Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Slečna Ferka Jak malý usínal tak na mobilu sem si přepla český kalendář na slovenský a fakt nevím… Mají moji Lujzu, ale zase mě příjde, že české jména sou pěknější ![]()
@Slečna Ferka Článek zajímavej, hodně dlouho jsem hledala rozáru
anka s čárkou mě taky velice pobavila- takové hezké jméno Anička
Každopádně tohle vědí snad akorát historici a lidi, co něco takového studují. Já mám Rozárku spojenou spíš se jménem Růžena… ![]()
@Silvie86 Jinak právě mě to vůbec neurazilo! Ani kapičku, jen jsem chtěla přispět s názorem a když jsem četla reakce, tak jsem se lehce rozčílila…né nad tím, že by mě uráželo, že rozára je spojená s prostitutkou…mě to přijde naprostá banalita, že rozára se říkalo v minulém století prostitutkám, ve škole se to neučí, ví to pár zasvěcených
Jsou rozhodně horší jména
A ještě jsem pak četla Doubravku- jednu u nás máme a všichni hned víme, o kom se mluví, jiná v okolí tu není- mimochodem se o ní mluví jen a jen v dobrém ![]()
@Silvie86 píše:
@Mis1983 I když sem věděla, že to bude kluk, i tak sem vybírala dívčí s láskou… My máme příjmení Macků, takže daleko by to nebylo
… Nechtěla sem tě urazit a taky nikoho jiného ohedně Rozárky… Jak se už psalo, na každé jméno se něco najde… Sem Silva a říkali mě Síso Kyselá
Je to asi jen můj názor, ale příjde my, že mám po manželovy takové staré příjmení, že by se i některá jména co sem vypsala, hodila… ALe to je asi fakt jen můj názor![]()
Taky jsem vybírala jména s láskou ovšem až u druhého, první jsme věděli, že bude holka a já chtěla Madlu, nakonec jméno vybral manžel. U druhého jsme nevěděli a na jménech jsme se víceméně shodli. Já chtěla Dorotu a manžel Teu, tak to měla být Teodora, aby jsme byli oba spokojení
No a byl to Oskar… ![]()
@Mis1983 To je pěkné
… U druhého sa chcu nechat překvapit co to bube, manžel sice nesouhlasí, ale taky nemusí vědět kdy pojedu na oskara, že?..
… No já su prostě ujetá na ty neobvyklejší starší
… Jinak než sme do toho vletěli a čekali Leoška, tak sem měla pro hoku vybrané Sára, Tamara a Anastázie, pro kluka vůbec nic… Pak se mnou dělal v práci Leoš ( do té doby sem nikoho neznala s tím jménem ) a věděla sem, že pokud bude raz Leoš on a ono hned napoprvé
![]()
@Silvie86 píše:
Hoky a co říkáte na jména Svatava, Bohdana, Běla, Berta, Světlana, Dorota, Drahoslava, Lýdie, Květoslava… Prostě spíš netradiční?
Z těchto se mi líbí Bohdana, Berta, Světlana, Dorota, Lýdie.
Máme asi podobný vkus. Ne všechna bych sice dala, ale hezká jsou moc.
@Tichošlápek tak já se jmenuju Pamela a to taky není jméno pro důchodkyni, podle toho jak to bude znít za 40 let podle toho přece nejde vybírat jméno ne?
Holky, prosím o nazor
Čekáme v září miminko a pro holčičku se nám líbi jmeno Nikol nebo Nicol. Co je lepší k příjmení Hofmannová?
Tak my máme Danielu, Izabelu a Anabelu ![]()
@speedyy Za mě Nicol. Já bych teda nedala ani jedno, ale na to ses neptala. Přijde mi, že se to k vašemu příjmení hodí víc ![]()
@sylwikk Krásný jmena
Já mám doma kluky se jmény Dominik, Denis a Daniel ![]()
Děkuji za nazor ![]()
@speedyy já myslím že je to v podstatě jedno, obojí se vyslovuje stejně, jen jinak píše. Já jsem Nikol a celý život mě různě lidé komolí a píšou buď Nikola Nicol atd je to vše v podstatě stejné. Jinak je to pěkné jméno dá se hezky skloňovat
@niki V Me se taky prave libi, že má jméno spoustu tvaru
A myslím, že už i éra Nikolek je pryc. Alespoň u nás v okolí žádnou malou nemáme, spis je to ted sama Ella, Sofie nebo Ema ![]()