Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@TereB My mame 14 dni do porodu a taky se nemuzem rozhodnout, uz jsem z toho na prasky
popravde me se Cecilie nelibi, ale nemyslim si ze by se ji deti smaly, jestli se ti libi tak do toho
@TereB píše:
@lemanka díky za reakci. Nemám obavy z netradičního jména… u Cecilky se bojím (teda spíš okołí se bojí), že si to budou všichni spojovat s „ceckama“…
Cecílii bych nedala. Původní význam jména Cecílie je „slepá“.
@00.katka píše:
@lemanka Vendula, Julie, Gabriela, Magdalena
Gabriela i Magdalena jsou pěkný, místo Julie se mě víc líbí Juliana.
@lemanka píše:
/FELIŠA/ je anglicky čtená Felicia, takže naše Felicie. Neviděla jste pohádku Slonbidlo? Tam byla Dana Morávková jako princezna Felicie(Feliška), z latinského felice, šťastný.
Felicie je taky super, ženská obdoba jména Felix.
@00.katka GAbriela i Magdalena jsou super. Máme Magdalenu a klidně bych dala hned znovu. Dá se říkat spoustou odvozenin ![]()
@TereB děti ve školce se jí určitě posmívat nebudou. To spíš až v pubertě si zřejmě vyslechne nemálo posměšků. Navíc i to oslovení k tomu prostě přímo vybízí, zřejmě ji nebudou stále oslovovat jen pěkně Cecilko, zvlášť když jsou děti na sebe nazlobené. Takže bych se zamyslela jestli i oslovení v naštvání bude pěkné a bude s ním dcera spokojená. Takové to první co mě napadne u tohoto jména s oslovením s naštváním je opravdu Cecino, nebo Cecilo. Což zase až tak super není. Přeju to správné rozhodnutí ![]()
@Lanna1 píše:
@TereB děti ve školce se jí určitě posmívat nebudou. To spíš až v pubertě si zřejmě vyslechne nemálo posměšků. Navíc i to oslovení k tomu prostě přímo vybízí, zřejmě ji nebudou stále oslovovat jen pěkně Cecilko, zvlášť když jsou děti na sebe nazlobené. Takže bych se zamyslela jestli i oslovení v naštvání bude pěkné a bude s ním dcera spokojená. Takové to první co mě napadne u tohoto jména s oslovením s naštváním je opravdu Cecino, nebo Cecilo. Což zase až tak super není. Přeju to správné rozhodnutí
Co si budeme povídat, ono bude záležet na tom, co budou mít děti ve školce za rodiče. ![]()
@tiffany kdepak není to jen o rodičích, pokud je dítě naštvané, nezáleží co má za rodiče. Prostě druhého osloví tak, aby dalo najevo, že je nespokojené. Tak jako Barboře, řekne Baruno a ne třeba Barčo jak je třeba zvyklé. Většinou, prostě vyletí ta nespokojenost z pusy
Anežka se potom promění v Anéšu, Kateřina v Kačenu atd. a přitom můžou být holky normálně ty nejlepší kamarádky. No a jakmile příjde puberta, je to ještě horší.
Hoky a co říkáte na jména Svatava, Bohdana, Běla, Berta, Světlana, Dorota, Drahoslava, Lýdie, Květoslava… Prostě spíš netradiční? ![]()
@Silvie86 Netradiční cajk, ale třeba Dorotu bych teda nedávala - víš, komu se říkalo dorota?
Nebo i rozára…
Jinak Berta mi přijde tvrdé, Lýdie (tím tvrdým y) asi taky… z Tvého výběru za mě nejlepší Svatava, Bohdana, Běla (pokud teda nejste s mužem oba tmavovlasí, tmavoocí a spíš snědí
) nebo Světlana. Mně se ještě líbí Doubravka nebo Anastázie.