Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1437
16.4.16 17:36

@TereB U každého jména se dá snadno najít nepěkná asociace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
16.4.16 20:24

@TereB My mame 14 dni do porodu a taky se nemuzem rozhodnout, uz jsem z toho na prasky :zed: popravde me se Cecilie nelibi, ale nemyslim si ze by se ji deti smaly, jestli se ti libi tak do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
16.4.16 22:34

@00.katka a mezi cim se rozhodujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.4.16 22:40
@TereB píše:
@lemanka díky za reakci. Nemám obavy z netradičního jména… u Cecilky se bojím (teda spíš okołí se bojí), že si to budou všichni spojovat s „ceckama“…

Cecílii bych nedala. Původní význam jména Cecílie je „slepá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
17.4.16 08:31

@lemanka Vendula, Julie, Gabriela, Magdalena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.4.16 10:13
@00.katka píše:
@lemanka Vendula, Julie, Gabriela, Magdalena :nevim:

Julie :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
17.4.16 22:34

Vendula, nebo Julie, obě dvě máme doma a k nim ještě Lucii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148160
17.4.16 23:29
@00.katka píše:
@lemanka Vendula, Julie, Gabriela, Magdalena :nevim:

Gabriela i Magdalena jsou pěkný, místo Julie se mě víc líbí Juliana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148160
17.4.16 23:31
@lemanka píše:
/FELIŠA/ je anglicky čtená Felicia, takže naše Felicie. Neviděla jste pohádku Slonbidlo? Tam byla Dana Morávková jako princezna Felicie(Feliška), z latinského felice, šťastný ;).

Felicie je taky super, ženská obdoba jména Felix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.4.16 14:16

@00.katka GAbriela i Magdalena jsou super. Máme Magdalenu a klidně bych dala hned znovu. Dá se říkat spoustou odvozenin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.4.16 14:20

@TereB děti ve školce se jí určitě posmívat nebudou. To spíš až v pubertě si zřejmě vyslechne nemálo posměšků. Navíc i to oslovení k tomu prostě přímo vybízí, zřejmě ji nebudou stále oslovovat jen pěkně Cecilko, zvlášť když jsou děti na sebe nazlobené. Takže bych se zamyslela jestli i oslovení v naštvání bude pěkné a bude s ním dcera spokojená. Takové to první co mě napadne u tohoto jména s oslovením s naštváním je opravdu Cecino, nebo Cecilo. Což zase až tak super není. Přeju to správné rozhodnutí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
19.4.16 15:17
@Lanna1 píše:
@TereB děti ve školce se jí určitě posmívat nebudou. To spíš až v pubertě si zřejmě vyslechne nemálo posměšků. Navíc i to oslovení k tomu prostě přímo vybízí, zřejmě ji nebudou stále oslovovat jen pěkně Cecilko, zvlášť když jsou děti na sebe nazlobené. Takže bych se zamyslela jestli i oslovení v naštvání bude pěkné a bude s ním dcera spokojená. Takové to první co mě napadne u tohoto jména s oslovením s naštváním je opravdu Cecino, nebo Cecilo. Což zase až tak super není. Přeju to správné rozhodnutí :)

Co si budeme povídat, ono bude záležet na tom, co budou mít děti ve školce za rodiče. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.4.16 15:36

@tiffany kdepak není to jen o rodičích, pokud je dítě naštvané, nezáleží co má za rodiče. Prostě druhého osloví tak, aby dalo najevo, že je nespokojené. Tak jako Barboře, řekne Baruno a ne třeba Barčo jak je třeba zvyklé. Většinou, prostě vyletí ta nespokojenost z pusy :D Anežka se potom promění v Anéšu, Kateřina v Kačenu atd. a přitom můžou být holky normálně ty nejlepší kamarádky. No a jakmile příjde puberta, je to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
20.4.16 22:13

Hoky a co říkáte na jména Svatava, Bohdana, Běla, Berta, Světlana, Dorota, Drahoslava, Lýdie, Květoslava… Prostě spíš netradiční? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.4.16 05:11

@Silvie86 Netradiční cajk, ale třeba Dorotu bych teda nedávala - víš, komu se říkalo dorota? ;) Nebo i rozára…

Jinak Berta mi přijde tvrdé, Lýdie (tím tvrdým y) asi taky… z Tvého výběru za mě nejlepší Svatava, Bohdana, Běla (pokud teda nejste s mužem oba tmavovlasí, tmavoocí a spíš snědí :mrgreen: ) nebo Světlana. Mně se ještě líbí Doubravka nebo Anastázie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze