Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky neznám žádné dítě s tímto jménem a sama bych ho nedala. Ale to spíš proto, že každá Dáša, kterou jsem znala, byla fakt krav.ka ![]()
@Aduš8 já znám Dáši 3. Všechny v důchodovém věku a všechny v pohodě. Jedna byla moje babička a jedna je teta a poslední maminka kamarádky.
Ale chápu. Já bych ze stejného důvodu nikdy nedala Davida, Dana, Tomáše a Jitku.
Dagmar je moje praktická lékařka, má přes 50 let. Jinak žádnou nemám. Jméno se mi líbí. My čekáme holčičku a vybrali jsme Olivii taky právě kvůli toho aby nebyli ve třídě třeba 4. ![]()
@Anonymní píše:
Vymýšlíme jméno pro mimco. Ráda bych jméno, co jich není 5 ve třídě. Líbí se nam Dagmar. Jsou u vás v okolí malé Dášenky?
V okolí žádnou malou neznám. Jediné, o které vím, je 80+.
Jinak Dáša je i Darja. Je to sice ruské jméno, ale pro mě krapet modernější a méně tvrdé než Dagmar.
@Anonymní píše:
@annali U nás bychom volili i kvůli tradici v rodině.
V tom případě úplně chápu. ![]()
@Le_lenaz píše:
Dagmar je moje praktická lékařka, má přes 50 let. Jinak žádnou nemám. Jméno se mi líbí. My čekáme holčičku a vybrali jsme Olivii taky právě kvůli toho aby nebyli ve třídě třeba 4.
Tu třeba ve škole děti mají. To je jedno. Líbí se mi, že se jí dá říkat Livi nebo Liv.
Dàśenka jde celou dobu v bačkůrkách, přepínám
Hezký jméno, super v dnešní době vedle Sofii, Natálií, Vaness, Viktorek, Sár, Emm, Šarlott a podobných, bude dovolím si tvrdit jediná a to s hezkým a nadčasovým jménem, hodícím se k miminku i starší ženě.
@Le_lenaz píše:
Dagmar je moje praktická lékařka, má přes 50 let. Jinak žádnou nemám. Jméno se mi líbí. My čekáme holčičku a vybrali jsme Olivii taky právě kvůli toho aby nebyli ve třídě třeba 4.
Tak proč nedáte Dagmarku?
Anebo rovnou dvě jména - Olivia Dagmar či Livia Dagmar?
@Morrígan Ní_Boii píše:
Tak proč nedáte Dagmarku?Anebo rovnou dvě jména - Olivia Dagmar či Livia Dagmar?
Ale to není zakladatelka přece.
Dagmar je krásné jméno, tedy já bych neříkala Dášenko ale Dagmarko to se mi víc líbí.
Jinak znám, máme v rodině, je to paní 50+
@Vendy2722 píše:
Já mám dvě dcery a dala jsem jim jména Isabell a Eliška
To je hezký, víš že vlastně se jmenují stejně? Obě jména mají stejný původ. ![]()
Mně to přijde hezké jméno a dnes originální.