Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
23.2.16 12:42
@luciest píše:
Napadá tě případně i jiné, které by se hodilo? :)

Asi všechny takové ty běžné, tradiční, zdomácnělé. Karolínka, Kristýnka, Verunka, Adélka, Marie, Lucie (to jsi asi ty?), Barborka, Alenka, Helenka, Eliška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.2.16 18:19

@luciest Mně Anežka přijde moc hezká, a i k příjmení. Je to takové něžné.

Mě ještě napadla Julie. Nebo Kateřina, těch teď zase tolik není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
23.2.16 18:36

Ono u hodně jmen, kteří se třeba před 40, 30 lety nedávali si dokážeme představit, jak se to bude hodit ke 50leté paní, ale jde o zvyk :) já mám malou Anežku, ale znám i jednu 18letou krásnou chytrou slečnu, které to jméno moc sluší, nebála bych se. Člověk dělá jméno, né jméno člověka si myslím :) Anežka je krásné jméno. Hledáme podobně krásné a české pro další holčičku a nemůžeme najít :think: Jinak my jsme právě například rádi, že jí můžeme říct, že anežka byla princezna a světice, to jméno má význam a historii, což dnes u hodně jmen postrádám…Jinak se mi líbí a neprošla mi Alžběta a ani Evelína. Bude asi Žofie nebo Marie, tak přidávám tipy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.2.16 18:50
@Slečna Ferka píše:
@luciest Mně Anežka přijde moc hezká, a i k příjmení. Je to takové něžné.Mě ještě napadla Julie. Nebo Kateřina, těch teď zase tolik není.

Kateřinu mám sestřenku, jinak se mi taky moc líbí a nad Julií taky přemýšleli. Mě se právě Anežka taky moc líbí, snad by mohlo i dítku, je takové neobvyklé, nebo alespoň já jsem se s ním ještě nesetkala ani u dítka ani u dospělé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.2.16 18:54
@alpana píše:
Ono u hodně jmen, kteří se třeba před 40, 30 lety nedávali si dokážeme představit, jak se to bude hodit ke 50leté paní, ale jde o zvyk :) já mám malou Anežku, ale znám i jednu 18letou krásnou chytrou slečnu, které to jméno moc sluší, nebála bych se. Člověk dělá jméno, né jméno člověka si myslím :) Anežka je krásné jméno. Hledáme podobně krásné a české pro další holčičku a nemůžeme najít :think: Jinak my jsme právě například rádi, že jí můžeme říct, že anežka byla princezna a světice, to jméno má význam a historii, což dnes u hodně jmen postrádám…Jinak se mi líbí a neprošla mi Alžběta a ani Evelína. Bude asi Žofie nebo Marie, tak přidávám tipy..

Moc děkuju, možná jí opravdu dám a nebudu si připadat hloupě :-D Moc si jí jako puberťačku neumím představit, ale asi jde opravdu jen o zvyk. Co se týká posměvků od dětí a spolužáků, tak ty se nechají vymyslet asi na každé jméno, že? :-D Jinak Marie se mi taky líbí, ale to je pro změnu moje švagrová a proto ho nedám, Evelína je taky krásný, neobvyklý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.2.16 22:14

@luciest Moje máme chtěla, aby moje dcera byla Anežka, ale my s mužem měli jiného favorita, i když bych to taky brala.

A pubertu neřeš - moje máma třeba neměla ráda svoje jméno a celou pubertu si nechala říkat Saša (dodnes ji tak oslovují spolužačky ze střední) - a až po čase zase začala používat svoje jméno (to naopak důsledně bez zdrobnělin).

Pak znám spoustu lidí, co žijou třeba s přezdívkou ze Skauta nebo s nějakou neobvyklou odvozeninou od příjmení apod. To se vyřeší. Pokud se Ti jméno líbí (a mně se teda taky líbí), tak do toho klidně jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.2.16 08:15

@luciest ahoj, ono to může v pubertě znít pro někoho zvláštně i taková eliška a kolik jich je, jednu co znám, ta si v pubertě nechala říkat El, eliška nesnášela, nyní jí je třicet, své jméno má ráda a dokonce po sobě pojmenovala dceru. Jinak jsem chvíli učila bandu puberťáků a můžu vás ženy ujistit, že 99 procentům holek se jejich jméno nelíbilo a naopak klukům to bylo jedno, ať měli jméno jakékoli. Takže myslet na dítě se nevyplácí…já dala, co se nám líbilo a Anežka je krásný, není jich moc, ale zase nebude ojedinělá, znám malé 3!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.2.16 08:19

Jinak já patřím k těm, co se jim své jméno také nelíbilo. a to kvůli tomu, že nás bylo moc a byly jsme 2 nebo tři ve škole a v kroužku jednou 3 ze 12 dětí. To jsem nesnášela!! doufám, že se to Anežce nestane…Teď už jsem si zvykla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.16 12:34

My budeme mít Miu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.2.16 15:45

Tak Anežka bude nejspíš kluk :-D Není to jisté, ale vypadá to tak :-) Každopádně všem děkuji za názory, do papírů do porodnice určitě Anežku napíšu - kdyby náhodou :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148137
24.2.16 15:54
@luciest píše:
Tak Anežka bude nejspíš kluk :-D Není to jisté, ale vypadá to tak :-) Každopádně všem děkuji za názory, do papírů do porodnice určitě Anežku napíšu - kdyby náhodou :-D :-D
:mrgreen: Anežka je krásné jméno. A kluk bude jak?
Anežek moc neznám, snad jen jednu a ta si v pubertě nechala říkat Ágnes.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.2.16 16:01
@Anna766 píše: :mrgreen: Anežka je krásné jméno. A kluk bude jak?
Anežek moc neznám, snad jen jednu a ta si v pubertě nechala říkat Ágnes.

Kluka zatím nevíme, hodně se mi líbí od začátku Adam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.2.16 16:08

@Anna766 Kamarádi mají Agnes, ale já jí pořád mám tendenci říkat Agáta :( Jak jí říkají Agi, tak mi ta Agnes vůbec nenaskakuje :(

@luciest Jinak já Adama chtěla taky, ale jen dokud jsem nebyla těhotná. Pak mě úplně přestal bavit. Tak držím palec, ať dobře vyberete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148137
24.2.16 16:20

@Slečna Ferka Anežka je český překlad Ágnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148137
24.2.16 16:21
@luciest píše:
Kluka zatím nevíme, hodně se mi líbí od začátku Adam :-)

Adam je taky super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko