Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1570
29.7.15 14:56

Já mám Ema Marie, kamarádka má (ta) Emilia, jelikož je slovenka. Obě dvě verze jména pro holčičky jsou hezká. Rozhodně bych neřekla, že je nějaký BOOM v okolí znám jenom jednu Emičku a jinak jsou klasicky verunky, terezky, markétky, aničky, karolínky, nikolky…atp je to jenom na každém. Ono zase těch Emiček tolik není a pak ve školce třeba silně pochybuju o tom že tam bude převládat Ema. Klidně bych to dala pokud se mi to líbí je mi jedno jestli se tak jmenuje někdo u sousedů. Je to Vaše dítě to jaké mu dáte jméno záleží jenom na vás jako rodičích. Naše už má 3 roky a já bych řekla, že vhodnější jméno jsme nemohli vybrat. Navíc já nepotřebuju něco vymýšlet a odlišovat se nějak od ostatních tak jak je to v dnešní době velkým trendem, že se dávají různé skomoleniny, zdrobněliny atp. Důležité je, aby rodiče své děti milovaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.7.15 18:14

@vevina Já bych Emu nedala, fakt je jich hafo: školka, kamarádi, jsou všude. To bych radši dala tu Amélii, myslím, že už každý nebude mít asociaci na Montmartre, takže to bude cajk. Emily bych nedávala, pokud nemáte nějaké mezinárodní příjmení (Emily Nováková mi přijde padlé na hlavu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
30.7.15 13:27

Moje vysněná jména pro holčičku jsou Anna, Elena, Maria, Viktoria, Mirela, Diana, Evelina, Nikolina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.8.15 18:24

Tak jméno řešíme i u nás, konečně jsme se domluvili na Rozárce, byla jsem spokojená a pak přišel přítel s tím, že se mu nějak nezdá jak jí budou říkat až bude velká, nelíbí se nám Roza, ale říkat dospělé ženské Rozárka je divné…Tak jsme zase na začátku, jinak mě se líbí Eliška, Laura, Rebeka, Agáta, ale ani jedno u přítele neprošlo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.8.15 19:57

@samasebou A co Rosie? Jako anglicky… Róza je hrozná (já bych mj. proto Rozárku nikdy nedala), ale v okolí jednu máme, a říkám si, že pokud jí budou říkat Rosie, tak to celkem půjde.

Jinak ta Tvoje jména kromě Elišky jsou taková tvrdá. Co se líbí jemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.8.15 20:16

Rosie je fajn, ale nedovedu si představit, že by ji takhle říkali naše babičky :D. Přítel navrhoval jména jako Barbora, Petra, Eva - po jeho sestře, Helena - po jeho babičce a tyhle jména si zase neumím představit já…,takže asi budeme losovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.8.15 20:28

Ahoj holky :mavam: přidám se k vám do diskuze alspoň načerpám nejakou inspiraci. Jsem v 17 tt a s manželem si necháme překvápko k porodu, takže vůbec netušíme co to bude. Doma už máme 3 letého rošťáka :lol: a také spekulujeme nad jménem pro holčičku ;) pro kluka bylo rozhodnuto hned, s holčičkou je to těžší. Manžel chce po mě Alena :zed: já bych chtěla Leontýnu a nebo se mi líbí jméno Apolenka - tam ta Alenka bez 2 písmen je :lol: chtěla bych nejaké starší jméno ne něco jako Nelinka, Šarlota, Karolína… těch je tu už moc. Tak se budu od vás inspirovat, třeba tu zazní zajímavé jméno ale zatím u mě vede Apolenka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
1.8.15 20:32

Tak my mame Lilly:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
1.8.15 20:34

Liliana nam prislo jako Lijana, tak jsme dali Lilly a podle amerického kalendáře ma svatek 5.3., takze slaví na naseho Kazimira :mrgreen:. Schvalne jsme to nedali na Lilianu, protoze by musela dokola vysvetlovat, ze je jen Lilly. Jako moje mama vysvětluje cely zivot, ze v OP je jen Heda a ne Hedvika a pritom slaví svatek prave na Hedviku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
1.8.15 20:57

@samasebou oslovovat ji můžou Rózi, Rózko a nebo prostě Rozárie/lie nevím jakou variantu jste vybrali. Doma máme Agátu a Karolínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.8.15 21:13

@mamartina Myslím, že stejně jí každý bude říkat, jak mu to půjde nejlíp z pusy, „nevýhoda“ toho jména je i ta, že podstatnou část rodiny máme na Slovensku a tam by jsme se Róze asi nevyhnuli, ale i tak je pro mě tohle jméno pro naší prdelinku to NEJ :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.8.15 21:16

@samasebou a nebo ji budou říkat Rozina jako v seriálu ulice. A pokud se ti to jméno líbí, jdi do toho :pankac: možná pak uvidíš, jaké varianty děti ve škole vymyslí - se budeš divit :lol: moje sestřenice se jmenuje Barbora, teta taky pořád přemýšlela, jak jí budou říkat později protože Barbora se jí zdálo takový tvrdý, nakonec ho dala a víš jak říkají Barče spolužáci??? Barbucha :lol: no už jí to zůstalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.8.15 21:23

@samasebou Náhodou Helena není špatná, a teď se moc nedává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.8.15 21:25

@Alčák1 Apolenka je pěkné. Nelinek a Karolínek je fakt jak psů, to bych taky nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.8.15 21:28

@Slečna Ferka jo Helena byla moje prababička a tak se jmenuje moje setra. Naši nám to bezvadně vymyslely :mrgreen: já jsem narozená 12.4. sestra 15.4. jsme o 3 dny, 3 roky a 3 hodiny od sebe a ke všemu já jsem Alena ona Helena takže slavíme stejně i svátky v srpnu :mrgreen: mě se líbí i Kamila - to byla moje babička ale tu chce ségra :? tak jí to přenechám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze