Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
19.10.14 10:20

Nechtela jsem nikoho urazet, ale prijdou mi ty jmena uhozena. Jitka nebo Petra je pro mne opravdu lepsi nez Sofie a Melisa. :) Česky kalendar ma hodne krasnych jmen, tak proc pro ne chodit za hranice. Jak uz jsem psala, je to muj problem a urcite se nechci nikoho dotknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.14 10:25

No napsat ze jsou nektera jmena uhozena a pak se kat ze se nechces nikoho dotknout, je trochu mimo.
Jinak co je dobre pro jednoho, nemusi byt dobre pro druheho. Takze za me je uplne zbytecne a provokativni psat, ze je nejake jmeno uhozene, blbe a chudaci deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.14 10:27

Hlavne furt nechapu to „češství“…kdyby aspon v ceskym kalendari byla jen ceska jmena, tak nereknu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.10.14 10:28

@pukoušek Sofii Loren je 80 a trapná mi tedy absolutně nepřijde. :mrgreen: Podotýkám, že ani kdyby byla Sofie Nováková. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.10.14 10:34

Presne, pro nekoho uhozena a pro nekoho super. Pro me je to uhozene a uz potreti pisu, ze je to muj nazor. Jestli se chces hadat, tak jsi vedle. Kazdy ma svuj vkus. Vse je o vkusu a komu se co libi. Drzim se hesla, ze klasika nikdy nevyjde z mody, takze kdyz si nekdo da filovo-ruzovou kuchyni, tak za par let si ji muze zmenit na novou trendy kuchyni, ale kdyz da nekdo super moderni jmeno, tak toho clovek za par let moc nec nezmeni. Takze hura do super modernich, trendovych a extra jmen. Ja radeji zustanu pri zemi a nepotrebuju to. Me bude stacit i Anicka nebo Tonik a budu nesmirne stastna, kdyz budou zdravi a spokojeni. Tecka, vice se o tom s tebou neminim bavit, protoze mi ta debata prijde mimo. Tak ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.10.14 10:40

Sofia Loren je snad ceska herecka? To mas stejne, jako bych ti rekla Anna Novakova a je ji 90. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.10.14 10:58
@pukoušek píše:
Sofia Loren je snad ceska herecka? To mas stejne, jako bych ti rekla Anna Novakova a je ji 90. :lol:

Proto jsem podotkla tu Novákovou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.14 10:59

Ja se nehadam, diskutuji. A o tom co je moderni by se dalo dlouze polemizovat… Ve sve dobe i ta tvoje klasicka jmena byla moderni. Staci projit hrbitov a zjistis, ze mnoho jmen, ktera se ted povazuji za moderni, uz jednou svou eru mela… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.10.14 11:00

Btw jméno má mít rozlišovací funkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.14 11:04

No podle nekterych tady mi prijde, ze by ceske deti mely chodit ve stejnokroji a jmenovat se nejlepe Terezka a Honzik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
19.10.14 11:06

@pukoušek jakoze dite s jinym jmenem nez v kalendari je chudak :lol:.
Co je tohle za predsudky. Je 21. stoleti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.10.14 11:15

Myslím, že @pukoušek to trochu přehání. Na druhou stranu, myslím, že si umíme představit, co se tak asi myslí tím „českým“ jménem - prostě že Charlotte Omachlíková, Xenie Skočdopolová, Evelyna Kulíšková nebo Gerhard Hlaváček jsou trochu divoké kombinace. Jasně, člověk si na to zvykne, ale je to prostě trochu divočina. A ty děti by se nemusely jmenovat Honzík a Anička, aby to na první poslech nezatáhlo za uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
19.10.14 11:28
@pukoušek píše:
Stela je krasne jmeno. Mame ho vybrano uz moc dlouho. Nechceme cizi a moderni jmena. Docela lituju ty deti, co maji cizi jmena.**

TAk zrovna o jméně Stela se dá říct, že je cizí a poslední dobou i moderní :D A děti s cizími jmény netřeba litovat. To spíš ty, co nedokážou přijmout odlišnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.14 11:30

Jsou, ale proc treba v umeleckem svete se to odpousti a v normalnim odsuzuje?
Me prijde horsi, kdyz se to jmeno s prijmenim spatne vyslovuje. Nebo je prijmeni vulgarni, ale ty kombinace divny mi nevadi. Jak jsi psala clovek si zvykne.
Jak uz jsem psala jinde, napr. moje mamka mela ta svobodna fakt luxusni kombinaci jmena a prijmeni a pak si vzala tatku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.10.14 11:45

Holky, omlouvam se vsem, priste si to odpustim. Me se to nelibi, vam ano, tak do toho. Jmeno je dulezite, ale odlisit se da i jinak. A na tom hrbitove bych nasla mnohem vic krasnejsich jmen nez kdybych prosla porodnici. Stela je jmeno, ktere se davalo davno a jmenuji se tak i nase babicky, kdezto ty hruzy, co jsou ted, tak ty na tech hrbitovech nenajdeme. :lol: Ty kombinace jmen a prijmeni nemaji daleko do napr. Šehrezada Lakatošova. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze