Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My jsem se rozhodovali mezi Viktorii a Valerii.. Vyhrála Valerie ![]()
@Marjorie_Simpson
Vypsala jsi několik jmen, které se mi líbí. Ještě nejsem schopna si vybrat. Ale moc se mi líbí Zoe, Zoja, Zora, Viola, Agnes…První holčičku máme Stellu. Chtěla bych něco, co se k tomu bude hodit, hezky se to vyslovovat, zdrobňovat a plus aby to šlo k příjmení. Nechci nic vyloženě modniho, protože pak bude ve školce moc Aá
@Marjorie_Simpson
Vypsala jsi několik jmen, které se mi líbí. Ještě nejsem schopna si vybrat. Ale moc se mi líbí Zoe, Zoja, Zora, Viola, Agnes…První holčičku máme Stellu. Chtěla bych něco, co se k tomu bude hodit, hezky se to vyslovovat, zdrobňovat a plus aby to šlo k příjmení. Nechci nic vyloženě modniho, protože pak bude ve školce moc Adélek, Emiček atd. Už těch Stellinek je na můj vkus hodně, v době, když se malá narodila, nikoho jiného jsem neznala a teď jich je čím dál víc:-(
…příjmení jako filmová popelka, nebo básník doktor. Pokud i ostatní máte nějaký tip, budu ráda. Díky
Příspěvek upraven 14.10.14 v 22:49
@klarka87 píše:
@Marjorie_Simpson
Vypsala jsi několik jmen, které se mi líbí. Ještě nejsem schopna si vybrat. Ale moc se mi líbí Zoe, Zoja, Zora, Viola, Agnes…První holčičku máme Stellu. Chtěla bych něco, co se k tomu bude hodit, hezky se to vyslovovat, zdrobňovat a plus aby to šlo k příjmení. Nechci nic vyloženě modniho, protože pak bude ve školce moc Adélek, Emiček atd. Už těch Stellinek je na můj vkus hodně, v době, když se malá narodila, nikoho jiného jsem neznala a teď jich je čím dál víc:-(…příjmení Šafránková. Pokud i ostatní máte nějaký tip, budu ráda. Díky
Mě se líbí Leonka, Rozárka, Agnes.
Moje babička je Agnes a moc se mi líbí jak ji oslovují Agenka (na Slovensku teda ještě Agněša, ale to už není ono, oni taky umí zkomolit všechno) ![]()
@RyBANA Já mám problém s Agnes, že kamarádi jí říkají Aguš, a to se mi nelíbí, a navíc mi to evokuje spíš Agátu.
@klarka87 Z toho, co jsi vypsala, mi jde k příjmení nejvíc asi ta Zora. Stella a Zora, to je i vtipný, že to obojí má vyzbu na slov „hvězda“. (Mám kamarádku Zorku a kamarád má dceru Zoru, říkají jí Zori, Zorinko, a je to moc hezký.) Zoja mi přijde moc ruský, u Zoe bych asi řešila výslovnost (zoe nebo zouí), a Viola mi přijde, že je taky nějak trendy.
@klarka87 píše:
@Marjorie_Simpson
Vypsala jsi několik jmen, které se mi líbí. Ještě nejsem schopna si vybrat. Ale moc se mi líbí Zoe, Zoja, Zora, Viola, Agnes…První holčičku máme Stellu. Chtěla bych něco, co se k tomu bude hodit, hezky se to vyslovovat, zdrobňovat a plus aby to šlo k příjmení. Nechci nic vyloženě modniho, protože pak bude ve školce moc Adélek, Emiček atd. Už těch Stellinek je na můj vkus hodně, v době, když se malá narodila, nikoho jiného jsem neznala a teď jich je čím dál víc:-(…příjmení jako filmová popelka, nebo básník doktor. Pokud i ostatní máte nějaký tip, budu ráda. DíkyPříspěvek upraven 14.10.14 v 22:49
Mně seke Stelle líbí Ester ![]()
Jaké křesní jméno k příjmení Řezníčková? Náš první syn se jmenuje Vojťíšek, hledám nějakou inspiraci. Kluk by byl Matěj nebo Matyáš…
My máme Anetku a pro druhé jsem měla vybranou Sofie ale narodil se Tobiášek
@petulkare píše:
Jaké křesní jméno k příjmení Řezníčková? Náš první syn se jmenuje Vojťíšek, hledám nějakou inspiraci. Kluk by byl Matěj nebo Matyáš…
Jako první mě napadla Klára Řezníčková, pak Lucie, Anna, asi podvědomě k Vojtěchovi vybírál taky nějakou svatou ![]()
@Slečna Ferka ještě v netěhotenském období se mi fakt hodně líbila ta Zoe, ale ted čím dál víc Zora…tak uvidíme, jak dlouho mě to ještě bude držet:-)
@enny3 Ester se líbí mé mamce, ale tak nějak mi nenapadá jak jinak než esterka říct zdrobněně…
Stela je krasne jmeno. Mame ho vybrano uz moc dlouho. Nechceme cizi a moderni jmena. Docela lituju ty deti, co maji cizi jmena. Sama bych se asi nechala prejmenovat, kdybch se mela jmenovat nejak tragicky. Uznejte sami a predstavte si padesatiletou Melisu, Azru, Sofii, Vanesu apod.
Je to ale muj nazor a kazdy at si dava jmena jake se mu libi. ![]()
Predstavuji a prijde mi to uplne normalni. Dospelou Sofii znam, taky s tim nema problem ani ona, ani okoli.
Ja bych zase nikdy nechtela byt napr. Jitka, Martina nebo Petra a taky o nositelkach tohoto jmena netvrdim, ze jsou chudery, co by se mely nejlepe prejmenovat.