Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak my nakonec budeme mit kluka, ale kdyz se to jeste nevedelo, tak bylo pro holku nachystané jméno Ehrengard. Nutno podotknout ze přítel je nemec, a přijímáni mame oba německé, takze rozhodne nehrozil osud dítěte se jmenem typu Jessica Vocaskova, kdy se sejdou dvě absolutne odlišná a k sobě nepasujici jména ![]()
Ahoj. Čekám dvě holčičky.. a jdu si pro radu.
Můžete zahlasovat za jména, která vám přijdou pěkná? Nejsou to česká jména. x) Nám se prakticky líbí všechna, ale ještě nemáme definitivně rozhodnuto, která zvolit.
@simonka07 Já mám obecně s těma jménama problém, že pokud budete v Česku, tak by mi přišlo lepší, aby vypadala víc česky a „holčičkovatě“ - než Ros je lepší Rose nebo Rosa, než Adel by byla lepší Adele nebo Adela, Loui spíš vypadá jako pro kluka… Pokud máte tolik možností bez preference, tak bych se zkusila podívat na to, jak to bude vypadat i u nás.
@Slečna Ferka píše:
@simonka07 Já mám obecně s těma jménama problém, že pokud budete v Česku, tak by mi přišlo lepší, aby vypadala víc česky a „holčičkovatě“ - než Ros je lepší Rose nebo Rosa, než Adel by byla lepší Adele nebo Adela, Loui spíš vypadá jako pro kluka… Pokud máte tolik možností bez preference, tak bych se zkusila podívat na to, jak to bude vypadat i u nás.
Souhlas, taky mi to zní hrozně tvrdě, jak je to v těch mužských tvarech. Navíc bych ta jména nakombinovala jinak:-)
@Slečna Ferka Díky za reakci. Nejsme v ČR, ani nebudeme (pokud neberu v potaz návštěvu Prahy a Malenovic dvakrát za rok). Žijeme ve Švýcarech, respektive v Uppsale.
A aby náhodou nedošlo k mýlce, tak každý řádek je pro jednu z holčiček. Druhé jméno sice budeme používat (dostanou i třetí vzhledem k tradici), ale méně. x) Velký brácha je Joonas Ilmari.
My máme doma Šarlotku a čím víc jí tím jménem oslovuji, tím více se mi líbí
..také jsem chtěla Charlotte, ale neprošlo to u partnera…
Líbí se mi : Lyla Elizabeth Teravainen a Emilie Adel Teravainen. Myla a Malin je taky hezké, ale v jiné kombinaci s druhým jménem.
@xxkacka15 ahoj třeba kateřina sedlackova, nebo mě osobně se líbí jméno ludmila ![]()
My teď máme už na výběr posledních pár holčičích (pokud se neobjeví něco, co nás víc zaujme a stejně by to měl být kluk) a to Karla, Nina, já chtěla Julii, ta mi neprojde asi
K Sedláčkové se mi líbí cokoli- záleží, kdy se narodí, asi nic exotického, to by bylo jako pěst na oko
Mě se líbí třeba Andrea, Lucie, Julie, Monika, Gabriela, Petra, Jana, Mariana..cokoli bez háčků a čárek, normálního ![]()
Jsem za Andreu. Už dlouho jsem žádnou malou Andrejku nepotkala.
A co třeba toto. To jsou jen moje návrhy.
Podle bohyň:
Diana a Brigid
Diana a Zora
Brigid a Silvia - bohyně lesů a stád, ochránce sadů a vinohradů a míru
Luna a Brigid
Freja/Freya a Brigid
Juno i Lada - bohyně manželství
Diana i Artemis - bohyně měsíce a lovu
Viktorie i Niké - bohyně vítězství
Apolena i Artemis (Diana)- dvojčata – řečtí bozi lovu a bohyně Měsíce. Proto jsou často zobrazovaná s lukem. Jsou ochránkyní lesů a divoké zvěře. Římskou obdobou je bohyně Diana.
Podle Shakespeara:
Viola i Olivia
Rosalind i Helena/Olivia
Podle knih, filmů, seriálů:
Isabel i Patricia
Louisa „Lola“ i Lotte
Maite i Mia = Maite - „moje milovaná“
Dafne i Laura - „vavřín“
Liv i Odeta _"ochrana bohatství" (zeleně)
Viola i Jolantha - „květ fialky"
Bjela (Bianca) i Fiona - „bílá“
Libuscha i Mia - „moje milovaná"
Mathilda i Louisa - „bojovnice“
Justina i Stefanie - „spravedlivý vavřín“