Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
1.8.15 21:32

@Alčák1 Je mi jasné, že děti se postarají o „ozvláštnění“ každého jména, já sama jí říkám Rozinko, tak snad přítel už nebude nic vymýšlet a zůstaneme u Rozárky. @Slečna Ferka Špatná není, ale nedovedu si představit mít jí doma, ještě když přítel řekl, že by jí říkal Helčo…, ale možná je to i tím, že jsem se na tu Rozárku upnula a hledám výmluvy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.8.15 21:37

@samasebou Tak se odepni, protože za rozchod to nestojí ;) A hele, zmrvit můžeš každý jméno, to si nevybereš - může muž hlásit, jak bude Helča, a pak uslyší, jak jí říkáš Helí nebo LKeničko nebo čertvíjak by se Ti líbilo, taky si zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
1.8.15 21:38

Mně se Rozárka líbí :nevim: Nebo ještě mužete mít Rozálie…to je taky hezký. Četnost jména nebo jak jí budou říkat děti ve škole je mi ukradená. Jak už tu někdo psal tak děcka si vždycky něco vymyslí. Já mám doma „obyčejnou“ Emičku a jsem za ni ráda. Jediná verze co se mi moc nelíbí tak když o ní mluví jako o Emče…ale každého věc. Každá maminka by měla dát dítěti jméno co se jí líbí bez ohledu na to jak to zní, jednou se holky stejně vdají a třebas se bude pak jmenovat i některá Evženie Pažebřuchová a nikdo s tím nic nenadělá :)Hlavně aby byly miminka zdravé ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.8.15 21:39

@samasebou a víš co taky občas dělám já, když na nějaké jméno přijde manžel??? okamžitě se mi vybaví nějaká osoba s tímto jménem - např. třeba Klára - to je vám tady holka, co už je 4× rozvedená, 3 děti každý s jiným / první měla v 16 /ani se o ty děti nestará jen o toho posledního ty dva starší kluky vychovávají jejich otcové no vysloveně k…a hlavně ráda rozvrací ostatní manželství :cert: a je po jméně!!! :lol: Klára mi nesmí přes práh!!! a jak píšeš prostě už máš vybráno a věř, že každé jiné ti teď bude připadat divný. Tchýně furt hučí Lindu 8o taky se mi to prostě nelíbí je to takový tvrdý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
1.8.15 21:41

Nám tchýně hučela samé Sofinky, Natálky, Isabelky…poslala jsem ji do… k šípku. Je to naše dítě rozhodli jsme si to sami.
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.8.15 21:46

@pavoucica přesně :palec: :palec: :palec: no u nás je to tak že jsme přemýšlely nad tou Leontýnkou, tchýně byla na mrtvici a to jméno vyslovovala, jak kdyby bylo jedovatý ještě se u toho šklebila :roll: jí se líbila Linda a Jessika / flečrová :mrgreen: /a taky Natálka, tak jsme s manželem řekli, že jí jméno oznámíme až po příjezdu z porodnice a vymyslely jsme prozatím tu Apolenku. A máme klid :lol: a nakonec to bude kluk a bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.8.15 21:47

@Slečna Ferka tak na rozchod by se snad našlo dost jiných věcí než jméno, ale když to jinak nepůjde :lol: @Alčák1 Přesně tak, myslím, že my maminy to nějak vycítíme, že právě tohle je to pravé jméno a naštěstí ten můj chlap to chápe, ale nevzdáva se snadno - je to paličák, ale na mě dá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.8.15 21:48
@samasebou píše:
Rosie je fajn, ale nedovedu si představit, že by ji takhle říkali naše babičky :D. Přítel navrhoval jména jako Barbora, Petra, Eva - po jeho sestře, Helena - po jeho babičce a tyhle jména si zase neumím představit já…,takže asi budeme losovat :D

My jsme Rozárku nedali téhož důvodu - v dospělosti je to prostě Róza a to je divné, takové jak pro služku :? A co dát Elen(u)? Je to něco mezi Eliškou a Helenou, kompromis Tvého a manželova přání, podle mě krásné jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.8.15 21:51

A s tím komolením /tohle ani není komolení/- mám kolegyni a tý daly jméno Václava / její tatínek je Václav a chtěli kluka/ jejich první dcera se narodila zdravá ale v porodnici spadla sestře na zem / přiznaly to až skoro po týdnu / a tak měly doma postižené děcko, moje kolegyně se narodila o 15 let později, tak už její rodiče věděly, že je to jejich poslední dítě a kluk už nebude. Tak chtěla paní udělat manželovi radost. No a ta kolegyně si nechává říkat Vendula - řeknu vám že hooodně málo lidí ví, že je Václava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.8.15 22:08

@pe-terka Musím říct, že ta Elen/a mě taky napadla, ale s to se vytasím, až kdyby šlo opravdu do tuhého :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
1.8.15 22:16
@Slečna Ferka píše:
@samasebou Náhodou Helena není špatná, a teď se moc nedává…

já mám kolem sebe zrovna 3 Helenky do 5 let věku :), ono to bude dost nárazovka, jak už to bývá.

nicméně zrovna tohle je jméno, na kterém já sama sobě ilustruju, jak se vnímání vyvíjí a posouvá. Moje teta je Helena, sestřenice taky. Že se tak jmenuje teta, to jsem prostě brala jakože je jiná generace, když dali Helenku, tak jsem jí „celý“ život litovala, že dostala tak blbý, nemoderní jméno z 50. let. Uteklo pár roků, semtam se nějaká malá Helenka narodila a já si najednou uvědomila, že je to vlastně úplně nádherný ženský jméno, představím si takovou krásnou hrdou ženu, takovoutu „řeckou Helenu“, kvůli který by Paris zabíjel :mrgreen: Za mě teď fakt jméno :palec: a přitom ještě před 10 lety jsem ho měla někde mezi Jarmilou a Vlastou :oops:

jinak (a teď nechci fakt vůbec nikoho urazit), mě jméno jako pro služtičku, naivní holčičku, přijdou teď hodně módní Aničky a Elisky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.8.15 22:21
@elanaa píše:
já mám kolem sebe zrovna 3 Helenky do 5 let věku :), ono to bude dost nárazovka, jak už to bývá.

nicméně zrovna tohle je jméno, na kterém já sama sobě ilustruju, jak se vnímání vyvíjí a posouvá. Moje teta je Helena, sestřenice taky. Že se tak jmenuje teta, to jsem prostě brala jakože je jiná generace, když dali Helenku, tak jsem jí „celý“ život litovala, že dostala tak blbý, nemoderní jméno z 50. let. Uteklo pár roků, semtam se nějaká malá Helenka narodila a já si najednou uvědomila, že je to vlastně úplně nádherný ženský jméno, představím si takovou krásnou hrdou ženu, takovoutu „řeckou Helenu“, kvůli který by Paris zabíjel :mrgreen: Za mě teď fakt jméno :palec: a přitom ještě před 10 lety jsem ho měla někde mezi Jarmilou a Vlastou :oops:

jinak (a teď nechci fakt vůbec nikoho urazit), mě jméno jako pro služtičku, naivní holčičku, přijdou teď hodně módní Aničky a Elisky.

U mě se taky vnímání jména Helena dost posunulo. Přesně jek píšeš - dřív jsem ho vnímala jako nemoderní hrůzu typu Jarmila, ted vnímám jeho eleganci. A Elenka je taky krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.8.15 22:25

@elanaa Já proti to jménu samotnému snad ani nic nemám, ale nejsem moc zastánce jmen po někom…Já svoji babičku zbožňuji a přišlo by mi to zase vůči ní třeba nefér, že by malá měla jméno po přítelově babičce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.8.15 23:08

@Alčák1 Myslím, že to je normální, že se Václavám říká Vendula. Mně to jméno přijde hezký. Znám jednu, co se jí říká Vaška, a fakt se mi to líbí. I ten Václav se mi koneckonců líbí - ale k našemu hyprvobyč příjmení se mi to fakt nehodí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
2.8.15 08:06

Kamarádka má třeba holčičku a jmenuje se Magdaléna…Nádherný jméno, originální a vubec neřešili jestli se to hodí k příjmení. Starší chlapeček se jmenuje Jiří. Já mám Ema u křtu dostala Marie takže Ema Marie Brůžová. Ted budeme mít chlapečka. Bude to Richard. Dědičné jméno po tatínkovi. Už páty v řadě :) Manžel už tatínka ani dědečka z tatínkovi strany nemá. Tak byl strašně štastnej za chlapečka. Moc si ho přál a věděli jsme, že když to bude kluk jiný jméno mít prostě nebude. Kdybychom neměli kluka my, asi by ho dala pak svému dítěti švagrová. Kdyby byla druhá holčička asi by byla Anna, nebo Beáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze