Jméno Berenika k Bernadetě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
6.3.18 17:42

@Ms.Ragdoll Biřmovací patronka je některá ze svatých, pleteš si to s kmotrou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 17:44
@Ms.Ragdoll píše:
Ahaa, a jaké dalsi birmovaci patronky v rodine mate, neuvazovali jste nad tim, dat se timto smerem i pri pojmenovani druhe dcerky? :think:

u nás v rodině je pobiřmována jen má sestra a její patronkou je svatá Kunhuta :) takže to asi nic :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
444
6.3.18 17:45
@Anonymní píše:
Ahoj holky, čekám holčičku.. doma už jednu máme, jmenuje se Bernadeta. Teď se s manželem tak trochu nemůžeme dohodnout na jméno pro druhou dcerku. On neustále prosazuje Bereniku, já proti němu nic nemám, naopak, to jméno miluju, je nádherná a nevšední… ale mám obavu, že se tato jména budou plést.. nejen nám, ale hlavně třeba babičkám, mezi děvčaty bude rozdíl necelých 2 let, takže je dost možné, že za pár let si budou i dost podobná a stejně vysoká. Já lobuji za jméno Josefína :srdce: jaký na to máte názor vy? Popřípadě jaké jiné jméno by podle vás ladilo k Bernadetě? Děkuji za váš čas :srdce:

Já bych nedala ani Bereniku (to se podlě mě bude plést), ani Josefínu (Pepičku). Ale vyber to co se líbí tobě, a jak na né budeš s radost volat :kytka: Mně k Bernadetě ladí něco jako Norberta, Apolena, Klementýna apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 17:47
@Doe_Jane píše:
Když už máš doma Bernadetu tak je to asi jedno jak se druhé bude jmenovat :mrgreen:

Nechápu, proč ten ironický pohled na věc, zakladatelka jméno vybírala jistě s láskou a vy se jí tady posmíváte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
6.3.18 17:50

Josefina tenhle tvar je pekny, ale nasel by se clovek, ktery by oslovil Pepino a to je uplne hrozne, otresne osloveni pro holku. To uz radeji Apolenu nebo Klementynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.3.18 17:51

@Kelsey souhlas. Manželova babicka je Josefa a říká se ji jen Pepčo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
6.3.18 17:52

Prijde mi to hooodne podobne, nedala bych urcite.Ja mam Romana a Karla necele dva roky od sebe a obe babicky si to pletou i tak (jak maj toho starsiho jeste v zive pameti jako mininko a ten druhy ma ted 2 mesice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
6.3.18 17:53

Nedávno jsem se dozvěděla, že v mém okolí má jedna rodina dcerky Amálii a Amelii, takže všechno se dá :D Co třeba Filoména? Taktéž v ČR vzácné a církevní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
6.3.18 17:55

Jsem se divala ze Bernadetu nosi u nas asi 80 lidi, obdoba jmena Bernard z rectiny.

Mozna je to ulet, ale co dat druhe dceri napriklad Dalilu? :) To je z hebrejstiny, znamena něžná, jemna… zdrobnele Lila, Delinka… nosi ho take malo holčiček…Ale tam se mi vybavi ten biblickej pribeh o Samsonovi, tak jestli to neni vnimano u nekoho treba negativne :D
Ja zadnou Dalilu ani Bernadetu neznam, vyjmecna jmena sama o sobe a o to vic pohromade. :)

Myslela jsem to tak, ze kazda bude mit svoje vyjmecne jmeno, velice malo davane, byť treba k sobe prvoplanove, na poslech, az tak nehodici… :nevim:

Příspěvek upraven 06.03.18 v 18:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
6.3.18 17:56
@Anonymní píše:
u nás v rodině je pobiřmována jen má sestra a její patronkou je svatá Kunhuta :) takže to asi nic :mrgreen:

Aha tak to chapu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.3.18 17:56
@Anonymní píše:
Nechápu, proč ten ironický pohled na věc, zakladatelka jméno vybírala jistě s láskou a vy se jí tady posmíváte :nevim:
:mrgreen: anonymko
  • Citovat
  • Upravit
5640
6.3.18 17:58

@Therushka nepletu, chapu rozdil, jen jsem tim myslela, jestli nekdo dalsi v rodine takovou patronku nema a ma, ale nehodi se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.3.18 17:58

A třetí bude Odeta. 8) Berenika je hezká, dejte ji. Jen se to bude ostatním asi plést a nebudou nikdy vědět, která je která. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.18 18:05

Mně se to líbí, ale je pravda, že by se to pletlo. My máme Elijáše a uvažovali jsme o holce Elišku, ale na oba by se volalo „Eli“ :-) Tak to padlo. A co třeba Bibiana? Beri a Bibi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
6.3.18 18:13

Taky myslím, že by se to pletlo. I když znám Bernadetu a všichni jí říkají Dito. Mně se Berenika moc nelíbí a tvar Berča je hrůza. Dala bych Josefínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze