Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych Bereniku nedala, je to moc podobne. Hodila by se mi Evelina, Dorothea, Erin, Madlen něco málo davaneho. Josefina je krásná bohužel pro mě teda jen v základním tvaru zdrobnelina se mi nelíbi žádná. Navíc jméno první dcerky je originální a Josefina je teď v kurzu.
Ja osobne bych taky volila jmeno, ktere nezacina na Ber. Hlavne zdrobneliny si jsou hodne podobne. Az budou ve skole tak jim obema kamaradi treba budou rikat Berco, tak to chce zvazit jestli by to pak holkam treba nevadilo.
Ja a segra jsme Dana a Jana a kdyz jsme byli deti tak nam to hodne vadilo, ze mame podobne jmena a dost jsme to nasim vycitali. Ted nam to samozdrejme nevadi ale jako detem ano.
Mne se Josefina libi, ale Pepina az tak moc ne. Jinak k Bernadetce se vam hodi spoustu krasnych jmen. Mne by se k tomu moc libila jiz zminovana Odeta, Henrieta, Evelina, Eleonora, Vilomina, Harrietta, Stella.
Libi se vam jeste nejake jine jmeno a nebo je to boj jenom mezi Berenikou a Josefinou?
Z tipu me nejvic zaujala Henrieta, ale Bereniku bych klidne dala. My mame u deti hodne podobna jmena, neco ve stylu Jana a Dana, mozna by se to i pletlo, nebyt toho, ze jedne rikame anglicky (Jane [dzejn]) a druhe jen prvnim pismenem (Decko). nebyl v tom zadny zamer, proste to tak vyslo ![]()
@Kristyna.Vechtova @Marjaanka holky chvalim!! jachym, jonas, justyna a julie jsou u mne vsechny na wishlistu - skoda ze s manzelem se na nich neshodnem, ted uz teda navic neni koho dal pojmenovavat ![]()
@LKL děkuju, no manžel nejdřív o Jáchymovi nechtěl ani slyšet a teď je rád, že nemáme „fadniho“ Kubu
U holčičky prošla jen ta Julie, ještě chtěl Johanku, ale ta se zas nelíbí mě, jako jemu ta Justýna. No a na jiném klučičím jsme se neshodli, tak to bude Jonáš, pokud to bude kluk ![]()
Kamarádka má Vendulku a Verunku - všem v okolí se to hrozně plete. Dala bych dvě odlišná jména.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, čekám holčičku.. doma už jednu máme, jmenuje se Bernadeta. Teď se s manželem tak trochu nemůžeme dohodnout na jméno pro druhou dcerku. On neustále prosazuje Bereniku, já proti němu nic nemám, naopak, to jméno miluju, je nádherná a nevšední… ale mám obavu, že se tato jména budou plést.. nejen nám, ale hlavně třeba babičkám, mezi děvčaty bude rozdíl necelých 2 let, takže je dost možné, že za pár let si budou i dost podobná a stejně vysoká. Já lobuji za jméno Josefínajaký na to máte názor vy? Popřípadě jaké jiné jméno by podle vás ladilo k Bernadetě? Děkuji za váš čas
Já se přiznám, že Bereniku muž taky zkoušel, ale nějak mi nejde přes pusu
Nedala bych ho a dál bych se rvala za Pepínu ![]()
Mám třeba bráchu Lukáše a bratrance Tomáše a chudáci si zvykli, že je neustále prohazují a kluci už slyšeli na obě jména
babička z toho byla chudák vždy celá zmatená ![]()
Nevím proč, ale k Bernardetě mi automaticky naskočila Adalberta. Mně by se to líbilo.