Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mohla bych vás poprosit, kdo má doma tu knihu se jmény, jestli se mi můžete podívat na jméno Gábina. Chceme dát tento zkrácený tvar a ne to dlouhé Gabriela. Ale ještě jsem neslyšela, že by to někdo tak měl a v žádném sesnamu jsem to neviděla.
Samozřejmě Gábina je schválené (v seznamu v knize) a neměl by s tím být žádný problém.
Ahoj, chceme dát jméno synovi Matty. V některých seznamech jej nacházím a v některých ne, A u paní Knappové???
Děkuji ![]()
@Zobr píše:
Ahoj, chceme dát jméno synovi Matty. V některých seznamech jej nacházím a v některých ne, A u paní Knappové???
Děkuji
Ahoj, je tam Matti ![]()
@barca1 Jde to. My máme Vojta místo Vojtěch. Na matrice nebyl žádný problém, jen v porodnici se divili a v pc byl jako Vojtěch
Manzel je American, rodila jsem v Cesku a davali jsme jmeno Dominik Joshua (My zijeme ve Statech a dve dve jmena jsou tu normalni). Pro jistotu jsem si volala na brnenskou matriku, jestli to jde. Pani mrkla do chytre knizky a odsouhlasila nam to.
My mame Alise, v kalendari neni, pred temi sedmi lety se na matrice dost cukali, ale nakonec nam to schvalili
Jééé holky tak to jste mi udělali radost…Já byla s přítelem na matrice uznat otcovství, čakáme holku a jméno jsme měli klasicky české Klára, paní se ale ptala i na jméno pro kluka, to jsme chtěli Kristien, na to nám paní řekla, že to nejde, že to jméno nám nemůže schválit. Koukala jsem na ní jak blbá, nevěděla jsem, že je na to nějaký seznam a paní na matrice nám o tom ani neřekla, asi protože čekáme holku tak jsme se v tom moc nepatlali. Chci se zeptat jen tak pro jistotu kdyby nakonec z holky byl kluk je jméno Kristien v seznamu?
@Easinka píše:
Tak to nevim, zavolej si na matriku, tam ti to reknou hned.
Však byla na matrice..to jí telefonát na to samé místo moc nepomůže ![]()
Nicméně v knize od Knappové Kristien není. Je tam jen: Kristián, Kristian, Kristen, Krystyn, Kristijan…a další podoby Kristiána
@RyBANA píše:
Však byla na matrice..to jí telefonát na to samé místo moc nepomůžeNicméně v knize od Knappové Kristien není. Je tam jen: Kristián, Kristian, Kristen, Krystyn, Kristijan…a další podoby Kristiána
a je tam jmeno Alise?
@pipiinka píše:
a je tam jmeno Alise?
No díky vám tam být musí ![]()
Jestli se mi někdo můžete mrknout do chytré knihy na - Elizabeth a nebo Elisabeth. Manžel volal na matriku, jestli je přípustná verze první, se Z. Paní říkala, že je to jediná přípustná varianta. Pak jsem ale narazila na nějakou diskuzi a maminka tam měla problém, protože na matrice jí řekli, že jde jen se S…
Jo jo je tam jako norská varianta Alice ![]()
Příspěvek upraven 05.07.12 v 18:36