Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@careynka Knappová je jediná soudní znalkyně v oboru lingvistika jako celku
Pikantní je, že je to důchodkyně a nikdo jinej se soustavně antroponomastikou - tedy jmény osob - nezabývá. Pokračovatele nemá (v Ústavu pro jazyk český se už roky soustředí na místní jména), takže jsem zvědavá, kdo to bude posuzovat, až to Knappová nebude zvládat ![]()
Ahoj,
prosím, nemáte nebo neznáte někoho kdo dal svojí holčičce jméno Lillien (dve L).
Děkuji.
Marek
Ahoj,
ráda bych se vás zeptala, zda nevíte, jestli je možné dát dítěti jméno SAM?
Děkuji moc ![]()
Mám dotaz jde dát jméno Izabel či Izabell, když je v kalendáři jen Izabela? Zní to lépe k příjmení a jméno se mi moc líbí. Děkuji za odpověd
@kajacob píše:
Mám dotaz jde dát jméno Izabel či Izabell, když je v kalendáři jen Izabela? Zní to lépe k příjmení a jméno se mi moc líbí. Děkuji za odpověd
Ahoj, obojí by mělo být možné - Izabel i Izabell (dle knihy Jak se bude vaše dítě jmenovat? od M. Knappové)
Prijde mi trhle nekomu urcovat co smi ci nesmi. nasla sem jen jesiku a ja chci dat jmeno jessica…jak mam teda postupovat at si to vydupu
@SnažilKasandra píše:
Prijde mi trhle nekomu urcovat co smi ci nesmi. nasla sem jen jesiku a ja chci dat jmeno jessica…jak mam teda postupovat at si to vydupu
Jessica je podle mně - relativně - běžné jméno, s tím by neměl být problém. Poptej sepředem namatrice, jak se k tomu postaví vaše úřednice, a kdyžtak si vyžádej právě u paní doktorky Knappové posudek.
@SnažilKasandra píše:
Jessica jde
znám jednu osobně a píše právě takto
@SnažilKasandra píše:
Podle mě ani na matriku nemusíš, tahle varianta je v knize také uvedena, takže už je to schváleno… Pro jistotu tam samo můžeš skočit, ale neměla bys mít problém..
Pro ty co budou potrebovat : email na dr. Knappovou je MKnappova@seznam.cz, potvrzuju ze je funkcni. Pres tyden pi. Knappova odpovida skoro ihned, o vikendu to muze chvili trvat. Kazdpodane je asi dobre si i predem zavolat. Ja jsem poslala jen email, napsala jsem co ma jmeno znamenat, odkud je, plus jsem do prilohy dala kopie z internetu, kde je videt, ze to jmeno uz maji jini (existujici lide, ne zadny FB, ale treba oficialni dokumenty pristupne na internetu, nekdy to chce zapatrat…). Posudek me stal 980kc (musela konzultovat s nekym z university na ten jazyk), melo to trvat 14 dni, nakonec to prislo do tydne.
Jinak se ted da obratit i na http://www.ujc.cas.cz/…i-znalectvi/ , je mozne, ze tam jsou mladsi lide, tudiz i pristupnejsi k neobvyklym jmenum.
@RyBANA Ahoj, narazila jsem na tohle téma, máš ještě tu knihu od Knappové? Že by ses mi podívala, jestli je tam moje jméno, na tom seznamu na rodině totiž není ![]()