Jméno dítěte - jak poznám, že je možné ho dát?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14094
14.4.15 15:04

@Dragonlady Tak gugl rika, ze pate vydani je z roku 2010.

@Lucka SaS Isabel je uvedena jako portugalska varianta. V Cesku by tedy melo jit zapsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
10.5.15 07:18

HOLKY, můžete mi prosím pomoci se jménem ZARA. Je povolené a v seznamu? Chystám se na matriku a nějak mě tíží nejistota. DĚKUJI za případné reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
10.5.15 18:16
@Sambra píše:
HOLKY, můžete mi prosím pomoci se jménem ZARA. Je povolené a v seznamu? Chystám se na matriku a nějak mě tíží nejistota. DĚKUJI za případné reakce…

Ahoj, knížku od Knappové nemám, ale neměl by být problém, protože jich v ČR žije již 47 a nějaké další mají Zara jako jedno ze dvou jmen. Vloni se jich narodilo 5. Jinak Zara je moc krásné jméno s moc hezkým významem… Už víte kdy budete slavit svátek? :kytka: Slyšela jsem, že je na Kláru.. 12.7.

• Citovat
  • Upravit
50
10.5.15 18:19

Knapová mi odepsala, že sama neví co už schválila a co ne..
aktuální seznamy nejsou, jedině se domluvit na konkrétní matrice-ti mají rozhodující slovo.
ahoj a hezký den všem :-)

Příspěvek upraven 03.01.17 v 04:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
10.5.15 19:10

@Flenka Děkuji moc. Svátek nevím, odkud víte? Jste mě malinko poděsila. Mám termín 10/7/2015 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
10.5.15 19:45

@Sambra Kamarádka měla jednu chvilku Zaru také ve výběru, než zjistili že to bude Arnošt :mrgreen:, tak jsme koukali kdy by se dal slavit svátek, proto jsem se ptala :kytka:. Jediné co jsme našli byl jeden blog, kde psali 9.10., kdy je Sára. Ale pak kamarádka našla nějakou diskusi a tam řešili právě Klárku, kvůli obdobnému významu. Velmi podobný má ale i Zora, tak můžete slavit i na Zoru 26.1. ;).

Zara - z bulharštiny raní červánky
Klára - z latiny světlá, slavná
Zora - slovanský původ, znamená jitřenka = tedy ranní hvězda

Takže možná ta Zora je ještě lepší ;).

• Citovat
  • Upravit
471
11.5.15 08:49

@Flenka …díky moc :-) My doufám u jména ZARA zůstanem :-) Jen se preventivně děsím, co zas vymyslí na matrice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
11.5.15 09:02
@Sambra píše:
@Flenka …díky moc :-) My doufám u jména ZARA zůstanem :-) Jen se preventivně děsím, co zas vymyslí na matrice…

Neni duvod se desit, poda se formular se jmenem, oni budto vypisou rodny list, nebo daji kontakt na Knapovou ze chteji posudek, nam ho poslala obratem na dobirku, cca za 3 dny byl doma, odvezli jsme ho na matriku a odvezli si odtamtud rodny list. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
11.5.15 09:35

@Sambra Uvidíte, je to krásný jméno, tak za ty nervy stojí ;) Přeju výdrž na matrice a zdravou holčičku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6639
11.5.15 09:39
@Sambra píše:

Známí mají nedávno narozenou holčičku Zaru, takže to určitě jde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110
11.5.15 10:09

Ta knizka se neda absolutne nikde poridit :cert: moc by h ji chtela. Jak jste ji zensky sehnaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
11.5.15 10:17

Měli by jí mít v každé městské knihovně a na matrice k zapůjčení. alespon u nás mi jí nabízeli, ale prostě jsou tam zastaralé údaje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.5.15 10:48

@Lasislava1 To jste mě potěšila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.5.15 11:03

@Dragonlady no, já jdu na matriku kvůli přijímení. Doufám, že nebudou prudit kvůli jména. Vůbec nevím, jak to chodí. Je to naše první, takže děkuji za radu. Platí se nějaké poplatky za to schválení, čistě informativně…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
11.5.15 11:21
@Sambra píše:
@Dragonlady no, já jdu na matriku kvůli přijímení. Doufám, že nebudou prudit kvůli jména. Vůbec nevím, jak to chodí. Je to naše první, takže děkuji za radu. Platí se nějaké poplatky za to schválení, čistě informativně…?

je dobré se na matrice poradit už teď, před porodem, určitě ochotně poradí, nevznikne pak žádný problém :-)
po nás chtěli na matrice až dodatečně ten posudek, platili jsme Knapové 980,–(dobírkou a trvalo to 9 dní), žádný stres, za již povolené se neplatí nic, a dle zákona je na to lhůta asi měsíc od porodu.

Příspěvek upraven 03.01.17 v 04:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko