Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@maritimka píše:
Jestli se mi někdo můžete mrknout do chytré knihy na - Elizabeth a nebo Elisabeth. Manžel volal na matriku, jestli je přípustná verze první, se Z. Paní říkala, že je to jediná přípustná varianta. Pak jsem ale narazila na nějakou diskuzi a maminka tam měla problém, protože na matrice jí řekli, že jde jen se S…
Je povolena i Elizabeth a Elisabeth, taky Elisavet, Elizabeta, Elisa, Eliza, Elissa…
@RyBANA píše:
Jo jo je tam jako norská varianta AlicePříspěvek upraven 05.07.12 v 18:36
@Jana206 píše:
Lizbeth,a máte Báru nebo Barboru? Obhájili jste si to?Je to trošku mimo téma, ale zaujalo mě to..Snad se nezlobíš
my mame Vojtu a ne Vojtecha
matrikarka se zeptala A je to v kalendari? Tak jsme zalhali, ze jo a bylo to ![]()
Děkuju, a co tedy dělat když v seznamu jméno není? Stačí napsat paní Knappové?
@RyBANA píše:
Však byla na matrice..to jí telefonát na to samé místo moc nepomůžeNicméně v knize od Knappové Kristien není. Je tam jen: Kristián, Kristian, Kristen, Krystyn, Kristijan…a další podoby Kristiána
@careynka píše:
my mame Vojtu a ne Vojtechamatrikarka se zeptala A je to v kalendari? Tak jsme zalhali, ze jo a bylo to
To se ptala asi orientačně - jestli je i Vojta v kalendáři. Kalendářem se matrikářky neřídí
![]()
@Diana.Kyss píše:
Napsat jí a ona ho buď schválí nebo ne ![]()
@Diana.Kyss píše:
Podat žádost na příslušné matrice.
Reaguju jen na úvodní příspěvek, protože jsem tuto věc řešila:
1. Jméno sdělíte v porodnici matrikářce.
2. Pokud ho schválí, jste za vodou. Pokud ne, musíte argumentovat. Některé třeba bude stačit kniha Knappové nebo statistika, že tohle jméno X lidí nosí (http://www.mvcr.cz/…win-zip.aspx).
3. Až pokud to nezabere, obraťte se na paní Knappovou.
@Kallkapa píše:
To se ptala asi orientačně - jestli je i Vojta v kalendáři. Kalendářem se matrikářky neřídí![]()
Ona se ale ptala aby to tam mohla napsat, byla to taková stará paní. Mne taky za komancu nechtěli dat jméno Gabina prooze není v kalendáři, takže jsem gabriela. Ségra měla být nicol a musela byt nikola
@careynka píše:
Ona se ale ptala aby to tam mohla napsat, byla to taková stará paní. Mne taky za komancu nechtěli dat jméno Gabina prooze není v kalendáři, takže jsem gabriela. Ségra měla být nicol a musela byt nikola
Hehe, za komančů věřím.. a taky věřím, že některé matrikářky můžou být „mimo“ stejně jako kdokoliv jiný (pracující jako cokoliv..). Ale kalendář opravdu není rozhodující. Jméno Vojta ale schválené je, už jsem to slyšela dvakrát, že má někdo Vojtu a né Vojtěcha. Teď doma knížku od Knappové zrovna nemám, koukla bych..
Taky nám odmítla kdysi matrikářka jméno Terezie, musela jsem dát Tereza.
@boball píše:
Taky nám odmítla kdysi matrikářka jméno Terezie, musela jsem dát Tereza.
Tak to je divné, protože zrovna Terezii znám 50ti letou, 30ti letou (její dceru) a 8mi letou (vnučku té první) takže se dávala, ve všech letech
- ale vím, že kdysi chtěli dát známí jméno NICOL a nemohli, protože byli schváleny jen varianty NIKOL, NIKOLA nebo NICOLA - dneska už jdou všechny varianty a asi dalších deset variací Nikoly.. ![]()
@RyBANA píše:
Vojta v Knappové je
Díky, věděla jsem, že tam je ![]()