Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Padesátiletá, třicetiletá bylo ještě za komunistů a to se dávala právě ta Terezie no a osmiletá, to už zase asi nikdo neřešil. Ten 91 to asi měli ještě všichni ve všem hokej ![]()
@Kallkapa Dyk říkám, je to na konkrétní matrikářce! A na tom, jak moc se chce člověk bít…
@karolina_a_betuska píše:
@Kallkapa Dyk říkám, je to na konkrétní matrikářce! A na tom, jak moc se chce člověk bít…
No a já říkám, že na konkrétní matrikářce to není. Pokud teda není hloupá a nechce riskovat problém - potom je možné, že se nechá třeba „uplatit“ nebo zapíše jméno z nevědomosti nepodloženě, pak si to ale vyžere..
@careynka píše:
my mame Vojtu a ne Vojtechamatrikarka se zeptala A je to v kalendari? Tak jsme zalhali, ze jo a bylo to
my máme také Vojtu a nikde jsme lhát nemuseli
![]()
@Kallkapa píše:
No a já říkám, že na konkrétní matrikářce to není. Pokud teda není hloupá a nechce riskovat problém - potom je možné, že se nechá třeba „uplatit“ nebo zapíše jméno z nevědomosti nepodloženě, pak si to ale vyžere..
Na konkrétní matrikářce to je, ta pokud jméno nepovolí, rozhodne v klasickém správním řízení, proti tomu je možné se odvolat a případně podat i správní žalobu. Matrikářky normálně používají Knappovou.
A tu Terezii teda nechápu, já znám 3.
@Kallkapa Ale je to tak. Mají vůli - a je jedno, jestli jsou moc přísné, nebo naopak moc benevolentní… Nějaká matrikářka například dokázala zapsat jméno Eimi, ze kterého by Knappová jistě dostala osypky ![]()
@mag píše:
Na konkrétní matrikářce to je, ta pokud jméno nepovolí, rozhodne v klasickém správním řízení, proti tomu je možné se odvolat a případně podat i správní žalobu. Matrikářky normálně používají Knappovou.A tu Terezii teda nechápu, já znám 3.
To ano, ale já tím myslela, že to není o tom, že matrikářka někomu dát jméno nechce a je to na ní, zda ho povolí či ne. Pokud jsou to schválená jména povolit to musí. Pokud to nejsou schválená jména, měla by to něčím podložit. Je jasné, že jsou matrikářky, které poradí, či samy jméno vyjednají a jsou i takové, které řeknou - tohle jméno nejde, zařiďte si potvrzení od M. K. Ale není to tak, že by schválené jméno prostě matrikářka odmítla dát.. či naopak dala jméno neschválené - ale toto se stává (většinou omylem), kontroly jsou ale časté a pak je z toho „průser“.
Příspěvek upraven 06.07.12 v 18:20
@karolina_a_betuska píše:
@Kallkapa Ale je to tak. Mají vůli - a je jedno, jestli jsou moc přísné, nebo naopak moc benevolentní… Nějaká matrikářka například dokázala zapsat jméno Eimi, ze kterého by Knappová jistě dostala osypky
Myslíš, že by měla osypky?
Kdo ví..
. A ona Vám to tedy zapsala jen tak? Ničím to nedoložila..?
@Kallkapa píše:
http://cs.wikipedia.org/…nappov%C3%A1
A ona má v repulice hlavní slovo co se týče jmen?
@careynka píše:
Holky a kdo že je to ta knappova?
Jediná soudní znalkyně v ČR přes křestní jména.
Proboha, ne! Nejsem negramot a pako, jméno jako Eimi bych nikdy nedala! Ale na první pohled je jasné, že Eimi je fonetický přepis Amy - a holt měla nějaká matrikářka pocit, že v televizi se tak postavy jmenujou, tak je to určitě jméno (předpokládám).
Jinak Knappová by měla osypky, protože ona v té své knize v úvodu kritizuje zápis zdrobnělin (nemám ji, ale pamatuju, jak jsem ji četla) - proto se třeba divím, že tam je ten Vojta, ale asi holt je to dost častý, a pak taky píše, jak ona osobně zamítla upravený pravopis jmen jen pro ozvláštnění (např. Mylada). A že bere jména, ale musí to být jména - čili je jedno, že po USA běhají děti jménem L'Oreal nebo ESPN (místní sportovní kanál), křestní jména to nejsou a ona by byla proti. Čili Eimi by podle mě přes ni nepřešla.
Příspěvek upraven 06.07.12 v 18:25
@careynka píše:
A ona má v repulice hlavní slovo co se týče jmen?
Pokud vznikne spor o jméno, tak ona jediná dělá znalecké posudky.