Jméno dítěte - jak poznám, že je možné ho dát?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5241
11.5.15 11:24

Já se byla zeptat na matrice. Paní má knihu, tam mi jméno nalistovala a řekla, že v pořádku, že toto jméno může být i v takovém tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110
11.5.15 11:30

@Dragonlady jabych si to doma chtela pro inspiraci v klidu projit. Nemam jmeno na overeni ale nejake hledam. A to se mi s tim nechce sedet na matrice. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
11.5.15 11:32

@Dragonlady To je zajímavé, můžu se zeptat, jak se potomek jmenuje? :) Pokud to nechcete psát tak nic, jen jsem zvědavá :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
4
13.7.15 12:53

Zdravím, aktuálně řeším jméno pro dítě. S manželem bychom chtěli Honzu, rozhodně ne Jana. Nevíte některá, jestli toto jméno v knize je? :think: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
13.7.15 15:10

@xwendys Ve schvalenych neni, dokonce se na zacatku knihy pise, zejmena jako Honza, Vasek atd. se dat nedaji, protoze jsou to domacke podoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.7.15 17:09

Děkuji :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
13.7.15 17:12

@xwendys Ale treba byste narazili na nekonfliktni matrikarku, ktera by jmeno zapsala :nevim:. Bylo by to ale vazne stesti, za zkousku ale nic nedate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
13.7.15 17:14
@xwendys píše:
Zdravím, aktuálně řeším jméno pro dítě. S manželem bychom chtěli Honzu, rozhodně ne Jana. Nevíte některá, jestli toto jméno v knize je? :think: Děkuji
@lemanka píše:
@xwendys Ve schvalenych neni, dokonce se na zacatku knihy pise, zejmena jako Honza, Vasek atd. se dat nedaji, protoze jsou to domacke podoby.

Přesto ale lidé se jménem Honza v ČR žijí. Je jich pět a jejich průměrný věk je 25 let, takže ne jen starci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
13.7.15 17:19

@evill Ano, to bude asi tim, jak jsem psala, ze nektere matrikarky toto neresi a jmeno v pohode zapisi. Ale v Knappovce neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.7.15 19:56

Tj, odpoledne mi napsala Knappová takovou neutrální odpověď, a že odpovědnost je na matrice, tak teď nevím, jestli se budu dohadovat s matrikářkou, nebo co, aby nám jméno zapsala…nevím, co teď budu dělat, porod se blíží, ale Jana dávat nechci :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.15 22:26

Jj, je lepší dojít nebo zavolat na konkrétní matriku a domluvit se, zda to pro ně není problém zapsat :-) někde jsou velmi ochotní a i když to v knihách není, tak to zapíší, pokud to není proti nějakému zákonu :-)
Knapová totiž není směrodatná a není jediná kdo posudky dělá..navíc ona schválně nesděluje která jména jsou nově schválená, aby na nich vydělala vícekrát, což mi i sama přiznala, to samé jiná firma co dělá posudky - prý spolu nekomunikují a klidně si nechají zaplatit za stejné jméno vícekrát.. chápu, z něčeho obživu mít musejí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.7.15 10:08

Nj, zajdu na matriku, snad se s nimi nějak domluvíme. Pokud ne, zkusíme posudek u jiné firmy. Jen doufám, že to do porodu stihneme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
14.7.15 11:56

@xwendys Kdyby ne, dite muzes pojmenovat az mesic po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.23 10:15

Jméno Matty.
V knize se jmény ho paní nemohla najít, až v dodatcich ho našla. Řekla že jde dát že je v dodatcich, že je to ověřeno.
Svátek má na Matyáše 24.2.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze