Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@páájaa2 píše:
Nenech se odradit Janama a Hanama, máš v tomto pravdu. Je vědecko-technicky dokázáno, že pokud dáš dítěti neobyčejné jméno, tak prožije neobyčejný život. Takže Eleven je pro holčičku super, pro syna ale Demogorgon prosím nedávej, ju?
@páájaa2 píše:
To nemám, ale mohlo by to tak být. Co vím od lidí, tak ty jména podle televize se jejich dětem opravdu vyplatila, Arabela, Manuela, Esmeralda, Kevin, ty nikdy nežili takový ten obyčejný život!
1. Vědecko-TECHNICKY? Vážně? Víš vůbec, co tohle spojení znamená?
2. Takže neproběhl žádný řádný výzkum, ale vyvozuješ závěry na základě toho, co ti řeklo pár tvých známých?
3. I kdyby takový výzkum proběhl, nedalo by se říct, že je to dokázané, protože podobné sociologické výzkumy rozhodně nespadají do exaktních věd
![]()
@Anonymní píše:
Proc ne?!?! Ja jsem dala synovi Wolverine, a dceri Mystique.https://www.youtube.com/watch?…
Jo, a jak jim říkáš? Wolíku a Mističko? ![]()
@RyBANA @mamoch Nejste z Čech? V některých částech Čech mají s češtinou trochu problém. A tady je jasná absence používání 5. pádu ![]()
@bartsch píše:
@RyBANA @mamoch Nejste z Čech? V některých částech Čech mají s češtinou trochu problém. A tady je jasná absence používání 5. pádu
Já jsem z Čech a běžně slýchám (i používám) oslovení Markét, Anet. Není to z neznalosti 5. pádu, ale proto, že tvary Markéto, Aneto mi připadají tvrdé. A tvary Markétko, Anetko se mi pro dospělou ženu zdají infantilní.
@bartsch Samozřejmě vím, jak zní 5. pád, ale spisovně snad mluvit nemusíme, prostě u nás je to oslovení zcela normální u dětí ve škole i v práci mezi kolegyněmi. A přesně, jak píše Seren, dospělé Ivetě nebudu říkat Ivetko, všichni kolem ji říkají Ivet, zrovna tak Aneta, prostě Anet.
@Seren píše:
1. Vědecko-TECHNICKY? Vážně? Víš vůbec, co tohle spojení znamená?
2. Takže neproběhl žádný řádný výzkum, ale vyvozuješ závěry na základě toho, co ti řeklo pár tvých známých?
3. I kdyby takový výzkum proběhl, nedalo by se říct, že je to dokázané, protože podobné sociologické výzkumy rozhodně nespadají do exaktních věd![]()
Tak já jsem doufala, že snad každý pozná, že to je myšleno ironicky, ale asi tam bylo málo smajlíků a uvozovek ![]()
@bartsch píše:
@RyBANA @mamoch Nejste z Čech? V některých částech Čech mají s češtinou trochu problém. A tady je jasná absence používání 5. pádu
To by neznalost pátého pádu bylo i Emi, Tery, Jani
. Spíš si říkám, odkud jsi ty, žes to neslyšela, neřeknu Terez, to znám taky krátce, ale Adél, Anet, Markét - to je už dost dlouho běžné.
@páájaa2 píše:
Tak já jsem doufala, že snad každý pozná, že to je myšleno ironicky, ale asi tam bylo málo smajlíků a uvozovek
Už je to tu jako v Německu, Němec, pokud za vtip nenapíše do závorky (Scherz), tak se to bere vážně
![]()
@páájaa2 píše:
Tak já jsem doufala, že snad každý pozná, že to je myšleno ironicky, ale asi tam bylo málo smajlíků a uvozovek
Vyskytuje se tady spousta uživatelek, které podobná nesmyslná trzení myslí naprosto vážně. Bohužel nedisponuji šestým smyslem ani žádnou jinou superschopností, abych dokázala rozlišit, zda k nim patříš/nepatříš, protože tě neznám, a z písemného projevu se to špatně identifikuje. Nikdo není dokonalý ![]()
@Anonymní píše:
Jak paní řekla. Její manžel je Američan.Takže by bylo opravdu divné kdyby dali jméno Kristýna, Tereza… Já vám vtom jménu fandím a je moc hezké.
Aspoň to jméno nikdo mít nebude. Hezký den!
I Američanky se jmenují Christina a Theresa ![]()
@bartsch píše:
V Čechách i na Moravě se používá pátý pád, ale ve Slezsku na to kašlou, tam prostě řeknou „Ahoj Vladan“ a tímto hasne ![]()
@Anonymní píše:
Proc ne?!?! Ja jsem dala synovi Wolverine, a dceri Mystique.https://www.youtube.com/watch?…
v Česku jo? tak to už je i na mě silné kafe, to už je moc - a to nezvyklým jménům fandím a líbí se mi
Haha byla jsem Sarkasticka. Pripominate me Sheldona z Teorie velkeho tresku. (stinga a ropucha 02)
Boha… To už můžu rovnou pojmenovat své děti Aegon a Visenya a zařídit jim incestní manželství xD Kdo ví ví xD
Už chápeš? xD