Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hope - Naděje, je to krásné jméno, ale nemyslím si, ze je to dobrý nápad tady v ČR. Jakkoliv je to hezké jméno, tak bude doživotně odsouzená to stále „spellovat“ a vysvětlovat, jak se to čte. Spoustu lidí anglicky neumí a nebude umět a pak to jméno úplně ztrácí svůj význam. Ne-e.
Tak přesně toto jméno chtěla dát kamarádka a také řešila tu výslovnost - ale má teda k němu alespoň příjmení cizí bez -ová. Nakonec teda zvolili Abigail. To taky lidi komolí a když na ní volá „Ebi“, tak většinou lidí slyší Evi nebo Emi
Mě už to nepřijde divné, zvykla jsem si.
Jako pro život v Česku bych jméno Hope nedala ![]()
@Kaileee Projížděli jsme jména a hope se nám prostě líbila, 25 snoubenci 28 ![]()
Dát v Čechách dítěti jméno Hope je děsný. Ema je krásné jméno
@malákráličice píše:
V CR se kazde jmeno zdrobnuje, at chcete nebo nechcete, tak se na to pripravte.Zrejme vas nemine Houpinka, Houpička nebo Hopka.
Děti ji budou říkat hopiku ![]()
To jsou nápady
Nezlob se, ale tohle je tedy strašlivé. Ema se taky moc nehodí k příjmení, ale jinak jméno v pohodě.
Dej tu Emu, Hope je divny, nebo ji to dejte cesky - Naděje.. A vyjde tě to nastejno ![]()
@a12 píše:
Děti ji budou říkat hopiku
A potom hnupíku? Hopina, hapina, hrůza pro čecha.
@malákráličice píše:
V CR se kazde jmeno zdrobnuje, at chcete nebo nechcete, tak se na to pripravte.Zrejme vas nemine Houpinka, Houpička nebo Hopka.
Hopka top ![]()
@boball píše:
To jsou nápadyNezlob se, ale tohle je tedy strašlivé. Ema se taky moc nehodí k příjmení, ale jinak jméno v pohodě.
@malákráličice píše:
Houpacka, kloboucku Hop, Hope kde mas Maju a Vilika.. a to jsem se do toho ještě ani poradně nepustila. Zakladatelko, jméno je naprosto k příjmení nevhodné. Ale stejne si dáte co chcete. Když to pak člověk vidí a slyší, tak nechápe koho takový jména napadají.
@mackA159 píše:
Dej tu Emu, Hope je divny, nebo ji to dejte cesky - Naděje.. A vyjde tě to nastejno
Naděžda, Věra… ![]()
Chápe Tvůj partner, jak se bude to jméno zdrobňovat? Mimo zmiňované z ní bude Hopinka např.
ALE, když se to vám oběma líbí, tak co by ne.