Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kateřina Moli píše:
@Jdani Nežijeme v Čechách
Jestli žijete v anglicky mluvící zemi, tak bych ho dala ![]()
@GabinkaCh Proč bych měl být in? je to krásné jméno a vůbec tady nejde o to být in
@malákráličice píše:
V CR se kazde jmeno zdrobnuje, at chcete nebo nechcete, tak se na to pripravte.Zrejme vas nemine Houpinka, Houpička nebo Hopka.
@Kateřina Moli píše:
@Kaileee Hope Molinková tak co řikáte je to divné? Ještě se nám libí Ema
Dala bych radši tu Emičku ![]()
@Jdani píše:
Jestli žijete v anglicky mluvící zemi, tak bych ho dala
Souhlasím, ale bylo by jeste dobre nejake mezinarodnejsi prijmeni… Jmeno se mi taky libi, ale v ČR s ceskym prijmenim uz by byla lepsi Naděžda.
@Kateřina Moli píše:
Ahoj holky jsem v 7 měsíci a mě a snoubenci se moc líbí jméno Hope co na něj řikáte?
Můžu se od srdce zasmát?
nechtěla bych doma něco, co mi připomene např seriál Chicago Hope atd.. Jak ji budou říkat děcka? Hopiku? Za mě nesmysl.. Ale vaše dítě, no..
@Kateřina Moli píše:
@Jdani Nežijeme v Čechách
Tak to bych tu Hope dala ![]()
Nemá smysl se opakovat - v cizině ano, v Česku je to zbytečná komplikace pro to dítě. Už teď řešíme že mám syna Erica a nechápe že se vyslovuje Erik, píše Eric… je mu teda 5 a půl, takže časem to bude v pohodě…
@Jdani Bydlíme Ano žijeme, By jste se divily jaké jména tady jsou ![]()
Jarní Bouře? Nebo Dyzentérie zní taky světově a všichni budou na první vědět, co mají rodiče v hlavách.
@malákráličice píše:
V CR se kazde jmeno zdrobnuje, at chcete nebo nechcete, tak se na to pripravte.Zrejme vas nemine Houpinka, Houpička nebo Hopka.
až z toho bude Houpačka ![]()
@martina.se Nežijeme v Česku, tady nejsou třeba jména Adéla, Klára je to tu prostě jiné a Hope tu je obyčejné jméno jako v Česku Josef ![]()
@Kateřina Moli píše:
@Jdani Bydlíme Ano žijeme, By jste se divily jaké jména tady jsou
Jméno Hope je hezké, takže v cizině ano
na začátku diskuse jsem to pochopila tak, že žijete v Čechách a to by opravdu nebyla dobrá volba.
@Kateřina Moli píše:
@martina.se Nežijeme v Česku, tady nejsou třeba jména Adéla, Klára je to tu prostě jiné a Hope tu je obyčejné jméno jako v Česku Josef
No a? V ČR máte Rodiny atd.. U mě všichni známí, co žijí v zahraničí a mají Česká příjmení, dávají jména, co sedí jak pro ČR, tak pro anglicky hovořící.. Aby to děcka měly jednoduché jak v ČR tak za hranicemi.. Jinak neptej se, je to tvoje dítě.. Pojmenuj si ho třeba rolex.. Tady v ve jsou tyto jména vesměs výsadou jiste komunity.. Takže asi tak..