Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych to zas tak s tím příjmením nehrotila. V podstatě každé „cizí“ jméno nebude tak úplně sedět s českým příjmením. A co? Jestli to nevadí vám, neřešila bych to. A dala bych jméno Ingeborg ať by bylo příjmení jakékoli. Znám holku co se jmenuje Kimberly Zavadilová. No jasně, zní to divne, ale co. Nikdo na ni nevolá celým jménem. Je to prostě Kim a hotovo.
@rosnicka2017 nene jmenovala se Ingeborg Antonová a divnější učitelku jsem snad nikdy neměla
šmoulíkovali jsme věty atp., no to už je trošku od tématu ![]()
Ingeborg bych fakt nedala. Je to tvrde, divne to zni s tim ceskym prijmenim. Ja znam Sarka Sucha, to mi zni fajn. Nebo me napadlo co Ina? Je to zvlastni ale zni to s tim prijmenim docela dobre. ![]()
Ingeborg jsem doteď neznala. První dojem z jména je ten, že mi to přijde jak jméno pro robota. Druhý pohled už je takový, že je to zajímavý jméno a já jsem na zajímavá neobvyklá jména. Jestli někdy budu mít dítě a bude to holčička, tak jsem hrozně dlouho toužila po jméně Tamara. Bych nevěřila, kolik nenávisti se v lidech bere, když bych chtěla pro dítě neobvyklé jméno. Samotnou se mi nelíbí, když je ve třídě nebo na pracovišti deset Janiček, pět Aniček nebo dalších dvacet Terez (nic proti jménům, ale jsou hrozně běžná) a já byla ráda, když jsem byla jediná Michala.
No To jsem si vyslechla, že jménem Tamara jí odsoudím k šikaně, že z ní udělají Temelín, že jsem necita, když nechci, aby zapadla a blablabla. Nedokázala jsem jim vysvětlit, že jestli prožije šikanu nebo ne, bude záležet na její osobě a pokud by jí někdo chtěl ubližovat, najdou si jiný věci. Rozhodně nedopustím, aby se mým dětem někdy nějak ubližovalo, to zase neříkám ![]()
Prostě když chcete Ingeborg, tak jí ho dejte
Ingeborg Suchá mi nezní hrozně.
![]()
Ingeborg, je typické německé jméno a ve zkrácené verzi Inge. Nedala bych německé jméno, ale to je můj problém.
@BiohazardMichell
Ty budeš asi mladší ročník, jestli si byla jediná Michala. Před 30ti lety se tohle jméno dávalo stejně často jako třeba Martina nebo Petra.
A Tamara je krásné jméno, na kterém není nic neobvyklého.
Kdyz jsem se chlapa zeptala, jestli bysme takove jmeno dali, tak mi rekl, ze neni zadny fasista
. Takze tot prvni nezavisly dojem..
Ingeborg Suchá? Zní mi to hrozně. To jméno tedy i k německému příjmení, nelíbí se mi. Ale jestli se vám to líbí tolik, tak to klidně dejte. Budou jí říkat Inka třeba a to je docela hezké.
Mně osobně se jméno Ingeborg nelíbí, ale pokud se líbí vám tak si za ním stujte a dejte ho. Dneska už je tolik zvláštních kombinací, ze Ingeborg Suchá se v tom krásně ztratí..
a nemyslím si, že by šikana vznikla jen díky jménu.. Na zakladce byl sikanovany kluk, který měl běžně uzivane jmeno z kalendáře a klasické ceske příjmení..hodně záleží na osobnosti člověka a případně na vzhledu člověka..taky si myslím, ze naše děti budou brát neobvyklá jména s ještě větším nadhledem než dneska a důvod k šikaně to bude už minimální..
Manželovi se to jméno líbí. Pry by pro bitevní křižník nevymyslel lepsi.
@BiohazardMichell píše:
Ingeborg jsem doteď neznala. První dojem z jména je ten, že mi to přijde jak jméno pro robota. Druhý pohled už je takový, že je to zajímavý jméno a já jsem na zajímavá neobvyklá jména. Jestli někdy budu mít dítě a bude to holčička, tak jsem hrozně dlouho toužila po jméně Tamara. Bych nevěřila, kolik nenávisti se v lidech bere, když bych chtěla pro dítě neobvyklé jméno. Samotnou se mi nelíbí, když je ve třídě nebo na pracovišti deset Janiček, pět Aniček nebo dalších dvacet Terez (nic proti jménům, ale jsou hrozně běžná) a já byla ráda, když jsem byla jediná Michala.
No To jsem si vyslechla, že jménem Tamara jí odsoudím k šikaně, že z ní udělají Temelín, že jsem necita, když nechci, aby zapadla a blablabla. Nedokázala jsem jim vysvětlit, že jestli prožije šikanu nebo ne, bude záležet na její osobě a pokud by jí někdo chtěl ubližovat, najdou si jiný věci. Rozhodně nedopustím, aby se mým dětem někdy nějak ubližovalo, to zase neříkámProstě když chcete Ingeborg, tak jí ho dejte
Ingeborg Suchá mi nezní hrozně.
![]()
![]()
Tamara je krasne jmeno a bylo i u nas ve vyberu. Jmenovalo se tak dvojce moji babicky a rikalo se ji Taminka, coz mi prijde krasny. Nakonec se moje dcera, ktera vykoukne na svet za mesic bude jmenovat Zoja, coz je jmeno po te moji babicce. ![]()
@Teulina Mně se to jméno velmi špatně vyslovuje a zní dost těžkopádně. Ale to je smozřejmě otázka vkusu. Líbí se mi moc varianta Ina. Nebo i Ingrid by šlo
. Ale pokud jste si jméno zamilovali, tak proč ne…zas vysloveně jako úlet to nevnímám.
Pro mě osobně to zní velmi těžce a drsně - mám s tím divné asociace - představím si „tělnatou“ holčičku. Neumím si představit třeba hubenou sladkou holčičku v růžových princeznovských šatičkách na kterou budu volat Ingeborg.
Inge ano, Ingrid ano, cokoliv, jen ne Ingeborg.
@Teulina píše:
Zdravím všechny nastávající maminky![]()
Za chvilku se s přítelem dozvíme pohlaví našeho miminka a jako nedočkaví rodiče přemýšlíme nad jmény. Pro kluka máme jasno, shodli jsme se téměř ihned
Děkujeme za všechny reakceAle u holky to máme těžší. Co se líbí mně, to se nelíbí příteli a naopak. Procházeli jsme kalendář jmen používaných v ČR a přítele zaujalo jméno Ingeborg. Mně se nejdřív nelíbilo a nechápala jsem, co je na něm tak krásného, ale čím víc si ho říkám, tím více mi přijde zajímavé
Rozhodli jsme se požádat o pomoc. Chtěli bychom znát váš názor (i ten negativní) na tohle jméno
Je to nádherné pohanské jméno s pěkný významem „chráněná bohem Ingem“
S tímhle jménem nemám problém. Nazývá se tak Hapkova manželka - Ingeborg Žádná.
ING (či Frey) je bohem hojnosti a současně je také nejvýznamnějším ze všech Vanů, další skupiny bohů žijících v horním světě. Vanové jsou, na rozdíl od Asů, především zemědělskými a povýtce mírumilovnými bohy a bohyněmi. Badatelé je vykládají jako pozůstatek dávných zemědělských kultů, v nichž zemědělský bůh každoročně v čase žní umíral, aby se znovu narodil po zimním slunovratu. Frey každoročně jezdil po konci zimy po polích, aby jim tak vrátil jejich plodivou sílu. Souhvězdí Velké medvědice, které hraje významnou roli v astrologických výpočtech Západoevropanů, znají Seveřané jako Freyův vůz. Runa „Ing“ (Freyovo synonumum) je symbolem tvůrčího návratu a úrodnosti. Tato runa je psaná či malovaná na hradby, objevovala se nade dveřmi obytných domů a také na vratech kostelů a svatyní a měla zajišťovat bezpečí jejich obyvatel i návštěvníků.
**Inguz je symbolem plodivé energie, naznačuje nové zrození a podporuje jakýkoli začátek nové práce, dokonce slibuje jistotu odměny a klid. Poukazuje na skrytou, neprojevenou plodivou energii, kterou nalezneme, obrátíme-li pohled do své duše. Může tedy též značit i nápad.****
» číslo: 22 » význam: vnitřní oheň, penis » moc: mužská plodnost » barva: oranžová, žlutá » rostlina: jabloň, černohlávek obecný » zvíře: kanec, kukačka » drahokam: jantar » léčení: choroby a poruchy mužských pohlavních orgánů » nástroj/zbraň: přilba » trollí runa: mužský chtíč » písmeno latinky: ng » výslovnost: jako nosové N » polarita: mužská » element: vzduch/oheň
» amulety a talismany: » podporuje plodnost (zejména u mužů) a pozitivní kreativní energie » pomáhá dotáhnout rozdělané věci do úspěšného konce
Známé nositelky:
Ingeborg, matka Ragnvalda Ulfssona
Ingeborg Valdemarsdatter, francouzská královna z dynastie Valdemarů
Ingeborg Eriksdatter, dánská princezna a jako manželka norského krále Magnuse VI. a norská královna
Ingeborg Dánská, dánská a švédská princezna
Ingebjørg Eiriksdatter, norská princezna, vévodkyně z Upplandu, Ölandu a Finska.
Ingeborg Håkansdotter, norská a švédská princezna
Ingeborg Švédská – pod tímto jménem se skrývá více princezen a královen
@Teulina píše:
@saadet Jééé, pardon, ve spěchu jsem zapomněla napsat příjmeníPříjmení bude Suchá
Ingeborg Suchá mi nepřijde zdovna top kombinace, ale je to na vás a znám i horší varianty. Ingrid Suchá je lepší, Inka Suchá, Inna Suchá, Inesa Suchá?