Jméno Kristián

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107
18.10.13 11:09

Krasne jmeno, ale pro me jsou asi jedine prijatelne zdrobneliny Kristianek a Kris.. Ale asi bych si zvykla i na jine, kdybych to slychala v okoli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
23.2.14 21:32

Kristian je takové prvorepublikové jméno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.16 11:54

Kristián nebo-li zasvěcený Kristu

Čekáme Kristiána. 3 roky jsem nemohla otěhotnět, oba s manželem jsme zdraví, všechny testy u lékařů vyšly v pořádku. Před rokem jsem uvěřila v Krista Ježíše a přijala Jej za svého Pána a Spasitele, a začala jsem číst Bibli. Ve Starém zákoně je příběh, kdy se jedna hebrejka modlila k Hospodinovi, protože nemohla dát muži děti, a modlila se, pokud jí dá Hospodin syna, bude veden k tomu aby se stal Božím služebníkem. Mě toto inspirovalo, ale samozřejmě tomu předcházelo veliké vnitřní odpuštění, protože jsem byla zatížená na duši i na mysli tím, že nás všichni obtěžovali kdy konečně budeme mít taky nějaké mimino a já jsem toto vtírání se do soukromí a rozřezávání bolavé rány (o jedno miminko jsme před 3,5 lety přišli) nemohla nikomu odpustit a vysloveně mi vadily všechny ženský s břichem, v letadle a v MHD ječící děti atd… takže jsem se zatvrdila, ale musela jsem odpustit, když přijmete Krista, musíte Mu všechno vyznat, činit pokání, tak jsem činila pokání a odpustila jsem. A pak jsem se jednou modlila, jen jednou, ve jménu Krista Ježíše, že pokud by to byla Jeho vůle a dal nám syna, povedu ho k víře, dám mu jméno Kristián, což znamená zasvěcený Kristu, a že ho budu vychovávat jako věřícího a povedu ho k tomu aby ve svém životě byl Božím služebníkem (a Bohu člověk může sloužit různě, vlastně každý věřící slouží Bohu skrze Krista). A 5 týdnů na to mi vyšel pozitivní těhotenský test, nic jsme s mužem neplánovali ani se už o nic vyloženě nesnažili. Řekla jsem toto svědectví pak manželovi když jsem mu ukazovala dvě čárky na testu, ale on je trochu skeptik a tak pořád doufá v holčičku, nicméně se mne i pan Gyndr. ptal zda budeme chtít vědět pohlaví a já mu řekla toto svědectví, a skutečně čekáme chlapečka. Myslím že takové jméno by měli dávat pouze rodiče vědomi si dobře toho, jak obrovskou hodnotu toto jméno má, že to není jen tak nějaké jméno, ale je to jméno, která vyznává Krista Ježíše za spasitele a Syna Božího, a neměli by ho rozhodně rodiče dávat jen tak z rozmaru jen proto, že se jim to jméno líbí nebo proto, že to zní noblesně. Žel Bohu znám jednoho Kristiána kteréhož matka je zainteresovaná do „meditací“ a východních „nauk“ a její syn je povázaný a démonizovaný. Beze srandy, i když na tyto věci „nevěříte“, jsou skutečné. Prosím vás všechny, kdo uvažujete nad tímto jménem pro syna, nedávejte ho svým dětem bez toho abyste dobře zvážili všechny případné důsledky, nerouhejte se Pánu Bohu, ale ctěte Ho, a On vám pak dá vše, oč požádáte, jako dal mně. Toto jméno vyžaduje posvátnou úctu, a nepřijde mi rozumné nositele tohoto jména zvát „Kikin“ ani „Kikouš“ ani nic podobného, vidím to jako nactiutrhání které není tohoto jména hodno. Mějte toto jméno ve vážnosti a Krista Ježíše taky, opravdově si to zaslouží. Ať vám Pán všem žehná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze