Jméno Levi pro chlapce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
13.8.19 13:22
@bartsch píše:
Vy jste židé? Pokud ano, tak mu to jméno dejte. On totiž bude tímto svým jménem stále ukazovat na svůj židovský původ.

Tak pokud by opravdu Židé byli, ideálně ortodoxní, pak bych názor na Leviho přehodnotila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.8.19 13:29
@Ba-stet píše:
Tak pokud by opravdu Židé byli, ideálně ortodoxní, pak bych názor na Leviho přehodnotila :think:

No, pak by to jméno dávalo smysl, ale jinak ne :nevim: Jinak je to rozmar a neznalost. Je to staré biblické hebrejské jméno a u nositelů tohoto jména nikdo ani moc nepřemýšlí nad tím, že by nebyli Židé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 13:43
@bartsch píše:
No, pak by to jméno dávalo smysl, ale jinak ne :nevim: Jinak je to rozmar a neznalost. Je to staré biblické hebrejské jméno a u nositelů tohoto jména nikdo ani moc nepřemýšlí nad tím, že by nebyli Židé.

Jj, také jsem psala, že bych nedala jméno, které jasně odkazuje k rase, náboženství, národu, skupině… Takže v mém případě ani Conchitta, Ling, Muhammad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
13.8.19 13:51
@Ba-stet píše:
Jj, také jsem psala, že bych nedala jméno, které jasně odkazuje k rase, náboženství, národu, skupině… Takže v mém případě ani Conchitta, Ling, Muhammad…

Conchitta - typicka Rakusanka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27587
13.8.19 13:53
@Kačus82 píše:
Nebyl to spis Goro? :think: to je taky pekne jmeno

goro byl taky :mrgreen: to je jiný pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.8.19 13:59

Nebo Elvis…a může mít přezdívku Levi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.8.19 14:00
@bartsch píše:
No, pak by to jméno dávalo smysl, ale jinak ne :nevim: Jinak je to rozmar a neznalost. Je to staré biblické hebrejské jméno a u nositelů tohoto jména nikdo ani moc nepřemýšlí nad tím, že by nebyli Židé.

Manžel je Židovského původu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
13.8.19 14:02
@Saša019 píše:

Tos mohla rict driv :lol:

• Citovat
  • Upravit
24379
13.8.19 14:04
@Kačus82 píše:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.8.19 14:14
@Saša019 píše:
Čili otázka původu či náboženství je pro vás důležitá? Pak proč ne. Jestli je to ale tak, že někde v rodině se vyskytlo pár kapek krve (u koho ne?), tak je to o ničem. Teda, ani tak neříkám, jméno nedávejte, protože to je vaše věc, ale je to prostě zvláštní… Dítě bude celý poslouchat: Máš židovský (asijský, latino, podle jiných příkladů) původ? - Ne. - Proč se teda jmenuješ Levi (Mao, Pedro)? - Jen tak, rodičům se to líbilo. - Jo…Aha. Mě by štvalo být předmětem takového vyptávání :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.8.19 14:27
@Kačus82 píše:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
13.8.19 15:30

@Saša019
Jsem žid a tohle jméno bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.8.19 15:38
@Ba-stet píše: Čili otázka původu či náboženství je pro vás důležitá? Pak proč ne. Jestli je to ale tak, že někde v rodině se vyskytlo pár kapek krve (u koho ne?), tak je to o ničem. Teda, ani tak neříkám, jméno nedávejte, protože to je vaše věc, ale je to prostě zvláštní… Dítě bude celý poslouchat: Máš židovský (asijský, latino, podle jiných příkladů) původ? - Ne. - Proč se teda jmenuješ Levi (Mao, Pedro)? - Jen tak, rodičům se to líbilo. - Jo…Aha. Mě by štvalo být předmětem takového vyptávání :think:

Naprostý souhlas. Pokud rodina není nábožensky založená, nedala bych.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.19 19:55

Muj syn se jmenuje Timothy a zadny spojeni s Anglii nebo Amerikou nemame. Dej co se ti libi

• Citovat
  • Upravit
6021
13.8.19 20:21

Mě by hrozně zajímalo, jestli například v Americe také existují podobné diskuze, a hlavně předsudky, jako tady.

Každý rodič ať si pojmenuje dítě jak uzná za vhodné. Jsem přesvědčená, že posmívání kvůli jménu mají děti hlavně z hlav rodičů. Žili jsme v západní Evropě, a tam jsme vůbec nic takového nezaznamenali - to je opravdu jenom lokální úchylka, jinde by snad nikoho nenapadlo se někomu posmívat kvůli jménu. Naopak, když jsem jim vysvětlovala, že v ČR může být dítěti dáno jenom schválené jméno, a pokud chce někdo výjimku, musí si o ni napsat jedné konkrétní paní, tak jim to připadalo tak absurdní, že mi myslím, ani neuvěřili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze