Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, je mi jasné, že jméno musíme vybrat my sami, ale mě prostě zajímá pouze Váš názor na jméno Maxmilián, příjde Vám zastaralé nebo moderní?
@Bavi anonymní tedy nejsi
mi nepřijde ani moderní, ani zastaralé - přijde mi zbytečně dlouhé a špatně se bude dítku psát - ale jako Max je to pěkné ![]()
Anonymní nejsi. Mě se líbí Maxmilián - Max a Maxim je jak název časopisu. Záleží ale na příjmení, pokud je delší a háčky a čárky, tak nevím, aby to nebylo moc přeplácané..
@Bavi, je to krásné jméno, měli jsme ho v nejužším výběru před narozením syna. Vyhrál Victor, ale Maxe jsme chtěli ve tvaru Maxim.
@Bavi Když už tak spíš jen Max. Jmenuje se tak sice babiččin pes tak se na to musím pořád ohlížet
ale pokud ladí s příjmením tak je to pěkný jméno ![]()
Mně se líbí moc, obojí.
Máme Maxe, jen takhle krátce, a my jsme s tím jménem hrozně spokojení. Syn už míň..
Vlastně mu tak nesmíme vůbec říkat. ![]()
Jinak těch variant je mnohem víc, tuším asi sedm. Některé se teda liší jen v detailech:
Maxmilián
Maxmilian
Maximilián
Maximilian
Maximilien
Maxián
Maxim
Max
A mně se Maxmilián líbí. lepší než Max, to je jak na psa nebo vesmírná postavička
Určitě mu teda tak budete zkráceně říkat - Max, Maxík, Maxim, ale Maxmilián v originále je moc hezké…ale raději bych ho dala ke krátkému příjmení ![]()
@Bavi ještě dodatek. ono fakt i záleží na příjmení. Přítelova dcera má taky jednu vezri jména - všichni jí řikají zkráceně, ale chudák se musí při podpisu pěkně rozepsat - detaily uvést nemůžu, to jméno je hodně vzácné
po téhle zkušenosti bych volila nějakou kratší verzi - hlavně, jestli máte dlouhé příjmení. Pokud ne, tak může být i Maxmilián ![]()
Za mě je rozhodně super
čekáme teď holčičku, ale kdyby to byl chlapeček, určitě by to byl Maxmilián
je to krásné
mimochodem, tento tvar má i dobrý výklad, ale nevím, jestli na tohle koukáš ![]()
@Kubula.K A to se nedá za poplatek na matrice opravit na toho Maxmiliána? ![]()
Jméno Maximilián je moc krásné, jakož i většina jeho podob jak je tu vypsala @Kubula.K
Jen se musí hodit k příjmení, protože třeba takový Max Vomáčka moc nezní, že
![]()