Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nikola je klučičí jméno. Holčičí je Nikol. Ale spíš teda Nicol. Mně se nelíbí ani s K ani s C.
Já bych dala takové jméno, které se mi líbí, a neřešila okolí. Mně osobně se teda nelíbí, protože každé druhé dítě je pomalu Nela, Sofie, Nikola nebo Natálka. Ještě se mi zdá pěkné na holčičku, ale ne na dospělou ženu.
Jak už bylo psáno, Nikola je mužské jméno. Dala jej synovi známa, která má ale muže Chorvata. OT, zajímalo by mě, jak u nás zdomácněla Nikola coby ženské jméno… a pro zakladatelku, nelíbí se mi pro muže, ani pro ženu, promiň.
@Anonymní píše:
Jaký máte názor na jméno Nikol?
módní, laciné
@Dobrej_tym píše:
Já bych dala takové jméno, které se mi líbí, a neřešila okolí. Mně osobně se teda nelíbí, protože každé druhé dítě je pomalu Nela, Sofie, Nikola nebo Natálka. Ještě se mi zdá pěkné na holčičku, ale ne na dospělou ženu.
To maj známý. 3 dcery. Natálie, Nikola, Nela.
@Anonymní píše:
Jaký máte názor na jméno Nikol?
Normální hezké jméno.
@annali píše:
Mně se strašně nelíbí ten počeštěný pravopis. Vím, že Nikol je v téhle podobě už zažitá, ale mně to stejně pořád přijde spíš jako název nějakého výrobku.Kdybych chtěla Nikolku, do rodného listu bych jí dala Nikola.
Akorát že Nikola je mužský jméno, Nikol je ženské. Takže počeštěná je ta Nikola pro holku.
@Midaku píše:
Nikola, jak tu všichni zmiňujete, je mužské jméno. Že se u nás dava holkám, to už je věc jiná. Mně se to jméno nelíbí, právě proto, že pro holku bych dala jen Nikol, Nicol, Nicole… s tím „c“ to nejde k českému příjmení a s „k“ se mi to nelíbí, nezní to hezky a stejný ji všichni budou říkat Nikolo.. u nás je to tak bohužel zažité.
Je to neutrální jméno a volí si ho lidé při změně pohlaví. Stejně jako Andrea a René. A určitě pár dalších, která mě teď nenapadají nebo o nich nevím. I když první dvě mají u nás spíš ženskou tradici a René mužskou, jsou to neutrální jména. Synova spolužačka se jmenuje René.
@nikinnna přesně na každé jméno něco najdou…je fakt, že Nikola Pikola jsem nikdy neslyšela..Nikoleta ji teda říkáme doma taky..a v zs ji ještě říkají Nikolas..
Sama se ptá proč je Nikol a ne Nikola a jaky je v tom rozdíl…
Doufam, že ve vyssich ročnících v dospělosti to ocení snad..
Jmeno ji vybrala nejstarší dcera za chtěla čiste Niku..mě se vzdycky libila Nicol v Četnikovi s Funsem..
A je zajímavy co jsem tam vypozorovala matky jsou Veroniky (taky jsem) a dcery Niky a nebo obráceně..
@venulka1 píše:
@nikinnna přesně na každé jméno něco najdou…je fakt, že Nikola Pikola jsem nikdy neslyšela..Nikoleta ji teda říkáme doma taky..a v zs ji ještě říkají Nikolas..Sama se ptá proč je Nikol a ne Nikola a jaky je v tom rozdíl…
Doufam, že ve vyssich ročnících v dospělosti to ocení snad..
Jmeno ji vybrala nejstarší dcera za chtěla čiste Niku..mě se vzdycky libila Nicol v Četnikovi s Funsem..
A je zajímavy co jsem tam vypozorovala matky jsou Veroniky (taky jsem) a dcery Niky a nebo obráceně..
Ještě si pamatuju: Nikolína Pikolína sejdeme se u Kolína ![]()
Nikola v pohodě.
Ale každá Nikol (nebo ještě lépe Nicol), kterou jsem kdy poznala, byla nafrněná pipina, nevím proč ![]()