Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@K9Girl píše:
Myslím, že bude oblíbený, protože pero od Parkera by chtěla každá druhá…
hustýýýý
![]()
@Kacenka20 Amálie je krásné jméno ![]()
@terkulina ono asi i trochu zalezi na prijmeni, u ceskych klasickych prijmeni vypadaji cizi jmena docela divne, az usmevne.
@Mar__tanka1983 píše:Jak bylo psáno výše, Parker Nováček to bude mít dost těžké.
Těžké to mít nebude. Vrstevníkům, kamarádům to bude jedno. Hloupí dospělí lidé, kteří by se mu pro to smáli, by si pravděpodobně našli jiný důvod k vysmívání, i kdyby měl normální jméno. O to ani tak moc nejde. Ona je to spíš vizitka rodičů. Takže vůči dítěti bych si nic nemyslela, zato vůči mamince/tatínkovi, kteří by mi s hrdostí představovali svého Parkera Nováčka bych asi měla takové ty přezíravé pocity ve smyslu „bože jak jsou hloupí“. Ano, to je to, připadá mi to hloupé a směšné, za každou cenu napasovat na dítě „výjimečné“ jméno, které nemá žádné opodstatnění v rodinné historii, socikulturním kontextu apod. Ale v žádném případě bych to nevztahovala vůči dítěti, jen vůči rodičům.
Také se mi z cizích jmen líbí zrovna zmíněný Nathaniel.
U holčičky třeba miluju Elizabeth…moc se mi to jméno líbí, ale dokud nebude můj muž anglán nebo amík nebo tak, tak si o tom nechám jen zdát… ![]()
@K9Girl
Parker pero je fajn, ale nepatří mezi ty top značky, to spíš třeba Graf von Faber Castell ![]()
Parker se mi nelíbí, obecně nemám ráda jména s R… Takže za mě ne… A u jména Denis se mi vybaví úplně něco jinýho… ![]()
Mně se z cizích jmen líbí Joshua… ![]()
@terkulina píše:
A co rikate na jmeno Denis?
Muj vkus to neni, ale je to lepsi nez Parker. ![]()
Ale v klidu..můj chlap si stojí za tím, že až budeme mít druhé dítě a bude to kluk tak že se bude jmenovat Sony…v životě tohle nedovolím.
![]()
@MarkétkaU Jak a proč se řídit kalendářem? Často se mění a spousta oblíbených jmen tam nyní úplně chybí. Tohle je trochu zvláštní připomínka.
Teď mám kalendář, kde jsou na každý den tak tři jména, v tom už bych si vybrala. ![]()