Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A jak mu budete říkat? Parkre? Parkře? Párkýrku? Nebo žijete v zahraničí? To jsem v diskusi nezaregistrovala.
@Aghata nepřihlášená píše:
Těžké to mít nebude. Vrstevníkům, kamarádům to bude jedno. Hloupí dospělí lidé, kteří by se mu pro to smáli, by si pravděpodobně našli jiný důvod k vysmívání, i kdyby měl normální jméno. O to ani tak moc nejde. Ona je to spíš vizitka rodičů. Takže vůči dítěti bych si nic nemyslela, zato vůči mamince/tatínkovi, kteří by mi s hrdostí představovali svého Parkera Nováčka bych asi měla takové ty přezíravé pocity ve smyslu „bože jak jsou hloupí“. Ano, to je to, připadá mi to hloupé a směšné, za každou cenu napasovat na dítě „výjimečné“ jméno, které nemá žádné opodstatnění v rodinné historii, socikulturním kontextu apod. Ale v žádném případě bych to nevztahovala vůči dítěti, jen vůči rodičům.
no tak my měli ve třídě jednu Rút…nebyla z židovské rodiny, takže se na to nedá napasovat nějaká historie…a jen kvůli tomu jménu si užila své…
říkali sme o ní i o jejích rodičích, že jsou divní, dělali sme si z ní legraci, říkali jí „krůta“ a podobně…
Nenech se mýlit, děti jsou hodně zlé, třeba né hned ve školce nebo v první třídě, ale na přelomu prvního a druhého stupně už jo - a proč jim zbytečně přidávat do ruky zbraň… ![]()
@Markytkaaa píše:
Hlavně ať jméno voní cizinou a exotikouU mamky na vsi je Rafael, Enrique a Fernando… všichni jsou trošku opálení, takže exotika umocněna
teď se tady řežu, chudáci děti ![]()
Chceme se stehovat do Ameriky, prijmeni meho muze je O'leary, je to american ![]()
Původně jsem myslela, že Parker je jméno pro holku ![]()
Na kluka se mi hrozně líbí Adrian, ale chlap je vesničan a vlastenec jak poleno, tak mi to zatrh, že nejsme žádný italové, tak to bude Kuba ![]()
@terkulina píše:
Chceme se stehovat do Ameriky, prijmeni meho muze je O'leary, je to american
jo, tak to jo.
@terkulina píše:
tak to je ale úplně jiná. Pokud je muž cizinec a budete bydlet ve státech, tak pak jméno Parker O´Leary je fajn ![]()
@terkulina píše:
Tak pak pokud se vám to jméno líbí, mu ho dejte. Pro klasického Čecha mi přijde nešťastné. Pro mě je třeba důležité, abych mohla jméno zdrobnit a vyjádřit už oslovením emoce a tak. Takže mám hodně jmen, co se mi líbí, ale nedala bych je dítěti z důvodu, že se se jménem nedá „pracovat“. ![]()
@mahdalka heh přítel zas chtěl Andrease a Mária. Nakonec máme Alexe
si uměl vybrat, ale on není čech, tak to chápu, ale stejně teda
![]()
@terkulina píše:
V kombinaci s příjmením mi to přijde trochu obtížně vyslovitelné ![]()
Jinak ségra žije ve Švýcarsku a má Samuela a Davida, páč jezdí hodně do Čech, nechtěla žádnou exotiku. Holka by byla Mellisa
@terkulina píše:
Tak to když je to takhle, tak by k sobě šlo Parker O'leary. Akorát nemám přehled o tom, jak moc americký děti ráčkujou nebo ne. Těch „r“ by měl dost. Ale i ten Denis by byl pěknej. Tady do místních končin bych to nedala, ale v cizině bych dítě chtěla začlenit mezi místní i jménem. ![]()