Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, taky máme čivavku jmenuje se Jessi. Je bez pp, ale pro nás tohle není důležité. My ji dostali, bylo jí 6 týdnů. Já o psech nic nevěděla. Teď už vím, že přila se špatnými návyky, ale je zdravá, přítulná, prostě náš miláček. @
Ach jo holky. Včera jsme si pro něj jeli, krásnější štěně jsem nikdy neviděla, okamžitě jsme se do něj všichni zamilovali a manžel, který pořád nebyl tak úplně přesvědčený, si ho pak hrdě nesl. Malá z něj byla uchvácená a já taky. Vzali jsme si ho a jeli s ním na návštěvu kousek od místa, kde bydlel hafák. Dcerce do půl hodiny nateklo oko, začala kýchat a mě napadlo, že na něj má alergii. Přišlo mi to, ale divny, protože se psi přichází narmálně do styku a nikdy ji nic nebylo. Tak jsme si řekli, že ji objednáme na alergologii, aby jsme měli jistotu. Rozloučili jsme se z návštěvi, sedli do auta a dcera začala otíkat víc a stěžovala si, že nemůže dýchat. Nebyl pochyb o tom, že to bylo s pejska. Zavolali jsme paní, vysvětlili jsme ji situaci a poprosili ji, jestli by byla tak hodná a nevzala si ho zpět, protože domu jsme ho dovést nemohli. Naštěstí si ho vzala, ale já od té doby pláču jak želva
. Všichni jsme ho moc chtěli a já asi ze všech nejvíc, je složité vysvětlovat proč jsem ho chtěla a taky jsem měla moc důvodů ho chtít. Moc mě to mrzí, protože byl krásnej a hodnej a já ho mít nemůžu. Dceru miluji a když jsme viděla, jak je z něj nateklá, ale zárověn ho nechtěla pustit, moc to bolelo. A bolí i vědomí, že ho už mít nikdy nebudu ![]()
A bylo to opravdu ze psa? Nemohli mít něco na tý návštěvě, na co by mohla být dcera alergická?
Jinak tě chápu, taky se chystáme na psa, bude to ještě teda chvíli trvat, teprve čekáme na potvrzení březosti feny, ale taky bych byla zklamaná, kdyby to nakonec nevyšlo. Ale u nás to snad nehrozí, obě moje děti maj testy na alergii udělaný a ani jedna na psy nemá.
Co nějakej naháč?
@LenaNell píše:
Ach jo holky. Včera jsme si pro něj jeli, krásnější štěně jsem nikdy neviděla, okamžitě jsme se do něj všichni zamilovali a manžel, který pořád nebyl tak úplně přesvědčený, si ho pak hrdě nesl. Malá z něj byla uchvácená a já taky. Vzali jsme si ho a jeli s ním na návštěvu kousek od místa, kde bydlel hafák. Dcerce do půl hodiny nateklo oko, začala kýchat a mě napadlo, že na něj má alergii. Přišlo mi to, ale divny, protože se psi přichází narmálně do styku a nikdy ji nic nebylo. Tak jsme si řekli, že ji objednáme na alergologii, aby jsme měli jistotu. Rozloučili jsme se z návštěvi, sedli do auta a dcera začala otíkat víc a stěžovala si, že nemůže dýchat. Nebyl pochyb o tom, že to bylo s pejska. Zavolali jsme paní, vysvětlili jsme ji situaci a poprosili ji, jestli by byla tak hodná a nevzala si ho zpět, protože domu jsme ho dovést nemohli. Naštěstí si ho vzala, ale já od té doby pláču jak želva. Všichni jsme ho moc chtěli a já asi ze všech nejvíc, je složité vysvětlovat proč jsem ho chtěla a taky jsem měla moc důvodů ho chtít. Moc mě to mrzí, protože byl krásnej a hodnej a já ho mít nemůžu. Dceru miluji a když jsme viděla, jak je z něj nateklá, ale zárověn ho nechtěla pustit, moc to bolelo. A bolí i vědomí, že ho už mít nikdy nebudu
Jejda, tak to mě mrzí. ![]()
@LenaNell píše:
Ach jo holky. Včera jsme si pro něj jeli, krásnější štěně jsem nikdy neviděla, okamžitě jsme se do něj všichni zamilovali a manžel, který pořád nebyl tak úplně přesvědčený, si ho pak hrdě nesl. Malá z něj byla uchvácená a já taky. Vzali jsme si ho a jeli s ním na návštěvu kousek od místa, kde bydlel hafák. Dcerce do půl hodiny nateklo oko, začala kýchat a mě napadlo, že na něj má alergii. Přišlo mi to, ale divny, protože se psi přichází narmálně do styku a nikdy ji nic nebylo. Tak jsme si řekli, že ji objednáme na alergologii, aby jsme měli jistotu. Rozloučili jsme se z návštěvi, sedli do auta a dcera začala otíkat víc a stěžovala si, že nemůže dýchat. Nebyl pochyb o tom, že to bylo s pejska. Zavolali jsme paní, vysvětlili jsme ji situaci a poprosili ji, jestli by byla tak hodná a nevzala si ho zpět, protože domu jsme ho dovést nemohli. Naštěstí si ho vzala, ale já od té doby pláču jak želva. Všichni jsme ho moc chtěli a já asi ze všech nejvíc, je složité vysvětlovat proč jsem ho chtěla a taky jsem měla moc důvodů ho chtít. Moc mě to mrzí, protože byl krásnej a hodnej a já ho mít nemůžu. Dceru miluji a když jsme viděla, jak je z něj nateklá, ale zárověn ho nechtěla pustit, moc to bolelo. A bolí i vědomí, že ho už mít nikdy nebudu
Ty jo, to je teda fakt hrozný… No, ale možná ti dodám trochu optimismu- mám alergickou kamarádku, a ta úplně v pohodě snáší pudlíky. Tahle rasa má i velikost „toy“, což je taky mrňousek. A nebo pak zbývá ještě varianta naháčů, mně se sice moc nelíbí, ale kdyby to nešlo jinak, i to je možnost. A naháčky můžou mít i silní alergici, tak i tohle je možná cesta.
@PetraJ Nevím, přemýšlela jsem dlouho. Když jsme tam přišli pro toho hafáka, tak tam měli i papouška ( taky mě napadlo, že ten pes byl tím papouškem, takovýho toho velkýcho,,načichlý", ale nevím jestli to není blbost, byli jsme u nich tak deset minut. K té návštěvě jsme jeli tak 30 minut a celou dobu ho měla dcerka v náručí a pak jsme přišli ta nu návštěvu a tam ji to oko oteklo tak po 10 minutách. Byly jsme tam tak půl hodiny a tím, že se to horšilo, tak jsme se zbalili a jeli, ale pok si sedla do auto a začalo se to horšit ještě víc. oteklo ji i druhy a začala hůř dýchat.
@ropucha 02 Pudlici jsou protialergenní i boloňáci, ty mají naši a dcera je s nimi ve styku pořád, ale je divni, že je ve styku i se psem, co má takovy ty štetiny, krátkosrstou srst ( a ta čivava byla dlouhosrstá ) a taky na něj nereaguje. Ale na té návštěvě nebylo nic, na co by měla reagovat
. No každopádně zítra volám na alergologii a nechám si ji otestovat, jestli je nebo není.
@ropucha 02 Jo, ale boloňáci jsou hrozni ňoumové a ani se mi nelíbí. Pořád je musíš střihat. Nevím počkám až co ukáže test
@LenaNell
nech jí udělat testy, synovi vadil dlouhosrstý pes v bytě proto jsem chtěla nelínající rasu a 2 roky bez psa, teda se psem byl ve styku 1× týdně u tchýně. ted doma máme jorka, nikde koberce a nechala jsme mu v březnu dělat kontrolní testy a pes mu vyšel negativní. Ale tvoje malá jí má asi hodně silnou, syn jen byl častěji nemocný a pak měl počínající astma, nikdy nenatekl. Tak nech udělat testy a uvidíš. Z nelínajících je pudl, jork, bišon ale my nechtěli bílého psa ![]()
A nemohl to být ten papoušek? Třeba je dcera alergická na roztoče. To je přece divný, že by byla alergická jenom na některý psy, ne?
My si budem pořizovat vipeta, už se těšíííím. ![]()
Nevím, jestli to bylo tím papouškem. Ale jsem z toho pořád dost špatná. Psa jsem si přála už moc dlouho. Vždycky jsem byla v domácnosti se psem. A Až jsem se odhodlala, tak to takhle dopadlo. Kdybych toho pejska, alespoň neviděla, nedržela, prostě kdybych neměla ten úžasný pocit, že je náš, tak by to bylo lehčí. Jenomže i za ty dvě hodiny, co jsme ho měli, se nám tak vryl pod kůži, že se nám stýská… @PetraJ
@LenaNell lepší hned než za pár týdnů
a jestli je na psy tak to bude dost silná alergie. Vikimu vadil kavalír, na hrubosrstého jezevčíka nic a ted máme jorkšírku a taky ok a najednou testy ok ale měli jsme dřív koberec, dost línala tak možná to mu vadilo ![]()
Dělám na alergologii. Jestli dcerka přichází do styku se psama tak taková reakce nebyla ze psa.Co ten papoušek? Kde štěně žilo- co seno, sláma a pod?
A nebo mohlo jít o zkříženou alergii- pes + pták.
Ale jestli se alergie prokáže připrav se na to, že pes nebude žádny. neexistuje že některá rasa alergizuje míň. Na psech víc vadí roztoče které na psech žijí, šupiny kůže, sliny a pod než samotná srst.
@critline nevíš proč synovi jednou alergie vyšla a ted po 2 letech bez psa ne? Roztoče má negativní ![]()