Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Samuel a Alex by se k sobě hezky hodili. Mě se jméno mého manžela líbí hrozně moc (Tomáš), ale nelíbí se mi dávání jmen po rodičích, takže toto jméno nedáme.
Ja bych nikdy nedala jmeno po sobe, na holku jsme fakt meli strasne moc variant, ale na kluka jsme jich tolik nenasli, a ja hned od zacatku rikala, ze prvorozeneho prcka po manzovi nechcu, i kdyz si cela rodina myslela, ze to jmeno dame. A protoze se mi jmeno Alex libi, a da se pouzivat i v Cesku, aby si nasi nevylomily jazyk, tak silne pochybuju, ze bysme na druheho kluka vybrali jine.
Alex je hezké „mezinárodní“ jméno. Jinak nám se taky líbí více jmen holčičích než klučičích. Mezi hezkými klučičími holt není takový výběr.
Mě se moje jméno líbí, ale nedala bych ho, protože nemám ráda dodatky ke jménům typu malá x velká, stará x mladá ![]()
To já zase nevěděla jaké kméno pro holčičku takže nakonec mě napadlo jen to Emma ale pro chlapečky jsem měla více možností i když ještě tak před 15 lety jsem měla jasno že jednou budu mít Matyáše.Jméno Matyáš se hodně vyskytvalo ve filmech pro pamětníky.
Hned po Samovi které mi ještě neprošlo (jinak jak jsem psala s tim homosexuálem tak manžel to má vsugerováno jak byla ta scénka ve VV jak vladko volal sašovi nebo jak se jmenoval jeden říkal tady Samuel
)
takže další v pořadí by byl Nicolas i když to M co jsem chtěla nemá
to zas miluju já jak byla Angelika a tam Nicolas
(nicolasi ty jsi tak krásný mladý chci aby jsi to byl poprvé ty-angeliku miluju
) a holčička ještě po Emmě Stela-ale Emma vede! ![]()
Stela je nádherné jméno! Emma je hezké, i když poslední dobou docela v módě, takže hodně dávané.
Nicolas - vybavím si Nicolas Topolánek a je vymalováno
Je to celkem hezké jméno, ale musí se prostě hodit k příjmení…
Matyáš se mi líbí, ale manželovi se nelíbí žádné jméno končíčí na „áš“…
Koukám, že se tady diskutuje jméno Samuel. Hlásím, že máme jednoho doma. Budou mu dva roky. Říkáme mu Samueli, Same, Samíku, Samínku, …
Před dvěma lety se nám zdálo, že Samuela nikdo nemá, i rodina byla celkem překvapená, ale nakonec se s nimi roztr pytel
Holčička se jmenuje Viktorie. A pro mimi zvažujeme jména Kryštof, Zoe, Amálie, Emma, Bibiana, Liliana.
Samuelů začíná být nějak moc, tak doufám, že ta vlna zas pomine, aby těch Samů nebylo za chvíli jak Honzíků…
Viktorie je hezké jméno. Možná to bude moje neteř, švagrová čeká druhé dítě a když to bude holka, tak to bude prý buď Viktorie nebo Ema.
Kryštof a Amálie jsou krásná jména! ![]()
moje dcery se jmenuji Gabriela a Adriana.pro kluka jsme meli napsane Sebastian.jeste se mi take libi Viktoria,Nina.........
Sebastian je taky krásné jméno, ale mému manželovi se zdá moc dlouhé.
tak u nás vyhrály jména Karla a Michal . teda ani žádné boje nebyly, protože si jména vybraly děti sami. nikdy jsem o nich neuvažovala, prostě v těhu vypluly sami.
já jsem vždycky chtěla pro chlapečka Matěje, Matyáše, Jakuba nebo Ondřeje a u holčiček Adélku, Aničku, Kateřinu nebo Emu. a pak všechno dopadlo jinak.
kdyby byla Karlička chlapeček, tak by byl Václav. manželovi se moc líbilo a u druhého jsem už i já souhlasila, ale nakonec se nám narodila holčička.
Michal je švagr. Tchýně dali to jméno jen s tím, že mu nikdo nebude říkat Míšo. Celý život se to dodrželo, buď to byl Michal nebo Michálek, no ale když se pak Michal oženil, tak jeho manželka a její rodina mu říkají Míšo, takže to tchýni tahá za uši ![]()
Ahoj holky!
taky máme jednoho Samíka
je jich teď opravdu hodně, ale já ho chtěla vždycky, ještě když tohle jméno v modě nebylo - krom toho že se mi moc líbí - mám narozeniny na jeho svátek
a proto pro holčičku mám v záloze Lindu, která má svátek se Samuelem na moje narozeniny ![]()
jinak se mi ještě líbily tyhle jména: Sebastian, Simon, Dominik, Patrik a Liliana, Adriana, Elen, Nela
a co řikáte na Neilinku:????mě se moc líbí ale přítelovy ne prej to je jak na psa…
Ahoj holky,
tak jsem si přečetla vaší diskuzi… Jsem sice teprve krátce těhu, ale o holčičce jsem měla jasno už tak od střední
Holčička bude Julia no ale s chlapečkem si lámem hlavu…
Manžel má takové exot. jméno, takže vybíráme tak, aby jsme celá rodina ladila
… máme krátké příjmení a zatím jsme pro chlapečka našli jméno Fabio (teda koukala jsem pouze do jednoho seznamu jmen
).
Co si o něm myslíte?? S příjmením ladí, ale otázka je jestli se mu třeba nebudou děti smát… no nevím.. doufám, že to bude holka, ale při našem štěstí to bude chlapeček ačkoliv nejdůležitější je aby to malé bylo zdravé!!!!
No u nas se Elena libila hlavne manzovi, a protoze ja vybrala Samyho, tak jsem pristoupila na Elenu, ale myslim, ze kdyz by se podruhe povedla holka, tak ho stejne neuzijem, mam na holku jine favority, a druhy kluk by byl po tatinovi Alex. Tak uvidime, ale teprve jsem porodila, takze nez zacnem pracovat na druhem, tak se mozna zase vsechno zmeni