Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Adriana je fakt krásné, ale dlouhé, takže pokud je dlouhé příjmení, tak smůla ![]()
Můj manžel je cizinec, takže k našemu šíííílenému, všemi komolenému a strašně dlouhému příjmení jsme vybrali jméno Hana. Nikdy by mě nenapadlo toto jméno dát, ale teď jsem za něj vděčná. Manžel trval na zdvojeném n - Hanna, což zní sice exoticky a v jejich zemi je to běžné jméno (a po pravdě - v ČR je to trend dávat jména se zdvojenou souhláskou), ale já jsem si pro:,–(ila co nejjednodušší variantu, aby chudinka neměla celý život problémy s hláskováním nejen příjmení, ale i jména. No, snad jednou vyvdá lepší příjmení.
Ještě zní hodně blbě: LukአŠvanda, TomአŠiroký, JakuB Balík apod.
My jsme taky měli vybraná jména, ale taky jsme to nedotáhli do zdárného konce.. tak jen pro inspiraci kluk byl Vojtěch (chtěl tatínek) , Jakub (já) a holčičku jsem vymýšlela já a nemohla si vybrat mezi Amálií , Rozárií , Anna Marie a Julií..Pak byla ještě Anna Sofie a tu má teď kamarádka, tak už je vyřazená..Není to jednoduché, zvlášť když to maminky a tatínkové vybírají tomu drobečkovi na "celý "život ![]()
holky, tak u nás ve hře je ještě Claudia a Sebastian, opravdu je to docela složité s tím výběrem. Nejhorší je, říct jména rodině, všichni do toho remcají.
vjoo píše:
Mně se moc líbí Natálka, ale má ji kamarádka..
Taky se mi vždycky to jméno líbilo, ale teď, když ho má každá druhá nebo v lepším případě třetí holkčička, se mi nějak omrzelo a jsem na něj alergická. Zvlášť po tom, kdy moji známí volají na svou dceru Natálo nebo Natašo! Chudák dítě.
Oni nakonec každé jméno je krásné, když se pěkně vyslovuje a nekomolí se.
deri maš pravdu že rodina do toho remcá a člověka to akorád naštve ale stejně dítě je naše takže i tak si jmeno dáme jaký budeme my chtít je to tak…
Ahoj
mě osobně se strašně líbí jméno Vojtěch( Vojta, Vojtíšek, Vojtík) , ale u nás doma jistě neprojde… A pro holčičku bych chtěla Rozárku a na tom jsme se z manželem shodli… ( naše prapraprababičky byly Rosiny, Roziny, Rozárie,Růženky- velice populární v té době- a Rozárka je moderní podobou všech těchto jmen) a snad bych snesla i Barunku.
Jsou to vše česká, ale hezká jména.
Tak u nas se snad nedoodnem na jmenu… Bydlime ve spanelsku, tk bych chtela jejich jmeno, ale muj pritel spanel by chtel ceske,ale vyberte jmen, ktere by spanle dobre vyslovovali a nekomolili.. Me se moc libi pro holcicku Olaia, Noelia, Daniela a pro kluka Diego, Jose ( cte se Chose), ale vubec me nanapada zadne cekse jmeno… poradite???
""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev300pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…300pr___.png
A co takhle nějaké jméno které je mezinárodní??? Nebo chce přítel vyloženě české jméno?? My žijeme v Itálii a taky vybíráme jméno, které můžeme používat jak u nás tak tady. Např. Ella, Sofia, Adriana, Claudia a pro kluka Alex, Sebastian, Nicolo. Ale je to oříšek, my se zatím ještě nerozhodli. Ještě se nám líbí pro holčičku Chiara(Kiara), ale to je italské a pro chlapečka Matteo. Jen přemýšlíme, jestli s tím lidi nebudou mít v CR problém.
Je milé, že je tu taková pozitivní diskuze, mezi všemi těmi problémy.
My máme doma Viktorii, Viki, Vike, Viktorku a Samuela, Sama, Samiho ![]()
A pro miminko máme už delší dobu vybrána jména Kryštof, Zoe nebo Frederika.
Kamarádky mají Matyáše, Matouše i Matěje a jsou to pěkná jména. ![]()
U nas je take problem, prijmeni take neni ceske, takze musime vybirat celosvetove ![]()
Pro holcicku se nam libi Emma Ioana ( a take Adriana, ale Emma vitezi ) a pro kloucka se nemuzeme dohodnout. Me se moc libi Matej - alias Matyas atd…ale prijmeni nam zacina take na s, tak nevim. Lucas nebo jen Luca ( Luka ) je take krasne jsmeno, Marco se mi moc libi, ale prita nema rad italska jmena ( prominte vsichni, co mate vztahy s italy nebo k italii
)
Teo nebo Tadeas… Simon, Teodor,.....
Libi se mi Hugo
, ale to mi v zivote neprojde…a ani se to nehodi k prijmeni… ![]()
Ahoj, tak u nás dlouho vedla Natálie, ale právě, jak už tu někdo zmiňoval je jich teď moc a tak jsme zvolili Michalku (Michaela) nedává se teď moc často a to mi vyhovuje. Ale líbila se mi i Vanessa, bohužel se nám nehodila k příjmení. A chlapeček? No, manžel chtěl Jiříčka nebo Pavlíka, ale to mě se moc nelíbí takže vedl Adámek nebo Matyáš, ale čekáme malou princeznu - takže Michalku! Navíc manžel je Michal… ![]()
Máme Sáru, Lindu a Julii a kdyby holky byli kluci, byli by Jan a Vilém, Sárinka měla být taky jako kluk Jan ![]()
Ahoj holky, tak my máme vybráno Matyas a Elizabeth…-)Máme cizí příjmení,takže české jméno nepříchází v úvahu…Jinak by se mi líbil Vojta nebo Matěj a Terezka. ![]()