Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Diky
Tak mi z toho vychazi, ze budu muset manzela prekecat na Jachyma
Mne se to totiz taky libi ![]()
Jáchym mě hned taky napadl a moc se k Johance hodí
Já taky chtěla Jáchyma, ale doma mi to neprošlo.. No nic.
A co třeba Jonáš, Jan, Jakub? Líbí se mi ještě Richard, Oliver,..
@BonaDea píše:
Ahoj vsem. Obnovuji tuto diskuzi. Cekame dvojcatka. Pohlavi zarim nezname, ale resime jmena pro parecek. Pro holcicku se nam libi jmeno Johanka ale jake chlapecke jmeno k tomu??? Nemelo by v nem byt š, to mame v prijmeni a jmeno by bylo moc usislane. Prosim o nejake typy
Johanka a Oliver
@Litta píše:
I na starou paní? Kdybys měla jiný argument než jen líbivost, tak v pohodě, ale kvůli roztomilosti mi to přijde zbytečné. Johanko jí říkat můžete celý život, ale chtěla by ses v šedesáti představovat zdrobnělinou? Promysli to ještě.
Nahodou, stare babci si u kaficka rikaji bezne Bozenko, Jarusko, Zdenicko… My mame dceru Vendulu a ted zpetne lituji, ze jsme nedali VendulKa. Nebo takhle: lituji je silne slovo, ale proste si rikam, zd ta Vendulka by sedla malinko vic.
@brko No napsala jsem to blbě, nemyslím staré babičky. Spíš nějakou manažerku nebo učitelku na vyšším stupni nebo vědkyni nebo hlasatelku nebo… někoho neroztomilého, kdo má mít trochu autoritu. Ale já obecně hodně vnímám jména. Vím, že některým lidem je to fuk. Nebo to aspoň říkají.
Prostě já se jmenovat zdrobnělinou, která není obecně normální (Eliška), tak si budu myslet, že rodiče chtěli jen tu malou holčičku v kočárku a nepřipustili si samostatnou osobu. A okolí si myslí, že si tak jen nechávám říkat.
@Litta chapu, vzdy je ale moznost, ze se nositelka drobne varianty predstavi variantou nezdrobnelou… Btw reditelka skoly, kam chodi muj syn, je Ivanka. Je to dama kolem 60 a zdrobnele jmeno ji na autorite neubira. ![]()
@brko Ivanka Trump
Ty „-nky“ ještě asi jdou. Horší by byly „-ičky“.
Mně to prostě připadá infantilní.
Jáchymka a Oliverka bys taky dala?
@Litta píše:
@brko Ivanka TrumpTy „-nky“ ještě asi jdou. Horší by byly „-ičky“.
Mně to prostě připadá infantilní.
Jáchymka a Oliverka bys taky dala?
No to ne. U holek mi to prijdd normalnejsi takovy. Nerikam, ze bych zdrobnele pojmenovalA kazdou zenskou, holku, ale kdyz ma nekdo zdrobnele jmeno, tak ja osobne se nad tim vubec nepozastavuji. Hele zapomnela jsi na Robertka.
![]()
@brko Náhodou Le Petit Robert (Robertek) je verze docela dobrého francouzského výkladového slovníku. ![]()