Jméno pro syna? Nemůžeme se shodnout..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.7.26 22:05

@schnulla to jsem taky navrhovala a zatím neřekl vyloženě ne. Ale spíš je spokojenej, že jsme se na něčem vůbec dohodli a nejspíš se mu už nic měnit nechce. Ale budu pokračovat v nadhazování a třeba to ještě dopadne.. ještě mi pár týdnů zbývá :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
3118
13.7.26 22:06

VždyT dneska se polovina dětí jmenuje Tadeáš a druhá polovina Matyáš. U holek zase Amálka a Rozárka. Jak kdyby neexistovali jiný jména :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
13.7.26 22:07
@JancaS84 píše: Více

Theodora ted mame a prijde mi, ze se s nimi taky roztrhl pytel, bude to novy Bastik :mrgreen: Anonym kvuli jmenu syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
13.7.26 22:10
@Anonymní píše: Více

U nás vybral manžel a bylo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
13.7.26 22:15

Moje neteř má… Proc ne… A manžel chce jaké jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
13.7.26 22:58

Řešili jsme to samé, holek bychom mohli mít třeba pět a pořád bychom pro ně měli jména, ale u kluka jsme měli problém. První je nakonec Vojta. U druhého jsme chtěli oba úplně jiná jména, takže jsme nakonec skončili na kompromisu, u kterého jsme oba řekli, že jsme ochotni toto jméno akceptovat - takže je obyčejný Jan.
Z těch méně častých - co třeba Damián, Teodor, Samuel, Bernard?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.7.26 05:48

Takhle jsme to měli taky až jsem jednou nadhodila zdrobnělinu něčeho jiného a bylo to. Na všechny jména předtím, která vymyslel hned zapomněl a bylo jasno. A taky nám to trvalo dlouho. Do devátého měsíce.

Osobně mám asi nějaký problém se jmény Sebastian a Oliver. Sebik, Olik mě nějak škrtí v krku i uchu. Přitom základní tvar je docela hezký. Taky mi přijde, že u kluků je ten výběr menší. :roll:
Marek, Daniel, Adrian…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.26 06:08

Máme Teodora. Zatím se vždy všichni ptali, jestli se píše Th nebo jen T. Začíná to být otravné.

• Citovat
  • Upravit
42859
14.7.26 06:20

U všech jmen, kde jdou obvyklé 2 varianty, se člověk raději zeptá, aby to nenapsal špatně.

Příspěvek upraven 14.07.26 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.26 08:02
@Havlova píše: Více

Proto lepší dát třeba Jakuba, tam se není kde splést :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
107636
14.7.26 09:57

Dobra volba.. U nás už má i následníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
14.7.26 10:25

Tady to hlídání, aby se nepotkala písmena není podle mě nutné. Kolikrát za život toto člověk použije? A když už, může to otočit, a představovat se příjmení-jméno. Vyberte jméno, které se vám libí a je to srdcové. Ne to, co ladí nebo to, co je moderní nebo co si myslí okolí… Ať se vám dítě dobře oslovuje.
Pracuji s dětma a můžu ti říct, že člověk si zvykne na všechno ;) A nikdy jsem nikoho nesoudila. Co já vidím jako trochu problém je překombinováváni známých jmen - zdvojování písmen a tak. Menší dítě pak samo někdy neví, jak to má a když člověk vypisuje třeba „sranda“ diplom nebo kartičku na hry, tak tam napíše to, co slyší a někteří rodiče jsou na to hákliví :roll:
Naše děti mají typická jména z dob mé generace. Dnes jsou široko daleko jediné, téměř nepotkali jmenovce a u jednoho se pár známých divilo, že je takto v kalendáři. Přitom jsou to ta nejobyčejnější jména :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
14.7.26 14:07

Mne se sebastian nelibi pro cecha… zni mi to tak nejak prihrate pro dospeleho chlapa. Omlouvam se, je to muj pocit. Na cizince nebo k cizimu prijmeni asi ok. Me se libi treba Matěj, Marek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.26 22:26

Mám syna Tadeáše, byl sám v MŠ, je sám v celé ZŠ, je jediný na celém letním táboře. Pravidelně sleduju seznamy narozených dětí ve vedlejším městě a Tadeáš se tam narodil dvakrát za 4 roky, děsně vysoký číslo! Tadeáš je totiž až ve čtvrté desítce nejdávanějších jmen (pro někoho asi šok) posledních pár let a jeho popularita stále klesá. Víc se rodí i např. Jiřích. Co ale zůstává, tak jsou blbé řeči. Na Jakuby, Adamy nebo Davidy kupodivu nejsou…

Ano, říkáme mu nejčastěji Táďa, Tadík, Tadís, ve škole je to Táda, ale normálně Tadeáš. Příjmení na Š by mě u něj zrovna neodradilo.

Sebastian se mi líbil dlouho, kvůli jednomu filmu, ale příjmení nemáme nic moc, takže z toho sešlo.

Kdybych měla druhého syna, tak bych si taky nemohla vybrat. Asi by to skončilo u Tobiáše. Tak u vás třeba Tobias?

• Citovat
  • Upravit
14.7.26 22:33

Sebík je hezké, ale dala bych variantu Sebastian

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení