Jméno Sára

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
30.10.11 15:15

tak ynelíbí..vzpomenu si na Kameňák a tu hroznou bloncku..a pak ty židovský narážky..ale proti gustu..Zdrobnělina asi Sárinka..

• Citovat
  • Upravit
byron
30.10.11 15:17

Židovský narážky? No je to židovský jméno, a co?
To je i Hana původem

• Citovat
  • Upravit
smurfka
30.10.11 15:23
byron píše: Židovský narážky? No je to židovský jméno, a co?
To je i Hana původem

no ale Hana se v žádném židovském vtipu neobjevuje.. :nevim:
já nejsem proti, každý at si dá svému díteti jméno jaké chce..jen říkám svůj nároz a to ten, že se mi toto jméno nelíbí. Každý podle svého vkusu..

• Citovat
  • Upravit
20296
30.10.11 15:29

Líbí a nejvíc se mi líbí oslovení Sáro, Sárko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
30.10.11 15:29

Mě se to jméno líbilo do té doby než si můj brácha přivedl slečnu tohoto jména a od té doby ho nesnáším a nedala bych ho. Ale jako jméno je to velice pěkný, rozhodně hezčí než plno jiných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sibetka
30.10.11 15:33
To je i Hana původem

No ale když kohokoliv požádáte o židovské jméno: vybaví se mu Ester a Sára, nikoliv Hana, protože je taky hodně rozšířené a známé… Ale vážně proti židům nic nemám! :-) A taky si myslím, že pokud se někomu to jméno líbí, měl by ho dát- ale s rozumem a ohledem na příjmení! ;)

• Citovat
  • Upravit
byron
30.10.11 15:35
Sibetka píše:
To je i Hana původem
No ale když kohokoliv požádáte o židovské jméno: vybaví se mu Ester a Sára, nikoliv Hana, protože je taky hodně rozšířené a známé… Ale vážně proti židům nic nemám! :-) A taky si myslím, že pokud se někomu to jméno líbí, měl by ho dát- ale s rozumem a ohledem na příjmení! ;)

No jasně, ale já jsme tím chtěla říct, že tohle bych úplně hodila za hlavu…Jestli někomu vadí něco židovského, tak je u mě blbec, aměl by jít teda důsledně- i po Haně a Anně a tak dál

• Citovat
  • Upravit
43031
30.10.11 15:55

moc ne, tvrdý - ale naše jména se taky málokomu líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
30.10.11 16:04
smurfka píše:
To je i Hana původem
no ale Hana se v žádném židovském vtipu neobjevuje.. :nevim:
já nejsem proti, každý at si dá svému díteti jméno jaké chce..jen říkám svůj nároz a to ten, že se mi toto jméno nelíbí. Každý podle svého vkusu..

Ano Sára je typicky židovský jméno, který se objevuje ve vtipech, ale to je i Pepíček a příjmení Novák a přesto běhá Josefů po světě spousta.
David je taky hebrejský jméno a spousta dalších jmen…
Sára je moc hezký jméno. Kdyby můj táta takhle nepojmenoval kdysi našeho pesana, tak bych nad ním v případě dcery uvažovala. http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
30.10.11 20:50

Krásné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.10.11 20:52

Mě se moc líbí, ale vzhledem k tomu, že u nás v baráku jsou dva psi stejnýho jména, tak jsme ho dát nemohli :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
30.10.11 20:56
MonnyDee píše:
Kamarádka má Sarah, a říká jí Sáriki :lol: jinak bych řekla Sárko, Sári :think:
že bych tušila??? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
30.10.11 20:57

Mě se moc líbí, chtěla jsem ho pro naší dcerku, ale bohužel mě to neprošlo doma :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
30.10.11 20:57
Anonymní píše:
a co vubec znamena v prekladu a jakeho je puvodu?vite nekdo?nekde jsem cetla ze to znamena vznesena,knezna..

je to židovského původu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
30.10.11 21:01

moje ségra má tu Sarah jak už tu psala MonnyDee a ještě kdyý jí chytne nálada tak jí říka Saríha a kdysi jsem měla známou co měla Sáru a tý se říkalo třeba Sardinka když zlobila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí