Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Myslim si, ze pokud se tobe i manzelovi libi neni nad cim uvazovat. Vzdycky se najdou lide, kterym se to ci ono jmeno nelibi.
![]()
@slavuska1 Dcera je Sabina a jsem s tím jménem nad míru spokojená, v celé školce je sama. Ona je taky spokojená, zatím, tak snad jí to vydrží ![]()
Zakladatelko, Tamara je pěkné jméno, na základce jsem měla kamarádku a říkali jí Tami, Tamka. Zdrobnelin je plno. U nás má rodina zase problém se jménem Nina, které se mi líbí pro naše plánované třetí, prý je moc ruské… Na okolí bych vůbec nedala ![]()
Mně se moc líbí a málem jsem ho dceři dala (je to málo časté, ale variabilní jméno, a představuju si k němu pěknou a inteligentní nositelku).
Když jsem to řekla v rodině, tak reakce byla samozřejmě negativní ve stylu „ještěže se tak to dítě nejmenuje“, ale to je normální
. Hlavně neříkat jméno předem.
Holky, já taky dost silně uvažuju o jménu Tamara. Strašně se mi to líbí, ale máme R i v příjmení ![]()
První máme Denisku a přijde mi, že s Tamarkou to k sobě krásně pasuje. Je to moc hezký jméno ![]()
@Dino Vůbec neřeš příjmení, Tamarka se mi taky líbí a aspoň se naučí krásně ohýbat jazýček při učení se R.
![]()
KDyž se ti líbí, proč ne…a myslím, že dvě R v příjmení nevadí..Nebo to příjmení zaříná na R? ![]()
@Lenka512 ne ne, nezačíná. R je jako druhé písmeno v příjmené. Mě to k sobě hezky pasuje, spíš očekávám negativní reakce okolí. Ale kašlu na to ![]()
To jméno je moc hezký a úplně jsem se do něj zamilovala.
@Dino tak to ju…mě třeba napadla Tamara Králová a nezní to špatně ![]()
To je presne ten důvod, proc jsme nikomu nerikali jmena nasich deti. Ani rodine ne. Proste se kazdemu libi neco jineho. A pak te ruzne odrazuji.
Jmena jsme si vybrali sami a po narozeni uz nic nenadelali. Prvni si tukali na hlavu a ted se jim to strasne libi. Opravdu to nema smysl do predu prozrazovat. Jednomu se libi, druhemu ne.
@AAA02 a nebo je tahat za nos.
Takhlke to udělal bratránek přítele - říkali jiné jméno, všichni se chytali za hlavu…a udělali jim to schválně ![]()
Jé Tamara je nádherné jméno. U druhého dítěte jsem byla 100% rozhodnutá pro Tamaru. Narodil se kluk. Strašně se mi to jméno líbí, ale okolí mi to rozmlouvalo. A ještě se mi líbí Beata. Tamaru dej, je to úžasné jméno.
@Lenka512 - to jsme si pak delali taky srandu. Kazdopadne jsme volili netradicni jmena, takze by nas vsichni do predu vypiskali.