Jméno Vladimíra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2101
17.2.16 14:22

Kamaradka je Vladimira po matce a ze by byla z toho odvazana, to se rict neda 8) :lol: svagrova je taky po otci, ale ty je to uz jedno…
Jinak Vladko, dokonce ji jedna ucitelka, rikala Miro :lol:
Vendulka se k ostatnim segram hodi vic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.2.16 14:22

@Levandulina já si myslím, že u každého jména se najde někdo, kdo to jméno nemá rád. Znám Markétu, která to jméno prostě nemá ráda, taky Hanu a Vandu, které přiznaly, že jim jejich jméno vysloveně vadí, ale naučily se s tím žít. Naopak znám Světlanu, která svoje jméno miluje - a řekla bych, že to je jedno z jmen, na které se hůře zvyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
17.2.16 14:26
@Anonymní píše:
Ahoj,co říkáte na toto jméno? Jasně, není to nic zrovna moderního, ale to beru naopak jako výhodu. Máme 3 holčičky, Barborku, Magdalenku a Josefínku. Teď čekáme čtvrtou (už opravdu poslední :) ). Manžel je Vladimír a když nebude mít syna, přijde mi pěkné dát jméno po něm. Navíc se mi moc líbí tvary Vladěnka, Vlaďka. Ještě uvažujeme nad Vendulkou.

Na zakladce byla jedna vladimíra a všichni ji šikanovali, právě kvůli jménu.
Taky se mi nelíbí, podle mě je příšerný.
Vendulka je moc pěkný naopak :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.16 14:28

Nikdy jsem se nad tím nezamyslela, ale vlastně se mi to líbí. A to dokonce moc! Je to neobvyklé, ale tradiční, navíc po tatínkovi, a ještě ke všemu - jsem tu asi jediná - mně se moc líbí i ta dlouhá verze „Vladimíra“. Mám tahle jména ráda, působí na mě sebevědomě…
Navíc ve školce to bude „vladěnka“ a až se stane první prezidentkou, bude to „paní vladimíra“…:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
17.2.16 14:29

@Dojcanis já mám naprosto běžný a normální jméno a stejně se mi šikana nevyhla, takže to jménem nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
17.2.16 14:31
@Anonymní píše:
Ahoj,co říkáte na toto jméno? Jasně, není to nic zrovna moderního, ale to beru naopak jako výhodu. Máme 3 holčičky, Barborku, Magdalenku a Josefínku. Teď čekáme čtvrtou (už opravdu poslední :) ). Manžel je Vladimír a když nebude mít syna, přijde mi pěkné dát jméno po něm. Navíc se mi moc líbí tvary Vladěnka, Vlaďka. Ještě uvažujeme nad Vendulkou.

a ještě by mě zajímalo, jak se vám podařilo vyrobit 4! holky? Švagrová to zkoušela s manželem po narození prvního syna 3× a nic :-D má 4 kluky. No to spíš jen tak řečnická otázka. Upřímně je mi líto manžela, až bude chudák mít doma neustálý PMS :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
17.2.16 14:31

@lleennttiillkkaa ale bylo, mám velice podobné jméno. A já a ona z vedlejší třídy jsme byly terčem posměchu -kvůli jménu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
17.2.16 14:32

Taky jsem Vladimíra, po otci Vladimírovi. Ne že bych to jméno neměla ráda, ale nijak odvařená z něho nejsem. Pro většinu Vlaďka, Vladěno nesnáším! Pro nejmilejší Vladěnka, pro staršího synečka maminka Vladěnečka :srdce:. Co je ale megaproblém je cizina - pro cizince je Vlaďka strašlivý problém. V době otevřených hranic a spousty možností bych zvažovala i toto. A kdybych se mohla rozhodnout mezi těmito dvěma, byla bych radši Vendulka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
17.2.16 14:33

@Dojcanis jkako děcka jsou parchanti zlí o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
17.2.16 14:36

@lleennttiillkkaa přesně proto jsem musela 5× měnit základní školu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.16 14:38

@cell Vlaďka v cizině asi bude peklo, ale „vladimira“by dávat měli. Koukám na zprávy v různých jazycích a dycky s tím putinem poradi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
17.2.16 14:41

Vladimíra se mě moc nelíbí radši Vendulka a jestli můžu tak ke jménům co jsi napsala by se mě líbila Karlička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.16 14:46
@lleennttiillkkaa píše:
a ještě by mě zajímalo, jak se vám podařilo vyrobit 4! holky? Švagrová to zkoušela s manželem po narození prvního syna 3× a nic :-D má 4 kluky. No to spíš jen tak řečnická otázka. Upřímně je mi líto manžela, až bude chudák mít doma neustálý PMS :D

Kdyby nebylo pozdě, hledala bych spíš radu na kluka :D :mrgreen: Ale ne, my jsme samozřejmě vděční za jakékoliv miminko. Vždy je to zázrak, že přijde někdo nový na svět. Ale bývá to tak, že málokomu vyjde pohaví tak, jak by si přál. A musí to být v přírodě vyrované - někdo má 4 syny, někdo 4 dcery. To je hold udržení rovnováhy :D

• Citovat
  • Upravit
27264
17.2.16 14:53
@Anonymní píše:
Kdyby nebylo pozdě, hledala bych spíš radu na kluka :D :mrgreen: Ale ne, my jsme samozřejmě vděční za jakékoliv miminko. Vždy je to zázrak, že přijde někdo nový na svět. Ale bývá to tak, že málokomu vyjde pohaví tak, jak by si přál. A musí to být v přírodě vyrované - někdo má 4 syny, někdo 4 dcery. To je hold udržení rovnováhy :D

Máš pravdu. Jeden švára má ty zmiňované 4 kluky a druhý 4 holky(ta mají teda různé maminky). U nás by se to mohlo namíchat :D ale opravdu donosit živé a zdravé dítě je dar. Nicméně stejně bych tu slečnu brala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.16 14:53

@cell Vidíš a to my jsme vlastenci :mrgreen:. Nejde mi o nějaké mezináodní jméno, Barbora, Magdaléna i Josefína mi přijdou takové tradiční u nás, tak chci něco k tomu. Vždyť kolik šikmookých se u nás jmenuje mezinárodně? Drží si kulturu a zvyklosti svého původu :). O to bych neměla strach - může si případně v cizině vymyslet přezdívku. Uvidíme no - ještě jsem to před mužem moc neřešila, on nějak už při třetí ztratil fantazii na holčičí jména :mrgreen:. Tohle by ho však určitě potěšilo a nechci to navrhnout a pak od toho ustoupit. Magdalenku máme po mojí mamince, tak bych chtěla něco z jeho rodiny. Ta Vendulka je právě také po babičce ale z tatínkovi strany. Proto zrovna tato dvě jména. Ještě se mi líbí Zuzanka, ale těch máme v okolí dost a i když nepotřebuju být vysloveně originální, je lepší dát to, co v okolí tolik není. U starších holčiček jsem neměla ani jednu kamarádku/známou s dcerou se stejným jménem. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence