Jméno Xavier

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
644
6.1.23 11:19

Xavier bych dala asi maximalne jako middle name, ale spatne neni. Nejdulezitejsi je ale, aby se libilo rodicum. Dcerku urcite do vyberu jmena zapojit, ale opatrne, a konecne slovo musi mit rodice🫶

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
6.1.23 11:24

Ano, líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
6.1.23 11:36
@I24 píše:
Příjmení není české, tohle jméno vybrala dcera a já ji nechci kazit radost, ale nevím… Osobně bych dala raději jméno Oliver.

Myslím, že právo veta by při pojmenovávání dítěte měli mít jednoznačně rodiče. Nedala bych jméno, o kterém nejsem pevně přesvědčená, jen proto, aby dcera měla radost. Je pak totiž taky otázka, jestli by jednou ze jména Xavier měl stejnou radost i syn…

Jestli se s mužem shodnete na Oliverovi, nechala bych dceru říkat Xavier třeba plyšákovi. Nebo nějakému domácímu mazlíčkovi v budoucnu.

Jinak mně se nelíbí žádné jméno s X, takže ani Xavier.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.1.23 11:47
@I24 píše:
Dobrý den, líbí se vám jméno Xavier? Dali byste ho miminku?

Vyslovovat ho budete jak? Já bych se názorem dcery neřídila, nám by to vypadalo jak pěst na oko společně s příjmením :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.1.23 12:05

Xavier se mi nelíbí. Ale dávají se jména na X.
Osobně znám Xenu. Je v před důchodovém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
6.1.23 12:09
@I24 píše:
@demian
Ano, kouká na Wednesday :D
Mě se to jméno také celkem líbí, jen je moc extravagantní a nevím, jak by na něj koukali lidé… Jsem ráda, že dcera se na bráchu těší a nadšení s jakým na mě vyhrkla jméno, bylo tak velké, že jsem nedokázala říct ne. Pořád o něm mluví jako o Xavierovi, že už jsem si i zvyklá 🙂 Jen ty reakce okolí, na které by mohl v životě narážet mě dost odrazují…

Prosimtě kašli na reakce okolí. Ještě před pár lety lidi kroutili hlavou nad Laurou, Josefínou, Melanii, Tobiášem, Oliverem, Damiánem a dnes jich je plno. Na můj vkus až moc. Xavier je super. A když se vám líbí, tak ho dejte. Ve třídě jich aspoň nebude 5 jako Oliverů.

• Citovat
  • Upravit
80
6.1.23 12:14

Jméno se mi líbí a pokud k tomu máte vhodné příjmení tak je to skvělý :palec:. Záleží hlavně na tobě a partnerovi, zas bych ho nedávala kvůli dceři, na okolí bych se úplně vykašlala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
6.1.23 12:30

Osobně bych nedala, ale zase taková extravagance mi to nepřijde. Asi jako Jessica, Kevin a svého času i ten Oliver, než zdomácněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
6.1.23 12:36

Mě se líbí, proč ne? Za pár let bude toto jméno obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
6.1.23 12:38

Jméno se mi moc nelíbí, ale jestli se hodí k příjmení, tak proč ne?… Ale Oliver se mi líbí víc (mě se líbí spíše obycejnejsi jména) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
6.1.23 13:03

Česky je to Xaver.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
6.1.23 13:17

Radši Xavier než Tyler. Z toho bych měla husí kůži, i když z toho Xaviera asi taky - ty tu Wednesday asi nesledujes, ne? 8)
Jinak máme v širší rodině miminko Javiera, v cizině. Xavier jako takový se mi líbí. Dceři bych případně navrhla, že to může používat jako přezdívku, když bude chtít, pokud se rozhodnete pro jiné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.1.23 13:24
@I24 píše:
@demian
Ano, kouká na Wednesday :D
Mě se to jméno také celkem líbí, jen je moc extravagantní a nevím, jak by na něj koukali lidé… Jsem ráda, že dcera se na bráchu těší a nadšení s jakým na mě vyhrkla jméno, bylo tak velké, že jsem nedokázala říct ne. Pořád o něm mluví jako o Xavierovi, že už jsem si i zvyklá 🙂 Jen ty reakce okolí, na které by mohl v životě narážet mě dost odrazují…

Jak by se koukali lidé. Promiň, ale tohle ti snad může být úplně jedno ne? Tak líbí se ti nebo nelíbí? A podle toho bych konala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24602
6.1.23 17:18

Nedala bych. Už jen proto, aby se nemusel ve škole trápit s velkým psacím X.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.23 22:08

Je skvely, dala bych :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat