Vytrhnutí dolní sedmičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Pauluuska
25.4.13 14:05

Jo a nebo ne vytrhnutí dolní sedmičky?

Ahoj,

mám takový problém. Chodila jsem pár let k zubařce, která mi říkala, jak nemám zdravé zuby, minulý rok mě jeden začal bolet (celou dobu nic), a jak jsem na ni hledala kontakt, tak jsem na netu zjistila, že je na ní plno negativních recenzí (já ji vlastně nikdy neměla ráda). Tak jsem se objednala nakonec k soukromé, mladé zubařce. A tam jsem zjistila, že snad každý druhý zub je v prčicích. Každopádně k aktuálnímu problému: Na pravé straně mám dole vytrhnutou osmičku, a teď mě pobolívala sedmička. Mám čištěné kanálky, zatím danou provizorní výplň a pak se to bude řešit buď tak, že se to ještě pořádně vyčistí a nakonec se udělá nástavba a korunka (kanálky za 3 litry, nástavba za 1500) a nebo se zub odstraní. Původně jsem doufala, že když budu u soukromé, že snad tolik kazů nemám a nebudu muset utrácet miliony, ale opak je pravdou, už pomalu nevím, kde na to brát. Kdybych tam měla ještě tu osmičku, tak si tu sedmičku třeba nechám dát vytrhnout, ale když už mi budou chybět dva zuby, a jako poslední zůstane šestka… :roll: Nevím, jestli budu schopná na té straně ještě jíst. Už tak půl roku koušu jen na levé straně, a přestává mě to bavit, tohle není plnohodnotný život. :D Tak jestli máte některá zkušenost s tím, že máte jako poslední zub šestku a jíte normálně, tak mi dejte vědět…Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
25.4.13 14:13

Ahoj, spoustu lidí má jako poslední zuby pětky, ale popravdě, je to spíše u chlapů, těm je to prostě tak nějak jedno. Popravdě týkat se to mě, tak pokud je kořen v pořádku, je silný a dá se tam dát nástavba a posléze korunka, šla bych do toho. Jinak dnes už jsou všichni stomatologové soukromí, jen je mezi nimi rozdíl v tom, že někdo má smlouvu s pojišťovnami a někdo ne, to potom stojí šílené peníze, ale popravdě se jim nedivím, s pojišťovnami je to na bednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
25.4.13 14:56

Pokud si jí necháš vyndat horná 7,8 nebudou pracovat a letama o ně přijdeš, za mě samozřejmě investovat do svého zubu

• plnohodnotnej oblouk je od 6 po 6

ovšem je dobré pamatovat na to, že nikdy nevíš co se přihodí s jiným zubem a mohl by ti pak hodně scházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
25.4.13 15:06

@Pauluuska vlevo dole mám poslední pětku :roll: žít i jíst se s tím dá, ale zubař mě už upozorňoval na to, že se něco začíná dít s horními zuby (vylézají z dásně, jak prý nemají protizub), takže v nejbližší době je v plánu snímatelná náhrada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 15:23

Přijde mi, že za poslední měsíc se kolem mě jen řeší zubaři. já na tom nejsem jinak. ve středu jsem přišla o 5 vlevo nahoře díky „péči“ jedné zubařky v jednom předraženém stomatologickém centru. Sakra, zuby nejsou jen estetická záležitost, tak proč jsou zubaři takový vydřiduši? Mně by u dotyčné korunka+ čep vyšla na 9tis :cert: mimo Prahu vyjde to samá ná 4tis. Já chápu, že materiál, vybavení atd. jsou drahé, ale to je jeko kdybych si udělala tržnou ránu, tak chirurgii za šití chtěli prachy… fakt jsem už vytočená :cert: :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Pauluuska
25.4.13 15:47

@Babulka123 No právě. Taky se bojím toho, že když mám teď plno kazů, nechám si odstranit sedmičku a za chvíli se mi udělá kaz na šestce a zbudou mi tak akorát oči k pláči. :-/

Příspěvek upraven 25.04.13 v 15:48

• Citovat
  • Upravit
Pauluuska
25.4.13 15:48

@alisee Jejda, tak to teda nezávidím. Je to hrůza, zuby, pohroma huby. To si tu sedmičku za ty „miliony“ asi fakt nechám. :roll:

• Citovat
  • Upravit
69235
25.4.13 15:50

Nenechat trhat, zachránit, co to půjde jednak se to rozjedou zuby v té řadě, jednak ti popadne horní čelist dolů, já na šestce a sedmičce dole měla bílou plombu, která se časem ztenčila a už je to znát, jen na milimetru a půl ponížené kousací ploše, přední zuby o sebe víc narážejí, dolní dvojka se krapet odrolila a to mám jinak zuby v cajku. Já bych se snažila zachránit to za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.4.13 15:52
Ve Varech čep do kořene plus korunka deset tisíc a výš, není to o mimoPraze, je to o zubařích, mimochodem čep a náhradní zub, komplet rekonstrukce po vytrženém je 25.000,–
@Anonymní píše:
Přijde mi, že za poslední měsíc se kolem mě jen řeší zubaři. já na tom nejsem jinak. ve středu jsem přišla o 5 vlevo nahoře díky „péči“ jedné zubařky v jednom předraženém stomatologickém centru. Sakra, zuby nejsou jen estetická záležitost, tak proč jsou zubaři takový vydřiduši? Mně by u dotyčné korunka+ čep vyšla na 9tis :cert: mimo Prahu vyjde to samá ná 4tis. Já chápu, že materiál, vybavení atd. jsou drahé, ale to je jeko kdybych si udělala tržnou ránu, tak chirurgii za šití chtěli prachy… fakt jsem už vytočená :cert: :pocitac: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pauluuska
25.4.13 15:53

@terinka4444 Děkuju moc za radu, jak to vidím i z jiných příspěvku, asi ten zub ponechám. Ono jde hlavně o peníze, ale tak…časem se mi to třeba vrátí. :D Ale jak vidím, co to může taky takové vytrhnutí způsobit, tak to už ani o tom vytrhnutí neuvažuji.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
25.4.13 19:11

@Pauluuska mám dole zuby jen po 4.. Jim normálně.. Ale budu mít můstky, ale malá je zrovna v blbem obdobi. Už to tak mám dlouho, jim všechno. Zuby se nerozjizdej. Na ceny raději nemyslím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
25.4.13 19:44
@terinka4444 píše:
Ve Varech čep do kořene plus korunka deset tisíc a výš, není to o mimoPraze, je to o zubařích, mimochodem čep a náhradní zub, komplet rekonstrukce po vytrženém je 25.000,–

To ale není pouze o zubařích, je to také hlavně o cenách v laboratořích, ceny materiálů, jednorázových pomůcek, anestetika, je toho vážně dost, Zubaři musí také z něčeho těžit, nějak si vše nechat zaplatit a když je prostě drahý materiál a vysoké ceny laborek, je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
25.4.13 20:21

Zrovna řeším něco podobnýho a už mi z toho jde hlava kolem. Před 4 měsíci mi zubařka vytrhla sedmičku vpravo dole, vedle je ještě zkažená 6 a pak ještě 8 :,( vše na stejné straně. V úterý k ní jdu znovu a už teď se děsím. Každopádně chci a doufám, že ta šestka se ještě zachránit dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
25.4.13 20:43

@Pauluuska
Já mám vlevo dole pětku, šestka šla ven pak je tam sedmička a osmičku taky nemám. V Šestce mi vypadla plomba a než jsem se dokopala z zubaři měla jsem skoro zánět čelisti :zed:. Jím normálně a nevadí mi to.
Spíš mám problémy s korunkou na pětce v pravo nahoře. Koncem roku mi vypadla. Dr. zub vyčistil, korunku nalepil a za týden jsem u něj byla se zánětem jako hrom. Musel mi to rozříznout, drénovat a dostala jsem antibiotika. Zub je podle rentgenu mrtvý ale stejně o něm vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
25.4.13 20:50

Já nemám vlevo nahoře 8 ani 7. a v pohodě… :nevim:
najim se normálně.
O náhradním zubu sem přemýšlela, ale nemám na to ani peníze ani odvahu, poté, co jsem slyšela, co je to za anabázi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.