Jak moc se medici učí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
114
18.10.21 13:31

Hele jak kdy. Někdy 0 hodin denně, někdy kromě základních lidských potřeb furt a to třeba tři týdny nebo měsíc v kuse. Dýl už to v takovém režimu podle moji zkušenosti vydržet nejde. Ale každý má jiný způsob učení, každému to leze do hlavy jinak. Někdo byl vytrvalý a učil se chvíli každý den, někdo nedělal týdny nic a pak se mohl zbláznit.
Byl taky docela rozdíl mezi prvaky, druhaky, kteří ještě nevěděli, co je důležité, měli strach, tak se radši učili víc. V závěrečných ročnících už člověk věděl, jak na to, takže zvládal ivzdy i normální věci. Drtivá většina mediku měla čas si najít partnery, být s nimi, chodit sportovat, na kulturu, na pivo s kamarádama… Normální hezky studentský čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9232
18.10.21 21:22
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jak moc se medici na medicíně musí učit. Já vím, že je to hrozně individuální, že záleží na člověku, jak dobrou má paměť atd.. Ale zajímalo by mě, jestli máte třeba osobní zkušenost (buď vlastní nebo z okolí) a víte, kolik hodin denně se medici tak učí (myslím samozřejmě přes rok, vím, že o zkouškovém v knížkách leží od rána do večera :zed: )

Ahoj, proč se ptáš? Chceš jít na medicínu? Učení je opravdu hodně, zejména ze začátku v prváku jsem fakt drela, protože jsem nikdy neměla latinu a ty latinské názvy v anatomii mi dělaly dost problém. Ale jak jsem do toho pronikla, tak to už bylo lepší. Anatomii jsem se neucila každý den potom, ale ve zkouškovém pak měsíc vkuse. Histologie mě bavila víc a i jsem se jí méně učila. Druhak mi přišel nejvíc v pohodě, to jsem se nějak víc učila jen ve zkouškovém. Ve tretaku patologie, tou všichni strašili, ale mně to hrozně bavilo. Tu jsem se tedy učila hodně, ale asi min, než anatomii, která mě ani tolik nebavila. Ale ve zkouškovém jsem se pak učila minimálně 12 hodin denne. Jinak celkove přes noc jsem se neucila ani jednou a každý pátek odpoledne jsem si dala volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze