Jogurt?

319
14.7.05 20:35

Jogurt???

Ahoj mamči,
stále řeším problém,jestli je jogurt z kravského mléka.Já myslím,že jo,tak jak je možný,že jogurt se může dávat už vlastně od půl roku a mlíko doporučují až od 2 let???Je mi to tak trochu záhadou :? .
Snad mi to někdo vysvětlí.Díky.
Pa Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
14.7.05 20:46

Ahoj Lenko,
jogurt je z kravského mléka, teda většina jogurtů, určitě by se daly sehnat i jiné, např. z kozího. Ale je to kysaný výrobek, bílkovina je snad částečně rozštěpená takže tolik nezatěžuje trávení. Doporučuje se jogurt s živou kulturou, výborné jsou Holandia, Klasik, BIO. Z jogurtů Danone mi např. doma dělaný jogurt nenarostl… Navíc jogurtu dítě zas tolik nesní, ale mléka by mělo vypít 0,5 litru denně. Pokud je dítě prokazatelně alergické na laktózu tak nesmí ani ten jogurt. Snad jsem ti aspoň trochu pomohla.
Katka a 2 svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
14.7.05 20:48

Ahoj, myslim si že ano. Taky řešim tenhle problém, mám 9m prcka a kupuju mu Danone nějaký dětský, bez přídavku konz. látek a nevim jestli zrovna tenhle je vhodný ??? Budu ráda, když to někdo rozlouskne. Všichni píšou s živ. kulturou, ale který ???
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
14.7.05 20:52

Ahoj,
mám stejnou zkušenost jako Katcha, domácí jogurt se mi z Danone taky nepovedl :( Taky malé dávám Hollandiu nebo BIO od Olmy.
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
14.7.05 20:59

Holky,teď už budu vypadat úplně jak hloupá mamina,ale jak děláte domácí jogurt z Danone nebo z něčeho jinýho???
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
14.7.05 21:00

Ahoj,
ja davam Danone bily Activia Bifidus Essensis., tak snad ten nevadi :?:

Simona&Kristy(rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
14.7.05 21:10

Lejlo,
takhle dělám jogurt já:

Jeden litr polotučného mléka přivedu k varu, odstavím z ohně a nechám zchladnout na 40 - 50 st., pak do něj opatrně vmíchám jeden kelímek bílého jogurtu s živou kulturou a naleju do skleniček. Ty přikryju alobalem a nechám v teple, třeba na radiátoru nebo v troubě, zhoustnout. Ale pozor - protože domácí jogurt není chemicky ošetřený, musí se spotřebovat rychleji než ten kupovaný :wink:

K té Activii - mě osobně odrazuje to jak je řídká, takže jí raději nedávám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
14.7.05 21:15

Díky,určitě to vyzkouším.Máme sice na jogurty ještě čas(Terezce jsou 4 m.),ale otázka jogurtů a kravskýho mlíka mi vrtá hlavou už teď.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
15.7.05 00:16

Holky, Danonne jsou mrtvý jogurty, proto vám nenarostou, všimněte si, jak dlouhou mají trvanlivost, čím delší, tím míň je v něm živých bakterií.
A Bifidus Essencis, L-kasei imunitás - to jsou jenom reklamní tahy :wink: .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
15.7.05 08:12

Lejlo,
jogurt dělám v jogurtovači. V litru mléka (nejlépe čerstvé netrvanlivé) rozmíchám kelímek jogurtu (nejlíp se mi osvědčil Klasik od Olmy) a 5 lžic sušeného mléka. Rozdělím do skleniček a za 6 - 7 hodin je to hotové. Jogurtovač právě zajišťuje správnou teplotu, tuším 40 - 45 stupňů.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
15.7.05 09:31

Nazdárek, já jsem to, jak dělám domácí jogurt, popsala tady:

http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…cí%20jogurt&clanek=358

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
15.7.05 11:33

Pimpo,super recept.
Přesvědčily jste mě s Danone, už ho kupovat nebudu a zkusím domácí výrobu. Stejně mám v komoře schovaný jogurtovač, dostali jsme ho jako svatební dar před 9 lety :lol: :oops: :lol: !!
Snad bude fungovat.

Mám ještě otázečku, to sušené mléko musí být to z krámu v krabici nebo by to mohl být Nutrilon, když ho doma baštíme?

Díky za odpověď.

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
15.7.05 11:55

Smailinko, určitě to může být obyč, já dávám to kojenecké když už ho doma mám. A někdo ho nedává vůbec, ale to jsem ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
2.10.16 10:46

Jogurt Farmarsky od Albertu

Ahoj jen by né zajímalo zda je tento jogurt pasterovan? A jestli vadi v tehu zrajici v kelimku? Myslím ze by měli být všechny obchodě ošetřeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
2.10.16 12:51

Tak si kup jinou znacku, jinej druh nejez jogurty vubec, nebo neres blbiny:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí