Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, taky máme zajištěné focení - akorát nás bude fotit kamarádka, takže jsem na to zvědavá. Manžel se na to také moc netváří, ale budeme mít vzpomínku. Deprese na mne ještě nelezou, říkám si, že je to ještě za dlouho, i když to uteče jako voda
. Určitě to všechny zvládneme. Spíš se nemůžu dočkat až budu mít toho malého u sebe
.
No jasně, taky jsem si říkala, že se to strašně vleče, ale přitom se rychle blíží TP a začínám si to uvědomovat
, tak ta deprese docela dost semnou mává
, ale jinak se samozřejmě též těším, až ji budeme mít u sebe
Možná ještě půjdeme z porodnice ve sněhu ![]()
Ahoj holky, mám to to samé, teď čerpám 3 dny staré dovolené a od pondělí mi začíná MD, takže už jsem skončila v práci a najednou přišly bobky, že už se to blíží a musím se přecvaknout na mateřství a začít to vše připravovat, zařizovat a více řešit. Teď jsem nestíhala v práci, tak jsem to poslední týdny neřešila a nechala na duben.
Od pondělí jsem si objednala předporodní kurz, musím si zařídit dětskou doktorku, chci jít na matriku kvůli příjmení s přítelem, začnu si to prát a chystat a dokupovat a zjišťovat, co nám ještě chybí..
Dnes jsem byla na kontrole v té rizikové poradně, kvůli tomu, jak jsem sem už psala, že se mé doktorce zdál malej moc hubenej přes bříško, ale prý tím, že máme dle UTZ -1týden, tak to nebude žádný habán, ale je to v normě, nemám být prý ve stresu, ale budou to sledovat. Příští týden mě čeká UTZ Doppler (sondou na průtoky), aby MUDr vyloučil, že není problém ve vyživování placentou, ale dnes říkal, že na 85% to je OK, vše ostatní bez problémů, já problémy nemám doposud žádné, jen mě začínají bolet záda, klasika a už hůř spát… Co vy a spánek? Jo a malej je stále koncem pánevním, takže čekáme, až - nebo spíš - jestli nastane ještě obrat ![]()
Jo a ještě mi včera doktor říkal, že často ty mimča koncem pánevním se naměří menší, že tam jsou zmáčknuté a hůř se měří, hlavně ty rozměry přes bříško. No uvidíme, ale myslím, že je to OK. Už mi posunul termín porodu o těch 5 dní, takže to nyní mám na 26.5. s tím, že pak je to OK. Pokud by byl císař, že ho uděláme cca 22.-23.5.
@Flerinka píše:
Jo a ještě mi včera doktor říkal, že často ty mimča koncem pánevním se naměří menší, že tam jsou zmáčknuté a hůř se měří, hlavně ty rozměry přes bříško. No uvidíme, ale myslím, že je to OK. Už mi posunul termín porodu o těch 5 dní, takže to nyní mám na 26.5. s tím, že pak je to OK. Pokud by byl císař, že ho uděláme cca 22.-23.5.
Ahoj,
tak to mám úplně stejně s rozměry, akorát to nikdo nehrotil. Hlavička byla o 3 týdny větší než bříško a právě mě říkal že je to tou polohou, akorát mě zaráží že od ultrazvuku ve 20tt mám prcka pořád koncem pánevním, ale prý mám ještě 2 týdny čas na přetočení ( do konce 35tt)
Ahoj, mě taky doktor strašil že je menší, ale jak se otočila a přeměřil ji tak je ok.
Ahoj ženy,
tak já dnes po úspěšné kontrole doma
mám to za sebou, vše v pořádku, malá si tam hezky plave, a je spokojená.
Už jsem nemusela lézt ani na kozu
, brali mi naposledy krev (jsem 0-), a příště stěry na streptokoka, to jdu za dva týdny 17.4. a pak už asi po týdnu si myslím.
Dokonce máme dovolenou i nějakou tu romantickou chvilku, takže se dneska těšíme
![]()
CS pořád 4, ale to už tři kontroly, takže mě to už ani neznervózňuje. Dejte pak vědět, jak jste dopadli vy.
@boodlinkaa Ahoj, tak to je super, že je vše v pořádku
Tak to má bejt ![]()
Jinak já na kontrole byla včera konkrétně na monitoru a stěr na streptokoka
No měla jsem být napojená na monitor 20 minut, ale nakonec jsem byla asi těch 40 min, protože malá spala a potřebovali jsme, aby se probudila, tak po několika dřepech se uráčila probudit a párkrát si kopnout
No a zatím se neotvírám, takže dobrý
další kontrolu máme za 13 dní ![]()
@boodlinkaa parádní, že je vše v pořádku
mě se to ted ke kontrolám děsně vleče, ale do TP mi zbývá 33 dní, na to už mám metr ![]()
Ahoj holky i já jsem byla na kontrole a malá je v pořádku akorád já nemám pořád pořádně vytaženou tu dělohu, tak se trochu bojím, že už se moc nevytáhne a já budu muset jít na CS. Nemáte s tím někdo zkušenosti? A nevíte co by mohla znamenat zkratka v průkazce Děloha PPM a X/4? Díky moc
Ahojky děvčata
tak ja se přidávám k vám, dnes jsem 32+1 a až na tu tíhu bříška a bolest nohou to jde
Sice musim odpočívat, ale to se mi moc nedaři, za par dni se budeme stehovat do nového bytečku, který budeme celý nově zařizovat, konečně uděláme postýlku pro tu naši princeznu a budeme se tesit na prichod..
Termín máme 30. května, moc se těšíme, ale zároven máme hrozný strac, takže si říkám, at je tam co nejdýl bude potrebovat
Hlavičkou je dolů snad od začátku co to šlo
pořád byla hrozně natlačená dole a šílene mi tlačila na močák, ted uz je to mnohem lepší ![]()
Ahoj Lucí,
vítám Tě. Tak to jsi podobně jako my, ale myslím že květen teda uzavíráš ![]()
Tady je poslední dobou mrtvo, ale snad ještě nikdo nerodí. Ještě je čas.
@boodlinkaa Chci se zeptat, nemáte některá z vás obavy, ze to třeba nezvladnete, nebo ze na to budete sami, kdyz vas chlap bude chodit do práce? Já se toho přímo děsím, protože oba jsme byli takový free, chodili sme porad nekam, delali jsme si co jsme chteli.. miminko je neplánované, ale kdyz uz se to stalo, tak sem se k tomu postavila čelem a řekla jsem, ze nebudu utikat od svých problémů.. Ještě ted se nenarodila a už ji miluju nejvic na svete
Ale nejsem zvykla na malý mimina, spis na ty deti co uz umej chodit a rict si co je trápí
Ani nevim, jestli ji budu umet prebalit.. A jak jste na tom vy? ![]()
Lucí,
buď v klidu. Já poprvé otěhotnělo v osmnácti. Nikdo si neuměl představit, že budu mít dítě. Pařmen, nevěděla jsem na co je saponát doma, a mimča jsem znala z obrázků, nedodělaná škola. A jak to dopadlo, s přítelem po pěti letech čekáme druhé, máme baráček, já minulý rok dodělala školu a chystám se na vysokou!!! V porodnici mě chválili, prý jsem byla nejmladší, ale zvládla jsem to skvěle. Myslela jsem, že když jsem byla zvyklá prospat půlku dne, že mě malej nevzbudí - není to tak!!! po porodu si budeš připadat, jak kdybys miminko už měla, všechno půjde, máme to v sobě ![]()
Já jsem toho opravdu důkazem. Sice jsem si zkrátila „mládí“ ale ve 23. budu mít dvě děti, a ty už mi jenom porostou, a já budu mít ve třiceti samostatné děti!
Takže se vůbec ničeho neboj…