Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucciaaa
Taky princezničku, já jsem chtěla kluka, protože holky v pubertě jsou strašné (sama vím, jak to semnou třískalo), a přítel naopak tvrdil, že to bude holčička, teď jsem štastná,, na ty holky je toho oblečeníčka víc,, pěkně si ji vyšperkuju
Bude roztomiloučká,, už teď mám nakoupené šatičky a čelenky
,, Jak se bude jmenovat???
Ahooj holky, konečně se nám ukázalo sluníčko
, tak jak se cítíte? ![]()
Ahoj holky, máte už za sebou nebo před sebou přeporodní kurz? My ho v březnu nestihli a tak jdeme s tím mým dnes na první lekci - téma porod, příprava a odjezd k porodu. Jsem zvědavá… Je to na poslední chvíli, ale snad ho stíháme celý
Jelikož jsem prvorodička, nikdy jsem mimi nedržela, nemám tu poblíž ani jedny rodiče, vše bude spíše po telefonu, tak se toho bojím, tak chci kurz pro jistotu, uvidíme. Jinak je mi docela OK, ale mám problém večer s usínáním a pak s udržením močí - když si kejchnu nebo se směju, tak je to tragédie… Fakt. Malej je stále hlavou nahoru, ve středu jdu na UTZ, ale zatím stále se mu nechce otočit, takže to stále zatím vypadá na císaře, ale třeba mě ještě překvapí.
@Flerinka
Ahoj, nebojíš se toho císaře? Já bych teda na císaře dobrovolně nešla, leda, že by byly nějaké komplikace, ale vždycky se dá porodit normálně ne? Možná, že jsem staromódní ![]()
@annkysilkova Přesně tak, taky si ji budu sperkovat, rikala sem, ze mamča nebude mít co na sebe, hlavne ze ona bude krásna, uz mam taky čelenky s mašličkama a tak, už jenom koupit legíny
No vybírala jsem dlouho, protoze jsme se dohodli, ze ja vyberu jméno na holčičku a pritel na kluka, tak nejdriv jsem chtela Nelinku nebo Toničku po babičce, ale pak jsem řekla že to bude Isabellka a už ted ji rikame Bellinka ![]()
Jinak jsem dneska byla ve meste, protoze je tam fakt nádherne a koupila si na sebe parádní kousek, kterej muzu nosit i ted, i kdyz porodim a mam z nej vázne radost, takové sítované triko s netopíříma rukavama a spadlé jedno rameno a pod to tilko a doladit doplnkama, no parada, dlouho jsem to shánela a ted sem to sehnala v New Yorkeru ![]()
@Flerinka Ahojky, no na kurz jsme se chystali, ze pujdeme na začatku brezna, ale pak jsme si rekli, ze ne, ze to zvladneme i bez kurzu, ze za ty penize poridime neco jinyho a nejak toho ani nelituju, co nevim, tak si najdu tady a zbytek se zeptam kamaradek a hotovo. Taky nejsem zkusena a dite sem prebalovala naposledy pred patnácti lety, kdyz byl brácha malej, ale nejak se to zvládne
Já nemam ani tak problem s usinanim, jako s tim čuranim, nesnasim, kdyz jsem rozespala a musim vstat na ten zachod pitomej
S tou močí je to normální v tehu, ja to mela i predtim a byla jsem i na vysetreni a ted co jsem tehotna, mi to nejak zmizelo, docela divny
stači intimka a je to cajk, jak si doma, tak je to dobrý, chápu, ze kdyz jsi venku, je to docela neprijemny…
@Lucciaaa
Jo ono je furt co nakupovat,,, dost to leze do peněz,, ale kdybych to všechno nekupoupila, tak si to pak vyčítám, že jsem měla, a že to neblyo zas tak moc,, ![]()
@annkysilkova Přesně tak, já toho nastesti moc kupovat nemusela, mam nekolik pytlů uplne nového oblečení z anglie atd a je to nadherné
Spíš takovou tu kosmetiku a lahvičky pro miminko a tak
Kdybych to mela vsecko nakupovat, tak ani nevim, kde bych na to vlastne vzala, mozna tak v sekáči, protoze ty oblečky v normálních obchodech jsou strasne drahy..
Nazdárek děvčata. Tak sme dnes po první křivce a po další kontrole. Jsme stále hlavou nahoru, ale prý se možná mimi ještě otočí, tak doufám. Jinak křivka fakt úžasná celé dva dny to s mimi šilo jak s čerty, ale došli jsme do čekárny, sestřičky nás napojila na monitor a ani pohyb rozhodlo se spinkat a dělat že tam není ![]()
@Lenulinka.or to rika hodne maminek ze nanmonitoru se mimi nehybe, ja ti budu drzet palce at se jeste otoci
V kolikatem tydnu se dela prvni monitor?
@Lenulinka.or
Jo my jsme byli taky dneska na KTG a taky malá dělala, že tam vůbec není až když ji paní doktorka trošku pomačkala, tak ke konci parkrát kopla, aby se neřeklo ![]()
@Lucciaaa:
teď sme 35+4 takže jak říká annys 35-36 týden.
annkysilkova:
Nás nikdo nemačkal u mého dr. to dělá sestra. To bylo jen sedněte si - tak nic, lehněte si - zas nic, otočte se na bok - stále nic, tak to necháme. A bylo po všem.
Ahojky, dnes jsme 34.týden, byli jsme na kontrole a vše je v pořádku. Za 14 dní na monitor, tak se moooc těším.
A co vy holky? Jak prožíváte poslední týdny?
Ahoj, to je dobře, že je vše v pořádku ![]()
Jinak poslední týdny prožívám tak, že přežívám ![]()