Jsem alkoholička a nevím jak dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eva2610
17.7.23 16:54
@Anonymní píše:
@Tarjei U nás nic takového není. Jen každý čtvrtek se schází AA, ale vždy během mé směny.

Odkud jste? Jsem adiktolozka, zkusím poradit. Anonymní alkoholici jsou fajn, ale není to taky pro každého. Ideální by byla adiktologicka poradna.

• Citovat
  • Upravit
3306
17.7.23 17:46
@Eva2610 píše:
Odkud jste? Jsem adiktolozka, zkusím poradit. Anonymní alkoholici jsou fajn, ale není to taky pro každého. Ideální by byla adiktologicka poradna.

Mohla byste tu napsat, jak by lidé, kteří si uvědomují, že to nedokážou zvládnou sami postupovat? Emimino čte celkem dost lidí a kdyby to pomohlo jen jednomu člověku, tak je to úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 17:55

@Lu66 Nejsem doktor a vím, že jsem udělala blbost, když jsem prášky vysadila sama od sebe. Ale cítila jsem se po nich otupělá a prostě jsem udělala chybu.
Našla jsem si chlapa a bylo mi fajn až do rozchodu.. teď se v tom zas plácám..

• Citovat
  • Upravit
4383
17.7.23 18:04
@Anonymní píše:
@Lu66 Nejsem doktor a vím, že jsem udělala blbost, když jsem prášky vysadila sama od sebe. Ale cítila jsem se po nich otupělá a prostě jsem udělala chybu.

Musíš se sebrat a koukat makat. Najdi si něco co tě tak zaměstná, že nebudeš na alkohol myslet. Chce fakt trpělivost a neuškodilo by ti docházet k psychologovi/ psychiatrovi abys své problémy mohla sdílet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
17.7.23 18:43
@LukeR1 píše:
Mohla byste tu napsat, jak by lidé, kteří si uvědomují, že to nedokážou zvládnou sami postupovat? Emimino čte celkem dost lidí a kdyby to pomohlo jen jednomu člověku, tak je to úspěch.

Kdo ví, že to nezvládne sám nebo si není jist svou situaci, tak by měl co nejdřív vyhledat adiktologickou poradnu, AT poradnu nebo jinou poradnu, kde se zabývají závislostmi. Tady pak posoudí celou situaci a navrhnou odpovídající způsob léčby - v zásadě buď ambulantní nebo pobytová, pro každého se hodí něco jiného a i léčebny se mezi sebou liší. Někdo je na tom tak, že před léčbou potřebuje absolvovat detox. Mnohdy jsou čekací doby, takže i tímto obdobím čekání ho v adiktologicka pořádně provedou. Na stránkách www.drogy-info.cz se vyskytuje mapa pomoci, kde lze vyhledat potřebné služby podle kraje, případně i typu služby.

Příspěvek upraven 17.07.23 v 20:40

• Citovat
  • Upravit
5889
17.7.23 18:48

Napadá mě pouze otázka, z jakého důvodu se bráníš léčebně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 20:32

@Fiveone Protože práce je to jediné, co mě drží nad tou pomyslnou hladinou. Kde je to všechno ještě v pořádku.
Ale jakmile mám volno, je to průser..
Jít do léčebny, přišla bych i o tu práci.. Na své pozici jsem jediná, u nás se nehraje ani na chřipky..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.23 22:09
@Anonymní píše:
@Fiveone Protože práce je to jediné, co mě drží nad tou pomyslnou hladinou. Kde je to všechno ještě v pořádku.
Ale jakmile mám volno, je to průser..
Jít do léčebny, přišla bych i o tu práci.. Na své pozici jsem jediná, u nás se nehraje ani na chřipky..

Ahoj, také mám podobný problém, dlouho jsem se bránila, ale nakonec jsem se rozhodla, že to zkusím, tento týden nastupuju, ale mám teda z toho obrovský strach a úzkost. Nejvíc mě mrzí dlouhé odloučení od dětí, to jsem ještě nezažila a každý den brečím a to jsem ještě nenastoupila. Snad to půjde, kdyby ne, tak se alespoň pár dní vyčistím od alkoholu a budu hledat jiné řešení. Držím palce! :hug:

• Citovat
  • Upravit
9148
18.7.23 08:53
@Anonymní píše:

Hele ale ono to svedci o tom, ze se nemas moc rada. Ja jsem rada s rodinou ale aj si uzivam, kdyz jsem sama…chtelo by to nejakou psychoterapii komplexnejsi zjevne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
18.7.23 09:11
@Anonymní píše:
Zdravím.. je mi 29 let let a vždy jsem si ráda dopřála alkohol. Někdy i ve větší míře. Začalo to při studiu VŠ a odstěhování od rodiny..Měla jsem i období, kdy jsem celé dny sama propila, nejedla..Přiznala jsem si svůj problém, psychiatr mi předepsal antidepresiva a začala jsem fungovat nějak v normě.. Po určité době jsem léčbu přerušila, cítila jsem se dobře..
Teď jsem čerstvě po rozchodu, asi 2 měsíce.. a zas jen piju, kromě práce nic jiného nedělám. V práci funguji v pořádku, nikdo nic netuší. Nejraději bych tam byla pořad. V osobním volnu se lituji, upíjím, domácnost mi padá na hlavu a vím, že už to sama nezvládnu..Ale nemohu si dovolit jít do léčebny na 3 měsíce.. Nevím, jak dál..

Chybu vidím v přerušení léčby u psychiatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 15:36

Zdravím, po roce přispívám..
Změnila jsem práci a našla si nového partnera.. Odborníka jsem nenašla, zkusila jsem to vzít do vlastních rukou, zabejčit se proti alkoholu, styděla bych se za jít do léčebny..
Mám lepší a horší dny..
ale nejhorší je, že mi alkohol zničil duši..
Nedokážu se z ničeho radovat..jsem věčně unavená…

• Citovat
  • Upravit
6193
8.12.24 15:49
@Anonymní píše: Více

vyhladaj psychiatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9169
8.12.24 15:53
@Anonymní píše: Více

Ahoj, mrzí mě, co ti alkohol v životě pokazil, i když bych neřekla, že za tím bude čistě jen alkohol, ale nevím.

Odkud jsi? Hledala jsi odborníka? Kdybys měla možnosti si zaplatit léčbu v soukromém zařízení, tak se můžeš obrátit tady:

https://monikaplocova.cz/

https://centrumalkos.cz/

Obojí má dost dobré recenze a v obou zařízeních znám některé pracovníky (adiktology).

Ale bohužel cena je dost pálka a léčba trvá méně, než 3 měsíce (to je doba, která se jako minimální v nemocnicích na odděleních léčby závislostí doporučuje).

Také mě napadá, kdy ses potřebovala anonymně a zdarma poradit, můžeš se obrátit na Národní linku pro odvykání: https://www.chciodvykat.cz/…ani-alkoholu

Nevím, odkud jsi, v Praze mám docela přehled o AT ambulancích, adiktologických poradnách, je tu i denních stacionář pro alkoholové závislosti atd. atd.

Vím, že boj se závislostí je opravdu těžký, sama jsem byla v terapeutické komunitě, kde jsem poznala za tu dobu dejme tomu 30-40 lidí a co vím, tak abstinuje jedna (od drog tedy). Ale věřím, že pokud člověk opravdu moc chce, že se mu to může podařit. Ale za mě je moc důležité na to nebýt sám, mít kolem sebe jak odborníky, tak podporující blízké. A i když se stane, že v léčbě budeš mít laps, relaps, recidivu, tak to k léčbě i patří často a rozhodně nemá cenu si to nějak hluboce vyčítat, vždy se dá začít znovu a každý den se počítá,

A komu, že se nedokážeš radovat a jsi unavená, to bych také řešila s odborníky, můžou ti nasadit medikaci, která ti může ulevit. A možná bych vyhledala i psychologa na nějakou terapii.

Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 16:01

@Lollitka Asi si budete myslet, že hledám výmluvy. Ale žiju v malém městě a nechci, aby známí věděli o mém problému.. a i v praci by to bylo jasné..
Nevím, co dělat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.24 16:03

Už neřeším alkohol, ale únavu..
Když jsem si v pubertě prožívala depresi, otec to bral jako lenost a nedostatek disciplíny.. Jak by se na mě teď koukal v dospělosti.. a co v práci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex