Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
jistě má něco banálního,má ji udělat laboratorní vyšetření a řešit to aby dítě marodilo 3 měsíce není normální,můj dr by to okamžitě řešil a asi každý normální od toho tu je,ne nechat dítě trápit,ale to je na matce nebo rodičích,má můžnost odejít a nechat dítě prohlédnou člověkem co není zrůda a nechat malou přeléčit být ní peláším jak jen to jde,když mámoje malá rýmu nějak dýl už se doktor pídí čím by to tak mohlo být ale 3 měsíce…to je opravdu člověk na svém místě
Tak já jsem doktroce řekla, že bych chtěla vakcinu na spalničky taky dát později, kvůli častému nachlazení dcerky. Nejdřív na mě koukala dost divně, jako že to nejde, ale pak, když jsem byla neoblomná, tak rezignovala a naočkovaly jsme dceru až po druhém roce a byla úplně bez reakcí.
tak teď jsem si z netu vyhledala čísla na nejbližší doktory a zkusím jim znovu zítra zavolat, ale nikdo nás nechtěl před rokem vzít. Třeba se situace změnila že.
A pokud ne, tak vytisknu nějaké věci z netu a za týden tam doktorovi nakušlu bez dítěte a jen mu dám ty papíry a a prostě to odložíme na ty 2 roky.
Já si taky nechala s… na hlavu a malého mi naočkovali a bylo to potom fakt krté. Kamarádka, která svoje děti neočkuje mi poskytla nějaké materiály a málem jsem se z toh sesypala, co jsem malému provedla =( očkovat bych ho očkovala, protože ho budu muset dát do školky, ale počkala bych s tím po druhém roce, teď už to bohužel nevrátím, ale ty ještě můžeš =)
tessika, tak to je vážně blb
.
Naočkovat mi dítě synflorixem bez souhlasu, už bych ho držela pod krkem a víc by mě tam neviděl. Jako matka jsme dost povyrostla a jak jde o děti… ![]()
Já synflorix třeba naprosto odmítla, dr. mi 2 roky předtím rozmluvila prevenar, tak jsem neviděla důvod proč píchat synflorix.
Jinak taky řešíme dlouhodobé nachlazení, přesně co píšeš… 3-4 dny dobrý a zase rýma, přidá se kašel. Nám už tedy doktorka dělala i výtěry, čeká náš alergologie, prostě se to řeší, kde je zakopaný pes a to není žádná extrémní aktivka ![]()
Ten váš doktor mi taky trochu přijde, že si dělá jen čárky do karty a „víc mě neotravujte“.
Budu držet pěsti, ať se najde lepší pediatr ![]()
Jitulinek my to samé, pár dnů klid a pak zase kašel, přes den třeba nic a kašle hlavně v noci. Máme i sprej Ventolin a jinač už nějaký ten měsíc dáváme sirup Aerius, je to s tím lepší, ale nikdy to nepřechází. Taky jsme objednaní na alergologii. Slyšela jsem, že na tyto nemoci pomáhá i solná jeskyně
Trolíci píše:
Jitulinek my to samé, pár dnů klid a pak zase kašel, přes den třeba nic a kašle hlavně v noci. Máme i sprej Ventolin a jinač už nějaký ten měsíc dáváme sirup Aerius, je to s tím lepší, ale nikdy to nepřechází. Taky jsme objednaní na alergologii. Slyšela jsem, že na tyto nemoci pomáhá i solná jeskyně
taky máme Aerius, doktorka říkala, že to zabírá až po delším užívání
. My už právě i zaregistrovali, že najednou opuchá, když se muchluje s naší kočkou, to samý, když přijdeme ze cvičení, tak hned večer má rýmu a dva dny na to už se k tomu přidá i kašel. Pro změnu má teď z rýmy píchané ouškou
.
S tou solnou jeskyní já právě nevím, nám se tohle celý rozjelo právě po návratu od moře, jinak 3 roky neměla ani rýmu
.
Ahojky,
jsem lékařka a postup a chování tvého pediatra nechápu ani z osobního, ani z profesního hlediska. Podle vyhlášky se očkování MMR může oddalovat jak je nutné, nebo jak chceš, horní hranice k očkování neexistuje. Jediný problém je v tom, že nenaočkované dítě možná nevemou do školky, takže to je nutné si pak předem ověřit. Já sama malému nechám naočkovat až po 3 letech věku.
Tady část vyhlášky, která je k tématu relevantní (více informací o očkování najdeš na www.vakciny.net):
VYHLÁŠKA (č. 299/2010) ze dne 25. října 2010 o očkování proti infekčním nemocem § 5 - Pravidelné očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím
(1) Základní očkování se provede živou očkovací látkou, a to nejdříve první den patnáctého měsíce po narození dítěte.
(2) Přeočkování se provede za 6 až 10 měsíců po provedeném základním očkování, v odůvodněných případech i později s tím, že horní věková hranice pro podání očkovací látky není omezena.
Takže hodně pevné nervy. Hodně lékařů jede podle x let starých doporučení, bez toho, aby četlo nové vyhlášky, či postupy.
Barča ![]()
arcanobacterium píše:
Ahojky,
jsem lékařka a postup a chování tvého pediatra nechápu ani z osobního, ani z profesního hlediska. Podle vyhlášky se očkování MMR může oddalovat jak je nutné, nebo jak chceš, horní hranice k očkování neexistuje. Jediný problém je v tom, že nenaočkované dítě možná nevemou do školky, takže to je nutné si pak předem ověřit. Já sama malému nechám naočkovat až po 3 letech věku.
Tady část vyhlášky, která je k tématu relevantní (více informací o očkování najdeš na www.vakciny.net):VYHLÁŠKA (č. 299/2010) ze dne 25. října 2010 o očkování proti infekčním nemocem § 5 - Pravidelné očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím
(1) Základní očkování se provede živou očkovací látkou, a to nejdříve první den patnáctého měsíce po narození dítěte.
(2) Přeočkování se provede za 6 až 10 měsíců po provedeném základním očkování, v odůvodněných případech i později s tím, že horní věková hranice pro podání očkovací látky není omezena.Takže hodně pevné nervy. Hodně lékařů jede podle x let starých doporučení, bez toho, aby četlo nové vyhlášky, či postupy.
Barča
Taky nejsem hádací typ - takže když mi došla pozvánka na očkování, tak jsem pouze telefonicky oznámila, že je syn nachlazený a bylo odloženo. Jedno přeočkování jsme tímhle způsobem odkládali 6 měsíců. A teď když jsem se konečně dovzdělala ohledně očkování, tak akorát lituji jak jsem byla blbá, že jsem nechala kluky očkovat.
Ahoj,
nevím odkud jsi, ale pokud jsi z Prahy, tak určitě zkus očkovací centrum v Motole, jsou tam bezvadní. tel. 224431111.
Ahoj holky. Tak jsem dneska obvolala pár „blízkých“ doktorů a jedna doktroka nás vezme. Zněla moc příjemně, tak jsem zvědavá, jak dopadne. I mi řekla, že mě chápe a že ani u něj nemusím vyzvedávat kartu (abych mu nemusela nic vysvětlovat), že si to s ním všechno vyřídí telefonicky sama. ![]()
O očkování jsem se s ní nebavila, ale určitě bude s každým rozumnější domluva, než s tím naším bývalým doktorem
.
Tak nám držte všechny palce. Máme tam jít příští týden, tak se vám potom zase ozvu, jak jsme dopadly ![]()
Moc vám všem děkuji ![]()
Udělala jsi dobre, my měli očkovaní odložené skoro o měsíc kvůli nemoci
Tak my toto očkování taky ještě nemáme. Měli jsme jít na očkování v listopadu v 15 měsících a od té doby jsme stále nemocní. Tak vyčkáváme až se úplně uzdravíme. Paní doktorka akorát povídala, že by bylo dobré to očkování stihnout než pojedeme do lázní. A to snad stihneme, když lázně plánujeme v říjnu. A v létě nebýváme nemocní, tak snad se to povede.
s tím synflorixem je to něco,doktora bych normálně zažalovala,to není povinné očkování a má tě před každým i tím povinným řádně informovat co a oč jde,nechápu že k takovému doktorovy chodíš toho si evidentně platí společnost vyrábějící toto očkování,jeho jednání je až extrémní,vyloženě jde po penězích,říkám ti ruce pryč od nj,neřeší co malé je to že je 3 měsíce nemocná není normální,to ti nepříjde divné ale hlavně že řeší očkování,má ji prvně léčit a pak řešit ostatní,to není lékař ale hajzl…
já bych mu udělala ze života peklo,naočkovat mi dítě něčím co nechci,nechápu že si to tak nechala být,co kdyby to malé něco udělalo,tady vyfíš že jim o zdravý nejde ani omylem,konrétně jemu jde viditělně jen o jedno