Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@klaraB píše:
Rozhodně bych s nastydlým dítětem očkování nepodstoupila, kor když se jedná o živou vakcínu. Můj bratr ještě za komunistů dostal vakcínu proti obrně i když doktorka věděla, že je nastydlý, mozkovou obrnu dostal a teď je mentálně postižený.
Jinak my jsme začali s očkováním až v půl roce, do té doby jsme ho měli přísně zakázané, první dávku priorixu jsme dostali letos v květnu, to bylo dceři necelých 18 měsíců, druhou ještě ne, prý je dost času. A rozhodně ji doktorka vždy předem prohlédne, aby byla 100% zdravá!!!
A měla malá nějakou reakci na Priorix
chtěla bych to nechat dát taky nejdříve v 18 měsících ![]()
@Loslinos
Měla - ne že by měla teploty, na to moc netrpí, ale cca 2týdny špatně jedla, spala, byla celkově hodně mrzutá, unavená. Druhou jsme měli dostat před měsícem, ale protože potřebujem přibrat, tak doktorka řekla, že to odloží, protože by zase nejedla, prý se má ta druhá dát do roka od první, takže máme čas do května.
@Loslinos píše:
Ahojjá jsem toho už taky o očkování nastudovala dost, ale i přes to jsem malej tu 4 dávku synflorixu dát nechala, když už měla ty 3 dávky v sobě. Reakci po něm neměla žádnou, ale po ppslední Hexe mělo teplotu a v noci jednou zvracela
Ale nejvíc ze všeho se bojím MMR
![]()
![]()
Doktorka nechce o odkladu moc slyšet tak uvidím teď nám bude 15.měsíců
Neboj u MMR není stanovena horní věková hranice, tak můžeš odkládat jak dlouho chceš… ![]()
@lucineeccka píše:
Neboj u MMR není stanovena horní věková hranice, tak můžeš odkládat jak dlouho chceš…
Vím, že není stanovena, ale naše Mudra. o tom nechce slyšet, že prý pak mají nějaký problém s hygienou
možná kecá, nevím v tom se nevyznám ![]()
@Loslinos píše:
Vím, že není stanovena, ale naše Mudra. o tom nechce slyšet, že prý pak mají nějaký problém s hygienoumožná kecá, nevím v tom se nevyznám
Jaký by ona měla problém?
Náš pediatr nechtěl podepsat nic a to okládáme od puberty. Nenech se vydírat, ty jsi matka-zákazník, ona je služba.
@lucineeccka píše:
Jaký by ona měla problém?Náš pediatr nechtěl podepsat nic a to okládáme od puberty. Nenech se vydírat, ty jsi matka-zákazník, ona je služba.
Díky za podporu ![]()
@Loslinos
tak to nevím, naše dětská nikdy nic neříkala. Taky jsem se jí ptala, jestli nevadí, když dcerka první hexu dostane až v 6-7 měsících a bylo mi řečeno, že se vůbec nic neděje, že některé děti to dostávají i dýl, když to prostě nejde v normálním termínu. Takže my máme očkovací kalendář posunutý, jako miminko dostávala jen Synagis (což je hodně specielní očkování, které dostávají jen vybrané děti - dostávají pouze protilátky, takže se jim nenamáhá imunitní systém), někdy v 6,5 měsících dostala první hexu, za 14 dní prevenar, pak zase hexu a takhle to měla na střídačku.
@Loslinos píše:
Díky za podporu
Není za co.
Někteří doktoři jsou opravdu otřesní… ![]()