Jsem blbá máma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
23.9.09 22:05

Stačilo mi to jednou u doktorky. Dvě kamarádky supermatky koukají, jak kdo má oblíknuté dítě a pak prohodí ,, chudák, ten je nabalenej, nebo chudák, to mu musi byt zima. No vědí kulový, jak je které dítě teplomi(y?)lné. To z nich fakt rostu. A štávu do čaje?? Taky dávám. Sice bez cukru, ale už vidím, jak se mi ve třech letech cpe u babiček gumovýma medvidkama. A vodu pije jak kdy. Abych řekla pravdu, tak už se bojim s někým o něčem bavit. Bud vypadám, že jsem spadla z Marsu, nebo dělám vše špatně :roll:

Vubec ji neposlouchej. Asi má z něčeho komplex a potřebuje si nad někým (bohužel nad tebou) zvednout sebevědomí. Až ji uvidíš příště a to jeji ditko bude chtit zase pít z vaší flašky, tak nahlas řekni, že tyhle hnusy přece pít nemuže a jestli ji neco řiká slovo hygiena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
23.9.09 22:29

No to jsem se zasmála :lol: :lol: :lol: :lol:
Popravdě řečeno-z těhle supermatek mám docela husí kůži :roll:

Přiznám se, že bývám občas taky úzkostlivá, ale zjistila jsem, že se tím člověk jenom stresuje.......všechny moje kamarádky, které mají malé děti-nic neřeší a jsou v pohodě-neříkámteda, že dětem nacpou cokoli, ale fakt neřeší spoustu věcí a jsou v pohodě...............

Jasně-tahle supermatka je přesně z těch, které jdou zá:,–(ně podle trendů, že???Určitě kojí, chodí na plavání, do mateřských center-zá:,–(ně kupuje všechno BIO a její děti až uvidí pytlík bonbonů-tak na něj budou koukat-jak z na věc z MARSU,pač ona jim ho nikdy nekoupí, protože je to nezdravý, žejo????No, jak říkám-taky jsem poměrně úzkostlivá-taky chci pro své děti to nejlepší-jako každá máma, ale nejde to přeci hnát do krajností.....

A hlavně-neměla právo takhle reagovat......já každýmu-kdo by měl tendence mě poučovat(hlavně tchýně, ale to je zase extrémně opačnej případ-ta krmila svoje děti od narození kravským mlíkem, chce abych 7mi měsíční dcerce normálně solila jídlo, dávala jí dudlíka do medu a podobný zhovadilosti, pač ONA to přeci taky tak dělala 8O :roll: :? )
tak všem těmhle lidem v klidu a s úsměvem (jízlivým) odpovídám:
"Každej si necháme svoje ju??? :wink: Pač můj názor je ten, že nikdo neni tak chytrej a dokonalej, aby poučoval druhý.....................

Ale mezi náma-všimla jsem si, v širokém příbuzenstvu a v okolí-že vždycky poučujou a dělaj chytráky bohužel ti největší hlupáci a primitivové..................Přirozeně inteligentní člověk by si nikdy nic takového nedovolil.......no však prázdná mísa vždycky duní nejvíc že??????????? :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
23.9.09 23:37

Já zažila v čekárně u Dr. supermatku, která řešila to, že jiná matka má pro šestiměsíční dítě dudlík, páč ONI nemají dudlík už od dvou měsíců.
Ta jiná matka jí odpálkovala, že jí je teda divný, proč má to tříměsíční pididítě narvaný v golfkách.
Supermatka nám všem tedy ohlásila, že to tříměsíční miminko má v golfce proto, že bydlí támhle naproti a nebude ten kočár za dvacet tisíc tahat do ČEKÁRNY (čímž chtěla asi říct, že jí ho závistivé matky poškrábou, cizí nedisciplinované děti poblijou a nakonec cikáni ukradnou protože všechna ta pakáž do té čekárny prostě chodí).

Prostě: bůh stvořil stvořil supermatku takovou, jaká je, a nám ostatním dal úděl modlit se, abychom se s ní nepotkaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
24.9.09 08:31

ježiš já se bavím, to jsou naprosto úžasné historky - bohužel z reálného světa :lol: :lol: :lol: :lol:

Já jsem se prostě naučila „radilky“ ignorovat ať si trhnou nohou. Od přírody jsem kliďas a neumím si na nikoho moc otevřít pusu což mě někdy mrzí ale i tak se tyhle situace snažím řešit v klidu ať si všichni trhnou. Je to moje dítě a jsem dostatečně inteligentní abych si poradila sama. Pokud si s něčím nevím rady, zeptám se mám pusu ne? pokud se nezptám znamená to že o cizí názor nestojím :wink:

Pár takovýhle zkušeností taky mám, hlavně kolem kojení (nekojím) ale naučila jsem se házet za hlavu. Zjistila jsem že kolikrát jsou horší tatínkové než maminky. Asi už je taky zblbli :lol:

A pak klasika oblíkání -mám horkokrevné dítě takže jezdíme v kraťáskách a bodýčku ještě teď a lebedíme si - potkávám maminky s dětmi ve fusaku a čepicích ale nikdy by mě nenapadlo to komentovat holt mají asi zmrzlejší dítě a hlavně že je spokojené ne? ale nejhorší jsou důchodkyně - minule na mě jedna křikla když jsem jí míjela s plačícím (hladovým) kočárem - chlapečkovi je asi zima (moje holčička měla modré bodýčko - neb nejsem zastánce celorůžových holčiček) :lol: :lol: no v tu chvíli jsem se tomu jen zasmála… a snažím se to tak dělat pokaždé :wink:

Takže pevné nervy, v dnešní době hromady informací a internetu si to chce prostě zachovat svůj zdravý rozum a klidnou hlavu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.9.09 08:46
Ditta77 píše:
Jasně-tahle supermatka je přesně z těch, které jdou zá:,–(ně podle trendů, že???Určitě kojí, chodí na plavání, do mateřských center-zá:,–(ně kupuje všechno BIO a její děti až uvidí pytlík bonbonů-tak na něj budou koukat-jak z na věc z MARSU,pač ona jim ho nikdy nekoupí, protože je to nezdravý, žejo????No, jak říkám-taky jsem poměrně úzkostlivá-taky chci pro své děti to nejlepší-jako každá máma, ale nejde to přeci hnát do krajností.....

Ale to je snad právě o tom, že ona naopak má právo vychovávat dítě takhle (pokud to dělá). To je přece každého věc. (Navíc první dítě… však to známe :P .)
Na co nemá právo, je připomínkovat, tím spíš způsobem, jakým to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
24.9.09 11:09

Tak jsem si přišla přečíst další příběhy :lol:

Ale jó Lentilko-máš pravdu-samozřejmě.....já jsem si neuvědomila, že tahle moje pasáž vyznívá jako kritika :oops: :roll:
jen jsem si v návalu emocí vzpomněla na několik takových supermatek, které právě většinou reagují tak, že jedině jejich způsob výchovy a života je jen a jen jedině ten správný…když si to myslejí-tak prosim-samozřejmě, že je to jenom jejich věc, ale prostě jak říkáš-ať nekritizují a nepřipomínkují ostatní :-(

Já se přiznám, že kupuju taky skoro všechno BIO a nikdy by mě nenapadlo kritizovat kamarádku, která má 11ti měsíční dvojčata, kterým od půl roka vaří úplně normální jídélka-sype jim do nich vegetu, solí atd. Ty její jídélka vypadaj krásně, voněj krásně a určitě chutnaj dobře-to je jasný.A děti pěkně baštěj-včera jsem zrovna asistovala u krmení a fakt mi mě ani náhodou nenapadlo ani slůvkem naznačit, že takhle bych to určitě nedělala........................
No halt tohle téma je na nekonečný rozebírání-ale asi už bylo řečeno vše.............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.9.09 12:26

Ditto - jasně :wink: . Já se i pobavila, když jsem si vzpomněla na sebe, co jsem vyžadovala u Š. a zdaleka nevyžaduju u M. Ne že bych si přestala myslet, že to tak má být, ale už halt nemám na to možnosti, čas, trpělivost (např. cpát do dítěte nesolené jídlo a krmit tak hodinu, protože mu to samozřejmě nechutná, jako to nechutnalo svého času bráchovi, atd.).
Vodu na pití ale hojně praktikujeme, protože naše děti 1) stejně pijí vodu tak jako to ostatní, 2) nechutně žbryndají :evil: , 3) mám strach o jejich zuby, protože ty moje fakt stojí za to. Ale už je ta voda tak 50%, ne 100% jako v dobách, kdy jsem se permanentně dozvídala, že moje dítě je živené a napájené jak trestanec a mělo by volat Linku bezpečí 8O .
No, vůbec jsem taková nemožná matka, moc nechápu, kde se berou ty se sebevědomím až do oblak - to lze jedině závidět :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
24.9.09 12:42

Cloveka az desi, s cim vsim se muze potkat, kdyz to tu tak ctu. :roll: :wink:
Vodu praktikujem taky, syn (ted 2,5r) ji mel odmalicka, i ted pokud chce napit a cpu mu rano caj (prijde mi takovy „normalnejsi“ snidat teply napoj :oops: :roll: ) tak mi rika, ze chce radsi vodu. :nevim: Pripadne mliko z lednicky.
No my teda doma kohoutkovku pijeme vsichni, pro navstevy se najde stava. :D
Chudak ditko, taky zivene jak trestanec. :-)

Me vytaci pohledy zenskych na ulici, ze mi kluk bezi napred a ze teda zakonite musi vbehnout do silnice. :twisted: Nikdy to neudelal, vi ze nesmi, neudela a navic to jsou silnice, kde jede jednou auto za hodinu, ale ty hlasky „pockej na maminku“ me vytaci desne. :twisted: Tak snad vim, co si muzu a nemuzu dovolit, ne? :roll: Na „dobre minene rady“ nezbyva nez se vykaslat a hodit za hlavu, akorat ze ja jsem ten typ, co si to rad vyrika, a to je mozna problem. Ale snazim se mlcet, no. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.9.09 13:06

Já jse s dovolením trochu přiživím na tématu. Chodíme po plavču do herny. Teď tam chodí nová maminka s 10 měs.holčičkou. Když holčička začala ocucávat hračky, tak maminka na ní: „ne, to necucej, to je pro všechny, ocucávej si tady svoje.“ No asi jsem prase, ale Myšáka tam nechám ocucávat hračky normálně, to bych se z toho musela picnout, kdybych mu musela brát vše co strká do pusy :roll: a vlastní hračky ho v tu chvíli nezajímaj, když je kolem hromada nových.
No co myslíte vy, mně ta její poznámka zněla jako výtka, že náš Myšák všechno ocucá a taky nevím, co mám dělat. Nevšímala jsem si dosud, jestli to ostatní děti taky dělaj, dva měsíce tam chodíme a nikdo nám zatím nic neřekl, ani personál ne, tak teda nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.9.09 13:12
Gina108 píše:
Já jse s dovolením trochu přiživím na tématu. Chodíme po plavču do herny. Teď tam chodí nová maminka s 10 měs.holčičkou. Když holčička začala ocucávat hračky, tak maminka na ní: „ne, to necucej, to je pro všechny, ocucávej si tady svoje.“ No asi jsem prase, ale Myšáka tam nechám ocucávat hračky normálně, to bych se z toho musela picnout, kdybych mu musela brát vše co strká do pusy :roll: a vlastní hračky ho v tu chvíli nezajímaj, když je kolem hromada nových.
No co myslíte vy, mně ta její poznámka zněla jako výtka, že náš Myšák všechno ocucá a taky nevím, co mám dělat. Nevšímala jsem si dosud, jestli to ostatní děti taky dělaj, dva měsíce tam chodíme a nikdo nám zatím nic neřekl, ani personál ne, tak teda nevím…

Pokud možno, tak se snažím, aby moje děti neocucávaly. Ono to nemůžeš tak brát, to by máma ani nemohla říct dítěti „čokoládku ti nedám, protože se po ní kazí zoubky“ jen proto, že maminka vedle, která čokoládku dává, by si to mohla vzít osobně. Pokyny jsou pro děti a ne pro ostatní matky, tak to beru - ať jsem na kterékoli straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.9.09 13:25

Njn, už jsem asi nějaká móc přecitlivělá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.9.09 13:25

Gino, mně by to hlavně vyznělo, že nechce, aby je ocucávala ostatním dětem - teda jako že ostatní ěti s s tím budou taky hrát, tak to od ní nemusí být oslintané. Ale možná jenom pomaleji chápu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.9.09 13:31
Angua píše:
Gino, mně by to hlavně vyznělo, že nechce, aby je ocucávala ostatním dětem - teda jako že ostatní ěti s s tím budou taky hrát, tak to od ní nemusí být oslintané. Ale možná jenom pomaleji chápu :lol: :lol: :lol:

Jo, tak mi to vyznělo taky, tak si kladu otázku, jestli jsem sobec, když synovi dovolím, aby je tam ocucal. Já tu hygienu tak neřeším, taky předpokládám, že v herně je to už ocucané když mu to dám :lol: , zas tam nechodí děti s leprou a prý tam 1 x denně hračky dezinfikují, tak teda nevím. Jsem se chystala zakazovat ocucávání až bude starší, zatím ať si ještě užije toho poznávání všemi smysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
24.9.09 13:46

Gina A ta maminka tam fakt pak fungovala stylem že její dítlo opravdu už ocucávalo jen své hračky - tý brďo tak to nechápu - moje dítě si nebude hrát se svými hračkami když jsou tam nové???
Kašli na to. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.9.09 13:52

Ivo - ty si tež ty děcka vůbec neumíš vychovat 8) 8) 8) :lol: .
Do MC je nejbezpečnější vůbec nechodit, leda v doprovodu kamarádek, které a) mě nebudou sprdávat, b) je nebudu muset sprdávat já. Takže třeba s Ivou :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí