Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chodim s dcerou ven za každého počasí. Není špatné počasí, jen špatné oblečení.
Mám 17m s na písek chodíme na hřiště, normálně už i dělá babovičky, dává lopatkou písek do kyblíku atd, klouže se za ruku na klouzačce a už se i udrží na houpačce co není pro mimina
přijde mi zbytečný takhle malý dítě izolovat a vozit po venku jen v kočárku. Na výlety samozřejmě taky jezdíme, doma bych brzy scvokla.
@astoret jj souhlas. Me by tedy zajímalo co je myšleno výletem. To má každý jinak. Někdo bere za výlet cestu 3km do lesa pro jiného začíná výlet až cestou 400km na hrad. A je jasné, že 1,5 leté dítě výlet 400km vážně neocení. Ale nejde o vzdálenosti ale o zážitky. Teda aspoň my to tak doma nastavené máme. Souhlasím, že by to měla aspoň kvůli dítěti zkusit. Aby se pak nestalo, že dítě až ve školce poprvé uvidí louži apod. A přesně, jaké má dítě ví nejlépe ona.
@janickaIII píše:
@astoret jj souhlas. Me by tedy zajímalo co je myšleno výletem. To má každý jinak. Někdo bere za výlet cestu 3km do lesa pro jiného začíná výlet až cestou 400km na hrad. A je jasné, že 1,5 leté dítě výlet 400km vážně neocení. Ale nejde o vzdálenosti ale o zážitky. Teda aspoň my to tak doma nastavené máme. Souhlasím, že by to měla aspoň kvůli dítěti zkusit. Aby se pak nestalo, že dítě až ve školce poprvé uvidí louži apod. A přesně, jaké má dítě ví nejlépe ona.
Tak moje dítě v tom roce a půl už ocenilo různé celodenní výlety na rozhledny, zříceniny apod.
Prý jsem u babi olizovala fasádu. Ségra a bratranec jedli kuřince, písek všude. Dětství jsme všichni tři přežili.
Klidně dítě vezmi na písek. Tím se krmilo snad každé dítě.
@Celeana ne, dítě rozhodně neizoluju od jiných děti.
o kamarádkach resp. znamych jsem psala proto, že bych ráda, kdyby se malá viděla s dětma pravidelně..ale jaksi to nějak není proveditelné..
@martina.se protože si všechno strká do pusy, venku chtěla i vajgly..proč asi ![]()
Pokud na písku budeš s dítětem stavět a hrát si s ním, určitě uhlídas aby nejedlo písek.
@Anonymní píše:
@lucenka ocenilo jo, ono ti to řeklože to je fajn jo😄
Ne neřeklo, ale bylo spokojený, usměvavý. A když jsem se ho ptala, jestli někam zase pojedeme, tak vždycky chtěl. Jo a díky tomu je aktivní i ve starším věku, nedělá otrávené ksichty, když má někam jít.
@Anonymní píše:
@martina.se protože si všechno strká do pusy, venku chtěla i vajgly..proč asi
Podle tvých odpovědí mi spíš přijde, že si čekala jak ti tady všichni tvé chování pochválí. Takovou vlnu kritika si nečekala a neunesla ![]()
1,5r. staré dítě bude spokojené všude, kde se bude cítit dobře. A kde uvidí, že je spokojený rodič.
Malé děti jsou houby, které nasávají atmosféru, pocity okolí. Přiroz. se nadchnou pro vše.