Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Dollorres jj, drzim dítě ve sklepě..nedopreju mu ani jít ven..měsíc už je zavrenej![]()
Nechápu co tu po nás chceš když odepisuješ jak tatar a nejsi schopná normální odpovědi ![]()
@Celeana ale houby. Kazde dite je jine a nekteremu treba klabosici maminy a ostatni decka muzou vadit. Nejsou vsechny deti stejne.
My chodíme ven každý den, za jakéhokoliv počasí (pokud teda není nemocná). Písek máme doma, na hřišti bych ji tam asi úplně ještě s nadšením nepustila. Nicméně písek nejí, ale hází ho do kýblu nebo vysypává, hrabe se v něm rukama. Když to šlo, chodily jsme 1 týdně plavat s dvakrát na cvičení pro děti a maminky (prakticky od dceřiných cca 3 měsíců). Mám několik kamarádek s dětmi ve stejném věku a s těmi se teď vídáme docela dost - jdeme společně ven, nebo přijdou oni k nám/my k nim (někdy se ozvu já, někdy ony). Stejně tak výlety - vyjedeme třeba za město a tam se projdeme, nebo výlet kousek vlakem, teď se chystáme do ZOO, pojedeme zase kousek na kole (malá v sedačce) v zimě jsme vyrazily na hory se sáňkama, krmily kačeny a labuťe. Mně přijde, že bych ji ochudila o strašně moc věcí, kdybychom seděly doma na zadku a zpívaly a hrály si jen my dvě spolu a občas šly ven. Snažím se jí do života vnášet trochu pestrosti a i pro moji psychiku je to takhle lepší.
Ono malá teď i začíná povídat, tak aspoň taťkovi odpoledne řekne/ukáže co viděla za zvířata, že třeba spadla…
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx s koňma..jezdíme se s koňským sprezenim a občas i letíme balonem
Tohle je trochu přehnaná reakce ne? Normálně se tě zeptala a já vcelku asi dobře chápu, kam tím mířila. Čekala jsi, že tady bude většina holek stejně naladěná jako ty? Většina lidí je ráda, když vypadne ven a něco s dětmi podnikají. Když jde o ten písek, tak já třeba z pískoviště na hřišti taky nejsem nadšená a to hlavně kvůli kočkám - vajgl jsem na dětským hřišti viděla fakt málokdy.
Zbytečně tady kopeš kolem sebe. Já si o tobě nemyslím, že jdi divná nebo uťáplá. Děláš to tak, jak to tobě a tvému dítěti vyhovuje. Ale mohla by ses naučit trochu lépe komunikovat s okolím.
@Anonymní píše:
@martina.se protože si všechno strká do pusy, venku chtěla i vajgly..proč asi
Tímhle obdobím si projde každé dítě.. Jinak si myslím, že je úplně fuk jestli jedeš s 1,5 letym ditem na výlet 100km od domova, nebo se s ním projdeš po okolí. Pro to, dítě je všechno nove a zajimave, hristim bych se nevyhybala, kvůli kontaktu s jinýma detma. Jinak je to tvoje věc kam si chodíš se svým deckem, divná a utapla jsi v případě, že si do toho necháš kecat od ostatních.
@Dollorres jj, drzim dítě ve sklepě..nedopreju mu ani jít ven..měsíc už je zavrenej