Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Celeana píše:
Jestli dítě izolujete od cizích lidí a dětí a zná jen rodinu, tak má chudák zaděláno na problémy ve školce a škole. Pískoviště je fajn i na seznámení, hlavně pro dítě 😏
spravne, musi se vcas naucit souziti v kolektivu,
k tomu s emusi naucit spravne drzet lopaticku,
az s ni bude mlatit spoluzaky ve skolce po makovicich,
jinak bude otluceny jen on sam
@lucenka píše:
Ne neřeklo, ale bylo spokojený, usměvavý. A když jsem se ho ptala, jestli někam zase pojedeme, tak vždycky chtěl. Jo a díky tomu je aktivní i ve starším věku, nedělá otrávené ksichty, když má někam jít.
Mam to stejne! Snad kazda mama pozna, kdyz jeji dite je spokojene, moje bylo, kdyz hsme nekam helu, doma furt knucelo..a ted ma 5 a byt venku, cestivani, vylety miluje, ale verim, ze jsou deti co to nemusi. Kamosky syn ma 2 furt breci, te dest, zima, snih..a to se snazi byt s nim venku casto..
@Anonymní píše:
@martina.se protože si všechno strká do pusy, venku chtěla i vajgly..proč asi
Tak ho hlídej, neasi.. To není tak těžký ![]()
Já bych všechny ty rady brala s rezervou. Mám jedno malé dítě a jedno už jedenáctileté, každé úplně jiné s jiným režimem.
Věř tomu, že aby se dítě socializovalo a ve školce bylo v pohodě není potřeba navštěvovat v roce a půl pískoviště. Prostě na něj půjdete jen třeba později. U výletů je to stejné, pro takto malé děti, je jedno jestli obrážíte tři různé trasy kolem bydliště a nebo jezdíte po vzdálenějších výletech.
Hlavně to dělej jak se vám to hodí a nevyžádané rady hoď za hlavu.
@Anonymní píše:
@martina.se já ho hlídám, proboha🤦
No a v čem je teda problém ten písek? Nebo hřiště? Věk už na to klidně má ![]()
@Anonymní píše:
@janickaIII louže už zná, chodíme ven..dvakrát denně
JAK chodíte ven? Pěšky, na kočáru?
Nemusíš na písek, ale je fajn někde venku zaparkovat a nechat dítě chodit, šťourat klackem v hlíně, sbírat kamínky, klacíčky, prostě objevovat.
@Anonymní píše:
@martina.se já ho hlídám, proboha🤦
No píšeš, že je problém jít na písek kvůli tomu, že vše dá do pusy. Tak hlídej a je po problému,.. Vytvářís problémy a překážky sama sobě ![]()
@pikola píše:
No a v čem je teda problém ten písek? Nebo hřiště? Věk už na to klidně má
Tak nějak
Počasí je na prd to souhlasím. Už se těším až bude tepleji. Se 14 měsíčním jsem denně venku. Ještě nechodí, leze i v tomhle počasí po zemi. Dneska byl krasne zabahnenej. Písek mu moc nechutna, takže ho nejí. Já si neumím představit ho držet jen doma. Bych měla všechno převrácený vzhůru nohama.
Den hezky uteče, doma se neudělá bordel, a večer krásně spí. Nechceš to přehodnotit?
MY teda chodíme s dítětem ven furt děti teda moc nepotkavame neb covid a hnusné pocasi… Malé je 2.5 a kdZ někoho potká tak nějak nějaky kontakt proběhne ale teda ony si ty děti spolu stejně úplně neumí hrát spíš jeden něco má druhej to chce taky ale zase se na tom dá učit že ne všechno je její atd. V roce a půl už jsme měli pískoviště doma a písek už nejedla a hrála si s ním. Jedlá ho do toho roka tak jsme na něj nechodili ani jsme ho doma neměli.
Jinak se jí snažím pořád vymyslet nějaký program v rámci možností… Teď snad by jsme mohli jít do zoo.
To pocasi, aspon u nas, stoji za p-d. Ale na pisku byl uz v 8 mesicich
v te dobe si pisek do pusy strkal (no a), ale v 18 mesicich uz teda vi co a jak a hraje si s kyblikem a lopatkou. Na prochazkach pada do bahna bezne, pak si tu ruku i olizne a zije, uz jsem si zvykla. Takze bych tohle vubec neresila, na hriste chodim rada, ovsem za pekneho pocasi…
@Lucie_Sx s koňma..jezdíme se s koňským sprezenim a občas i letíme balonem ![]()