Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zdravím mám menší problém.
Minulý měsíc se nám s přítelem stala nehoda vzala jsem si Prostinor a dostala to o 14 dní dříve. Teď už je to 29 dní od mojí poslední ms. Neberu žádné prášky měla jsem je začít brát teď ale zatím jsem to nedostala. Cyklus mám dost nepravidelný. S přítelem máme sex cca 3× do týdne a vždy to stihne a neudělá se do mě. Minule pondělí se mi udelal na podbříško a na ruku asi do 3 min jsem se šla osprchovat nejdriv z ruky a pak do strany z podbříška. I tak mám celkem strach ze to steklo tam kam nemá. Kamoska mi říkala ze se ji to stalo několikrát a není se čeho bát ze to na vzduchu rychle umírá a ve vodě se to misi a je dost malá pravděpodobnost. Ona i přítel mi tedy prášek po vymluvily ze je to zbytečné. Pak jsme spolu spali i v sobotu kolem 1 hod. Odpoledne kdy se udelal a pak znovu po 2 hodinách. Umyl se ale nevymočil. Je tu riziko u přerušované souloži? Nevím kdy mám ovulaci.. jsem v tomhle dost paranoidní a bojím se otěhotnění pomalu i z polibku. Miminko nechci jsem na střední. Včera jsem měla dostat ms ale furt nic. Mám bolesti v podbříšku někdy mě i picha ( a to jsem nikdy nemivala tak moc nebo jsem to spis nevnimala) a dnes i bílý výtok bez zápachu. Poslední týden jsem jen probrečela a furt den jen stresuju abych v tom nebyla. Oba mě furt ujišťuji že to je blbost a že on si na tohle dává pozor ale i tak. Mám dost velké obavy. Má i ten stres vliv na ms? Jaká je pravděpodobnost otěhotnění? Jak to je s potratovou pilulkou a rodiči? Musí u toho být nebo je jen informují (je mi 15) předem děkuji za odpověď.
Kdyz mas takovy schizy, nechapu ze se spolihas na prerusovanou souloz.
Tak když chápete jak funguje pilulka po… Určitě chápete, jak funguje těhotenský test… A pak se děj vůle boží
protože toto je fakt jak z BRAVA
@Anonyme612 píše:
Ahoj zdravím mám menší problém.
Minulý měsíc se nám s přítelem stala nehoda vzala jsem si Prostinor a dostala to o 14 dní dříve. Teď už je to 29 dní od mojí poslední ms. Neberu žádné prášky měla jsem je začít brát teď ale zatím jsem to nedostala. Cyklus mám dost nepravidelný. S přítelem máme sex cca 3× do týdne a vždy to stihne a neudělá se do mě. Minule pondělí se mi udelal na podbříško a na ruku asi do 3 min jsem se šla osprchovat nejdriv z ruky a pak do strany z podbříška. I tak mám celkem strach ze to steklo tam kam nemá. Kamoska mi říkala ze se ji to stalo několikrát a není se čeho bát ze to na vzduchu rychle umírá a ve vodě se to misi a je dost malá pravděpodobnost. Ona i přítel mi tedy prášek po vymluvily ze je to zbytečné. Pak jsme spolu spali i v sobotu kolem 1 hod. Odpoledne kdy se udelal a pak znovu po 2 hodinách. Umyl se ale nevymočil. Je tu riziko u přerušované souloži? Nevím kdy mám ovulaci.. jsem v tomhle dost paranoidní a bojím se otěhotnění pomalu i z polibku. Miminko nechci jsem na střední. Včera jsem měla dostat ms ale furt nic. Mám bolesti v podbříšku někdy mě i picha ( a to jsem nikdy nemivala tak moc nebo jsem to spis nevnimala) a dnes i bílý výtok bez zápachu. Poslední týden jsem jen probrečela a furt den jen stresuju abych v tom nebyla. Oba mě furt ujišťuji že to je blbost a že on si na tohle dává pozor ale i tak. Mám dost velké obavy. Má i ten stres vliv na ms? Jaká je pravděpodobnost otěhotnění? Jak to je s potratovou pilulkou a rodiči? Musí u toho být nebo je jen informují (je mi 15) předem děkuji za odpověď.
Nechci tě strašit ale i při přerušované souloži (aniž by ti tam pak něco nateklo z podbřišku) můžeš otěhotnět.. a jak si psala, mohlo i klidně zůstat nějaké množství spermií v močové trubici..a pokud ste měli sex po krátké době znovu..
raději si udej test.. takhle ti nikdo neporadí..
Možný je všechno a přerušovaná soulož není 100% antikoncepce. Po postinoru se ti mohl cyklus ještě víc rozhodit, takže podle toho těhotenství nepoznáš. Doporučuju udělat test a pokud nepřijde menstruace ani za pár dní, tak test zopakuj.
A HLAVNĚ DOPORUČUJU POUŽÍVAT KONDOM !!!! Ono je stranšně snadný podlehnout tomu, že ti třeba kluk řekne, že to nemám s kondomem rád a podobný kecy, ale TY do sebe pak cpeš silnou chemii v Postinoru a kdybys otěhotněla, tak TY budeš řešit případný potrat..
Pro něj trochu nepohodlí, pro tebe nervy, chemie, případné řešení těhotenství…takže holka mysli trochu na sebe a svoje zdraví.
Přerušovaná soulož je buď a nebo i když se přítel neudělá do tebe, já sem takle otěhotněla 3× jenom z takzvaných kapiček lásky
brekem teď nic vážně nevyřešíš, je možnost že sis ten cyklus posunula právě tím stresováním. Každopádně pro klid v duši si jdi zítra koupit test a udělej si ho nejlíp o víkendu z ranní moči, tam bývá největší koncentrace hcg.
Z prerusovane soulože, a vždycky ho vytáhl včas, jsem teď v 6 týdnu.
Z přerušované soulože má za posledních pár let mnoho mých kamarádek neplánované dítě. Všechny byly přesvědčené, že to vždy stihli. Tím tě nestraším,ale pokud nechceš mimi, možná by bylo vhodné popřemýšlet o jiné antikoncepci… Do budoucna.
prerusovana souloz )) vivat pulka narozených deti v 80 letech ))
těhotná být teoreticky můžeš… někdo otěhotní neplánovaně z přerušované nebo při braní antikoncepce a jiní se snaží měsíce bez ochrany a nic, takže těžko říct… každopádně nakup si kondomy, třeba na e-shopu (https://e-kondomy.cz/…e-jako-darek), zabalené to přijde tak, že není poznat, co to je a můžeš v klidu si užívat s přítelem a ne se stresovat…
Přerušovaná soulož není spolehlivá antikoncepce! Otěhotnět se dá i z předejakulatu .. sakra když nechceš dítě proč se nechranite?
@Anonyme612 píše:
Nevíte někdo jak je to s tou potratovou pilulkou v 15?
Uplne stejne jako s interrupci.
Cyklus, ktery mas v zacatcich v 15, sis jeste rozhasila postinorem. Prestan blbnout a pritel at si koupi kondomy.