Jsem nemehlo na pečení:(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
7.9.10 21:27

ahojky..kynuté nepeču jelikož neumím drobenku :-(
ale vše ostatní je v poho. Formu na bábovku mažu tukem a sypu polohrubou moukou. Pokud se jedná o buchtu na plech dávám v poslední době pečící papír. Teplota surovin ani jejich pořadí nemá vliv na těsto. Při pečení s teplotou neporadím jelikož mám plynovou troubu. :think:
Zda je buchta hotová poznám podle toho že do ní píchnu špejlí( až úplně k plechu )pokud zůstane špejle čistá je buchta hotová. Rovněž se to pozná podle odlézajících rohů od plechu.( prostě vidět že se buchta odlepila). Čas pečení je zhruba těch 30 až 50 min.

držím palce při dalším pokusu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
7.9.10 21:49

Katule, plech i formy vymázávám. Po zkoušení všeho možného se mi nejvíc daří, když vymažu máslem a vysypu moukou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.9.10 22:03
Kamca78 píše:
ahojky..kynuté nepeču jelikož neumím drobenku :-(

Třeba - Půl másla, hrnek polohrubé mouky, hrnek moučkového cukru. To dělám normálně šlehačem :-D Tím do ruky, stejný jak bramborovou kaši nebo sníh bílkový.
Na jeden plech bych ale udělala asi poloviční dávku, hm, no nevím… přinejhorším můžeš zbytek dát do mrazáku a použít jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
7.9.10 22:04

Ahoj, tak já jsem tak nějak začala dobrovolně povinně vařit a péct v 16 letech, nebyl nikdo kdo by mě to naučil, takže jsem byla samouk, vše podle kuchařek. To bylo sražených buchet, rozplizlých knedlíků a nevábných nechutných omáček atd. než jsem se to naučila pořádně. :mrgreen: Ani nevím jak, no něco jsem si vychytala sama, později jsem měla internet, tak jsem vychytala hodně triků a rad z cukrářských webů a troufnu si říct že dneska zvládnu krom vyloženě exotických specialit uvařit skoro všechno a pečení je moje vášeň, poradím si se všemi typy těsta, s mandlovkou, se želatinou, se vším. Takže to chce prostě zkoušet a zkoušet, nevzdávat. :wink: Jinak já peču lité buchty i na těch 180°C a jsou dobré, možná máš špatnou troubu, těžko říct. Co se týká mouky, já kupuju jedině v supermarketech typu Lidl, Kaufland, Tesco a vše je v pořádku. Droždí kupuju Labetu nebo dr.Oetker, pečicí prášky beru různý a taky dobrý, akorát dortové želé a želatinu kupuju jedině od Oetkera, tam je vždy zaručenej super výsledek, ostatní mě zklamaly, tuhnou pomalu a než to ztuhne, tak se to vsákne do korpusu. :roll: Oetker ztuhne za čtvrt hodinky dokonale. Jinak nevymazávám, používám jedině pečicí papír, akorát bábovku samozřejmě vymažu a vysypu moukou. Mimochodem, nevymazávala bych boky plechu, jen dno, ze začátku když jsem byla nezkušená, tak jsem mazala i ty boky, pak ta buchta neměla po čem stoupat, když ty stěny byly mastný, takže zůstala „ležet“ a byla taková divná, jako zdrclá. No nevím co bych ještě poradila, kdyžtak se ptej. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
7.9.10 22:05

jééé, já jsem taky antitalent na pečení sladkýho (s masem teda problém nemám)…ale tudle jsem dostala jednu radu, kterou jsem předtím ještě neslyšela a ta zní: „kypřící prášek přidávat až jako poslední“. Zkusila jsem to na moje poslední 2 výtvory a bylo to o mnoho lepší než ty předchozí :potlesk: :potlesk: Konečně se mi podařilo něco, co bylo poživatelný :palec:

Budu zkoušet dál. Někdy mám taky dojem, že i když se řídím podle receptu, tak se mi těsto zdá moc husté. Vlastně pořádně nevím, jak by takové těsto mělo vypadat, aby to bylo správně. Asi nezbývá než jen zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. Nebo jít na „výchovu“ k tchýni :-? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
7.9.10 22:12

Lenule, já vždycky promíchám kypřicí prášek s moukou a pak pracuju podle receptu a je to ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.9.10 22:41

Hodně rad už tu padlo, přidám ještě svoje. Vyplatilo se mi si vyndat všechny suroviny předem, aby měli aspoň podobnou teplotu. Než začnu dělat těsto, tak si vymažu plech nebo formu herou, vysypu strouhankou, s formou klepnu o dřez, aby v něm nezůstala přebytečná strouhanka a připravenou formu dám do lednice. Pak teprve dělám těsto. Prášek do pečiva smíchávám s moukou. Peču na max 180 na středním roštu. Zkouším taky pomocí špejle, jak je suchá, buchta musí ven. Zatím sem neměla s pečením vážnější problém, kromě záměny soli a cukru :) Pečení zdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
7.9.10 22:56

Tak to smíchání prášku s moukou má asi podobný efekt. Já jsem to předtím sypala jak mi to přišlo pod ruku :oops:
Jo, a vysypat jen dno plechu bez boků, to bude asi taky to ono!!! Díky za radu, tomu věřím, že bude mít pozitivní výsledek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
7.9.10 23:10

Lenule, není zač. :wink: Tak ať se zadaří. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.9.10 06:34

Murkou, vymazaný a vysypaný plech do lednice? Já to taky dělám předem, ale nikdy plech do lednice nedávám.Nevadí, že je to pak chladné? Jsem právě někde četla, jak píšeš, že všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se tam nic nesrazilo, nic nesmí být z ledničky a chladné. Mléko např. ovlažuji v mikrovlnce. u plechu vymazávám a vysypávám i boky a buchta mi stoupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.9.10 07:25

Nic si z toho nedělej. já pekla suprově a tgeďka, co jsme najeli na bezlepkovou, jeden humus za druhym. Všechny intuice k prdu.

Jinak skouhlasim s holkama, pec namalo a dlouho - ikdyz 180°C uz je celkem malo, zacni s buchtama na plech. Hodina peceni zadna doba. Pichej spejli (kdyz se testo nalepi, jeste nevytahovat).

recepty jsou obvykle velmi pruzne pokud se tyce nedodrzovani pomeru a postupu, vetsinou to jist jde.

Nemas nejakou blbou troubu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.9.10 07:29

Taky mě napadlo, jestli to nebude troubou. Mě pečení nebaví,nějak extra se s tím nepárám a vždy se to dalo jíst. To dokonce i v době, kdy jsme bydleli v pronajatém bytě s plynovou troubou :cert: Ta pekla jen ze spodu, nerovnoměrně.

Já běžnou buchtu na pech peču na 150 a asi 15, dvacet minut :nevim: úplně to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
8.9.10 10:55

Nevím čím to je, ale když dám přichystanou formu do lednice, tak nikdy nemám problém buchtu vyklopit. Přišla jsem na to, když jsem dostala ‚speciální teflonovou nepřilnavou‘ formu na bábovku a výtvory z ní jsme výjídali z formy lžičkou, protože nebylo možný to z ní výklopit. Ségra mi pak poradila právě tu lednici a z formy vyjede buchta hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.9.10 21:55

řekla bych, že troubou to nebude. Pekla jsem u našich v plynový (tak dvakrát, třikrát, ale výsledek nic moc:D) a jinak asi rok v elektrický na starým bytě (sporák starej třicet let minimálně:D) a ted v našem bytě máme elektrickou trobu starou deset let - přeci nemůžou všechny trouby píct špatně:D navíc kámoška u mě pekla a měla to dodělaný a dělala to úplně stejně dlouho jako u sebe doma - takže to je lidským faktorem:D jinak děkuju moc za rady, co tu padli:) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.9.10 22:05

a to nedodelany testo je z kypriciho prassku?? obcas to je spatne promichany praskem, pak moc vysoka teplota peceni, blba forma, to fakt dela taky hodne

jeste bys mohla zkusit presne popsat postup a my zkusime najit jadro pudla,, nic proti Pudlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí